Feed on
Posts
Comments

Na va, tepraėjo tik 20 metų po filmo išleidimo, kai aš pagaliau pažiūrėjau šį anime. Tipiška japonų animacija: didelės akys ir didelės burnos, tačiau, sakyčiau, labai neblogas. Siužeto nėra ko perpasakoti, bet man patiko toks miksas tarp Steam Punk’o (garo mašinos šachtose) ir Diesel Punk’o (dirižabliai ir ornitopteriai), ir gale dar priklijuotas beveik Cyber Punk’as (Laputos įranga, robotai) 😀
Aišku, su Džonatano Svifto kūriniu tai teturi tiek pat bendro, kiek jūros kiaulytė su jūra 😉
Kas privertė nusišypsoti, tai kariuomenės uniforma, labai jau panašį į sovietinę – panaši žalia spalva, raudoni antpečiai, kerzavi batai. Tik va šautuvai labiau į angliškus Lee-Enfield panašūs.
Relaxui – pora valandų tikrai gero žiūrėjimo 🙂

P.S. O ornitopteriai iš LEGO (2 versijos) visai neblogai gaunasi:

4 Responses to “Laputa: Castle in the Sky”

  1. snob parašė:

    miyazaky, bent jau man, su savo kūryba iš viso nerealus. nežinau kaip jam taip pavyksta, bet kiek peržiūrėjau jo darbų, dar neteko nusivilti. visi vienodai įdomūs, pritraukia dėmesį ir su geros nuotaikos užtaisu.
    per šitą veikėją anime ir užsikrėčiau. o juk kai kurie jo anime, net už mane vyresni :).

  2. grumlinas parašė:

    Na, mane sudomino a la stimpanko koncepcija – vakar „Megos“ „Senukuose“, belaukdamas, kol mano brangiausioji apžiūrės vazonus ir kitokius svarbius dalykus, nuslinkau apžiūrėti jelektronikos ir kantuperijos dalykų, kol netyčia atsidūriau prie filmų. Tai ir pajamiau pažiūrėjimui. Panašu, kad jamsiu dar ir „Howl’s Moving Castle“ – irgi stimpankas šviečiasi

  3. Adis parašė:

    „kiek peržiūrėjau jo darbų, dar neteko nusivilti“

    Tai nežiūrėk „Tales from Earthsea“. Vizualiai, kaip visada – puiku, bet siužetas – nykuma… Net LeGuin gerbėjai pripažįsta, kad nenusisekė.

    O Grumlinui rekomenduočiau sužiūrėti dar ir „Nausicaä of the Valley of the Wind“. Tokia postapokaliptika.

    Nors man, ko gero, geriausiu Ghibli darbu lieka Princess Mononoke. Na ir Spirited Away nieko, įdomi dvasių pasaulio interpretacija.

  4. grumlinas parašė:

    -› Adis – kaip sykis šiandien nusipirkau „Nausikają“ 🙂