Feed on
Posts
Comments

Turbūt ne vienas eame susidūrę su tokiu atveju, kai labai norime gerti ir užeiname į kokį artimiausią prekybos centrą. Paiimame butelį kokio gėrimo, ramiai atsissukame, atsigeriame ir einame prie kasos apsimokėti. Kasininkių šituo irgi nelabai benustebinsi. Tik va derėtų atkreipti dėmesį į tai, ką geriame ir kada geriame. Kodėl?
Tikras atvejis iš teisminės praktikos. Mažumėlį pagiriotas tautietis su moteriške eina apsiprekinti į prekybcentrį. Kol moteriškė krauna vežimėlį ūkiui reikalinga (ir nelabai) prekybine mase, tautietis pasiima alkoholinio kokteiliuko skardinaitę, atsidaro ir užgesina degančią šachtą. Laimingas ir patenkintas, jis pasiryžęs apmokėti išgertą gėrimą, tačiau kasoje jam sako: „Jau po 10 val. vakaro, mes negalime jums šito pirkinio įskaityti apmokėjimui (kasos aparatas taip užprogramuotas)“. Tautietis įtaigiai bando paaiškinti kasininkei, jog jis tikrai nesiruošė pavogti tos skardinukės, ir pasiruošęs apmokėti. Po bevaisės diskusijos kasininkė pasikviečia apsauginį ir tolimesnė tautiečio diskusija vyksta su juo. Apsauginis aiškiai mato, kad tautietis jau pasiruošęs rimtai įrodinėti savo teisę nusipirkti alkoholio po 22val, kas griežtai pažeidžia „Bobučių papildomų pajamų organizavimo ir Seimo pastatymo durniaus vietoje įstatymą“, tad jis išsikviečia policiją. Tautietis pabando įrodyti savo teises ir tiesas policininkams, bet po bevaisės diskusijos atsiduria prieš teismą, kur nuoširdžiai išdėsto visą įvykį. Teisėjas klausia:“Ar jūs gailitės nusižengęs?“, į ką tautietis nuoširdžiai atsako: „Gailiuosi“. Na ką, už atgailą iš geraširdžio teisėjo jis tegauna tik pusės minimalaus dydžio baudą, t.y. 50LT.
Tai vat, ne visi teisėjai tokie mielaširdingi, tad tiesiog noriu perspėti, jog už tokio pobūdžio prasižengimą visšajai tvarkai minimali bauda yra 100LT. Tad prieš nusukdami prekybcentryje galvą kokiam buteliuikui, pasižiūrėkite, kiek laiko.

7 Responses to “Mėgėjams atsigerti prekybos centruose”

  1. scania parašė:

    Lyg ir negalima viešoje vietoje alkoholį vartoti. Jei ir nenorėjo pavogti, įstatymą pažeidė 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Tikslios nuosprendžio formuluotės nepaklausiau, bet pats atvejis pakankamai įdomus

  3. cgedas parašė:

    Reikia su savim nešiotis tokį dyyydelį laikrodį, bent jau klasikinį žadintuvą. Pasijamus gėrimą iki 22 val., reikia apsidairyti, kur parduotuvės kamera, pakelti į ją tostą ir kartu akiplėšiškai rodyti laikrodį. Aišku, nusipirkimui iki 22 val. nepadės, bet vėlgi bus lengvinančioji aplinkybė.

  4. grumlinas parašė:

    😀 😀 😀

  5. scania parašė:

    Tostą į kamerą… Uždarys į kamerą už gėrimą viešoje vietoje pagal svarius įkalčius 🙂
    Ir laikrodį atims 😀

  6. troy parašė:

    надо меньше пить

  7. grumlinas parašė:

    @troy – kad žinotum, žmogau, kur krisi – oj daug pagalvių pasidėtum 😉