Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 26 metus
1985 – Hezbollah is founded.

Hmmm… ryšium su paskutiniais įvykiais Artimuosiuose Rytuose (Tunisa, Egiptas, kas tenb sekantis? Alžyras, ko gero) rekomenduoju pasiskaityti apie Hezbolą ir ypač jos istoriją. Tai šiitai, (iš esmės) mirtini sunitų priešai ir iš esmės jie formuoja islamo, kaip ekstremistinės religijos įvaizdį.

2009: Šiandien prieš 91 metus

Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1918 – The Council of Lithuania unanimously adopts the Act of Independence, declaring Lithuania an independent state.

Niekaip negaliu savęs priskirti prie dabartinės mūsų valdžios mylėtojų arba bent rėmėjų. Na niekaip, nes tokios beviltiškos politikos pakeleivių kolekcijos, kaip dabartinis Seimas, ar tokios diletantų šaikos, kaip dabartinė Vyriausybė, Lietuva turbūt neregėjo per visą savo istoriją. Tačiau tai nereiškia, kad žodis LIETUVA man tampa svetimas. Gal net atvirkščiai – tuo labiau aš suvokiu, kiek visa šita politikierių chebrytė, susirinkusi pasiimti savo „atriedučių“ ir atidirbti tiems, kas finansavo jų žygį į valdžią, svetima mums, Lietuvos žmonėms.

Kartais pažvelgiu į Lietuvos valstybės tarybos nuotrauką, į tuos 20 įvairių vyrų, kurių likimas vėliau buvo toks skirtingas, ir palyginu su dabartiniais politikieriais. Galbūt su laiku mes idealizuojame praeitį ir jos žmones, tačiau žinau viena – šiandieninės valdžios vyrų ir moterų po 91 metų niekas neprisimins. Tiesiog todėl, kad šiandienos politinis mailius atspindi šiandienos momentinį interesą, o ne žvilgsnį pirmyn, galvojant ne tik apie savo ar savo vaikų, bet ir savo anūkų ateitį. Apie kurią galvojo tie 20 vyrų šaltą 1918ųjų vasario 16ąją, rašydamiesi po mašinėle spausdintu ir ranka taisytu dokumentu. Rašydamiesi ir akimirksniu tapdami istorija.

4 Responses to “Vasario 16 prieš NN metų”

  1. liuka parašė:

    taip,pirmoj eilej pirmas is desines yra mano proseneles brolis.
    o ir tie 20asmenu nebuvo vieningos nuomones.bet tikslas vienas -lietuvos valstybe.ir sveikas patriotiskumas .

  2. grumlinas parašė:

    Patriotizmas yra arba jo nėra. Jį galima simuliuoti, bet tas labai jau matosi iš ura-patriotinių kalbų.

  3. Voldemaras parašė:

    Bet gi ir tie Aukščiausios Tarybos deputatai, pasirašę Nepriklausomybės atkūrimo aktą (to agonijoje besirandančio slibino akivaizdoje) verti pagarbos…
    Niekas nežinojo, kaip pakryps įvykių seka…(pvz. buvo sakoma, kad Janukovič’ius su Jazov’u buvo užsakę pagaminti 5.000.000(!) antrankių)…