Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 10 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
2001 – Wikipedia, a free Wiki content encyclopedia, goes online.
O gerazz!!! Wikipedijai jau 10 metų 🙂 Visdėlto šiai dienai IMHO tai vienas sėkmingiausių ir reikalingiausių Interneto projektų. Galbūt ji vietomis ne tokia patikima kaip rimta ir solidi enciklopedija, tačiau pagal informacijos apimtį turbūt toli lenkia bet kurią iš jų. Ne veltui sakoma – pavikink ir rasi 😉

2009: Šiandien prieš 90 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1919 – Rosa Luxemburg and Karl Liebknecht, two of the most prominent socialists in Germany, are tortured and murdered by the Freikorps.

Taip ir atsilošiau – kiek mums kalė galvon pasakas per visokias sovietmečio istorijas (net kažkokį filmą prisimenu) apie šituos du komunistinius nabagus, nužudytus žiauriųjų (beveik) fašistų (šiaip ar taip, iš Freikorpsų karių formavosi nacių partija ir ypač SA). Kažkaip tuo metu nelabai susimąstydavau, kaip ten buvo iš tikrųjų, ir tik žymiai vėliau atėjo supratimas, kad iš esmės jų vadovaujami Vokietijos komunistai bandė pakartoti Sovietų Rusijos pradubliavimo variantą Vokietijoje, įkurdami „Freie Sozialistische Republik“, kur net nemininmas Vokietijos vardas. Pasaulinė revoliucija bla-bla-bla… Vargu ar šiandien pasaulis būtų toks pat, jei Sovietinė Rusija ir Socialistinė Vokietija tuomet būtų veikusios kartu. Bet komunistai buvo sustabdyti tuometinės socialdemokratinės Vokietijos valdžios, jų vadai nužudyti, ir istorija pasuko visai kita vaga.
O gal fašizmas nebūtų paėmęs valdžios? Nežinome, nes istorija neturi tariamosios nuosakos.

4 Responses to “Sausio 15 prieš NN metų”

  1. Taškas parašė:

    Bala nematė tos liuksusinės rožės, veikiau jau plačiau reiktų pašnekėti apie Wiki. Manau, ne vienam reiktų tokio LikBez’o:
    *kodėl Wiki? Nuo įkūrėjo pavardės?
    *kas tie pasisšventėliai rašą straipsnius ten?
    *juk net ir automatiškai nušreibinti straipsnį iš enciklopedijos nūdnas darbas, o tų straipsnių – tūkstančių tūkstančiai
    *kažkaip toji informacija pasidalina tarp skirtingų kalbų? Prieš kokius tris- keturis metus, beieškodamas už ką KONKREČIAI seras Vinstonas gavo literatūros Nobelį, nustebau, kad išsamiausia info buvo rusų kalba.
    *jei pvz. man šautų galvon sukurti kokį mistišką mokslininką Grumliną, tai ką – paimu su Scania ir pavarom, pridėdami būtų ir bebūtų nuopelnų. Ir tai ne pipediškai, o rimtu veidu.

    • grumlinas parašė:

      -> Taškas – jungiesi prie bendruomenės ir pirmyn 😉 http://lt.wikipedia.org/wiki/Vikipedija:Bendruomenė

      • Taškas parašė:

        „Iš esmės enciklopediją pildo trys tūkstančiai visažinių mėgėjų. J.Waleso teigimu, tai nepaprastai inteligentiški, atsidavę žmonės, dirbantys prie projekto darbe ir namuose, beveik be pertraukų. Žinyno redakcinę kolegiją sudaro vos 25 žmonės, gaunantys atlyginimą.“

        Ne kožnam pabažnam dievo š uostyti!!!

        • grumlinas parašė:

          -> Taškas – na taip, todėl Wikipedija, nežiūrint kai kurių problemų, iš esmės tinkama naudojimui