Feed on
Posts
Comments

Erlickas vs Valinskas

Vakar bevedžiodamas po sniegynus mūsų mažąjį basetėlį, kažkaip sulyginau J.Erlicką su V.Valinsku. Taip, taip, žinau, kad lyginam gandrus su apelsinais, tačiau taip jau mano mintys nuriedėjo, o aš jas dažnai sukontroliuoju jau po laiko.
Ką paliks po savęs Erlickas? Keletą neblogų knygų, keletą įdainuotų kompaktų, šeštadieninius trumpuosius pafilosofavimus „Komsomolkoje“ (kuri mūsų šeimoje perkama dėl savaitinės TV programos ir mano brangiausiai pasiskaityti, o aš perskaitau tik Erlicką) – visumoje gana prasmingą palikimą. Kažkaip pažiūriu aš per TV į jo visada rimtą/liūdną veidą ir suvokiu, kokia nelengva gyvo klasiko duona 😉
Ką paliks po savęs Valinskas? Užšiktą trečiarūše TV produkcija televiziją/as, iš savo žmonos per jėgą pagamintą „žvaigždę“, nemirtingą frazę „Aš – trečias žmogus valstybėje“ (ar smtn) – vargu, ar tai turės kokią išliekamąją vertę. Ach, tiesa, prisiminiau – taigi Valinskas per Ž.Žvagulio+J.Starošaitės vestuves „pajuokavo“ apie pastate padėtą bombą, sukeldamas ant kojų visas tarnybas. „Užsidirbęs“ 12,000LT baudos, ją atseikėjo baltais centais, kad papildomai pasityčioti iš Lietuvos teisingumo/valdžios. Tačiau tai jam nesutrukdė pernai su grupe panašių klounų veržtis į tą paniekintą valdžią, nes matyt atriedukais gerai pakvipo. Ar kažką kažkam atidirbti reikia? Nes teko bendrauti su žmonėmis, pažįstančiais Valinską dar iš LNK Lapėse laikų – reto godumo žmogus buvo be skrupulų, gerumo ir sąžinės. Nepanašu, kad pasikeitė į gerąją pusę.

Comments are closed.