Feed on
Posts
Comments

Ką gi, atidirbau pirmąsias dvi dienas nuotoliniu būdu, galima biškį apmąstyti įspūdžius.

20200320_120152

Pirma: business as usual. T.y. viskas turi eiti kaip buvę. Na, tik keliuosi pusvalandžiu vėliau, bo į darbą važiuoti nereikia. Rytinė kava ir June’s Journey partija. Nuo 8:00 sąžiningai dirbame, darydami pertraukėles kaip įprasta. Pietūs savo laiku, stengiuosi nevalginėti dirbdamas – saviizoliacija ir taip pamažins judėjimą, papildomos kalorijos tikrai nereikalingos. Pliusas – gali valgyti prie kompo. Sąžiningai atidirbau visas valandas, geresnioji pusė net šaipėsi 🙂 O man tiesiog norisi nekreipti dėmesio į aplinkui vykstantį bardaką. Ir tas darbo metu iš esmės sekasi.

Antra: kontaktavimas su kolegomis. Naudoju GMail, kopijos eina į tarnybinį paštą. Bendravimo skirtumas tas, kad vietoje gyvo pokalbio su kambarioku šnekamės telefonu.

Trečia: darbo vieta. Aišku, economy variantas. Kompas šiaip geras, galingesnis už darbinį, tik labai pasigendu dviejų displėjų sistemos. Na bet kažkaip tame 23″ monitoriuje išsidėstau lenteles. Softas tik legalus, t.y. vietoje MS Office – Libre Office, vietoje ArcMap – QGIS. Šiuo metu vykdomiems darbams užtenka, bet jeigu kažką daryti rimčiau – tektų galvoti apie ArcGIS online (120EUR/metams).

Ketvirta: ergonomika. Čia kiek sudėtingiau – darbe yra kur ištiesti kojas, čia tos prabangos nėra, kojos įsmilksta, per pertraukėles tenka išsitiesti ant sofkos ir pakelti kojas ant pagalvių, bo kojų tinimas ir venų plėtimasis nėra tai, ko aš trokštu.

Apibendrinant – gavosi visai neblogai. Aišku, jei tai užduotys, kurias galima vykdyti iš esmės individualiai ir nereikia kitų resursų, apart kompo. Pvz., patikrinti žemėlapių kontrolinius atspaudus, deja, nebeišeis 🙂 Anyway – rezultatais patenkintas.

6 Responses to “Nuotolinis darbas: pirmi įspūdžiai”

  1. scania parašė:

    Normaliai čia! O saugumas? Dėl antro displėjaus – dažnas tv gali dirbti monitoriumi, senesni net vga jungiasi. Ergonomika – va čia bėda, kažko nesubursi iš nieko. Įdomu, pamatysi savo darbą iš kitos pusės.

    • grumlinas parašė:

      Dirbu su atvira informacija, tad su saugumu/slaptumu problemų nėra – tvarkau duomenis. Pas mane senas TV, dar CRT 🙂 neįjungtas jau geras pusmetis. Turiu seną 17″ displėjų, bet reikia HDMI laidų, o ir vietos nelabai kur yra. Jei ilgiau truks tas nuotolis – gal tikrai reiks kažką dėliotis.

      • scania parašė:

        Mano darbe tai nėra galimybės dirbti iš namų, gerai tik, kad kontaktuoju su labai ribotu kiekiu žmonių. Kai sveikinuos su kolegom sakau, nu ką karalaičiai?! Tie rėkia mes be karūnos! Nu jo, iš kur žinot? Drąsiausi juokiasi. Bet matosi, kad supranta 😉

        • grumlinas parašė:

          Nu taip, tavo darbas su geležimi 🙂 o kontaktų dabar reikia maksimaliai vengti – mes tik į parduotuvę/vaistinę ir psio.

  2. giedrius ksivickas parašė:

    Gaila, kad jusu puslapio nera kaip laikinti FB ar kur kitur! tai vienas ish idomiausiu portalu lietuvishkai…