Feed on
Posts
Comments

Gaila Ukrainos

5 metus kūrėsi nacija, o dabar viskas šiknon. Pamoka mums, kad bet kokį koloradizmą ir vatnikizmą reikia naikinti užuomazgoje.

UR_2014-2019

8 Responses to “Gaila Ukrainos”

  1. Gediminas parašė:

    „5 metus kūrėsi nacija, o dabar viskas šiknon“ – koks įvykis parodė tą šikną?

    • grumlinas parašė:

      Ze išrinkimas prezidentu ir po to prasidėjęs degradavimas į ruskių įtakos zoną. Kol kas tai dar tik vyksta, bet procesas aiškus.

      • Gediminas parašė:

        Nesiečiau naujo prezidento ir migravimo link rusijos įtakos. Prisiminkime ir LT pradžią, užtrukom labai neilgai, kai į valdžią sugrąžinom tuos pačius komunistus ir „nostalgijos“ režimas įsijungė. O ten, Ukrainoje, situacija kokį x10 sudėtingesnė ir visuomenė labiau suskaldyta.
        Bet tai neišvengiama, kai turi tokį didelį kaimyną šalia – jo ignoruoti nepavyks.
        Ruskiai mums ir jiems taip pat neišvengiama, kaip globalinis atšilimas, senėjanti visuomenė ir „kur ritasi šis pasaulis“ 🙂

        • grumlinas parašė:

          Na, lietuviškas „nostalgijos“ tokiu drastišku prorusiško elemento atėjimu valdžion nepasireiškė, kiek atsimenu. Čia gi mes matome maksimalų kapituliavimą prieš ruskius, kiek tai įmanoma neišeinant iš minimalaus ukrainietiškumo ribų. Vien galimybė separams ir ruskiams nebaudžiamiems žudyti ukrainiečių karius yra neabejotinas Ze prisuriškumo požymis, kiek tai bebūtų maskuojama taikingumu.

          • Gediminas parašė:

            Aš, visgi, lieku optimistu. Aš tikiu, kad pas juos įvyko mąstymo lūžis dar 14’tais, kai leninus griovė visur. Per oranžine to dar nebuvo. Bet kaip ir sakiau, pas juos viskas x10 stipriau, tai ir nostalgija stipresnė. Dėl leidimo žudyti, matyt, kažko nežinau.

  2. grumlinas parašė:

    Ukrainiečių kariams neleidžiama atsakyti į separų ir ruskių šaudymą ar imtis prevencinių priemonių netgi matant akivaizdų pasiruošimą apšaudymui. Tad kenčia tik ukrainiečiai. Ze yra tiesiog Benios pasamdytas aktorius, o kadangi Benia persirientavo į ruskiją…