Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 365

Na ką gi – diena po dienos praėjo metai. Laikas pabandyti kažką apibendrinti. Nebūtinai svarbumo eile, tiesiog kaip ateis galvon.

Tinklaraštis. Tebegyvas, nors antroje metų pusėje ir ypač į metų pabaigą rašėsi sunkiai. Aibė kitų įdomesnių ir svarbesnių dalykų negailestingai stūmė šonan kasdieninį rašymą. Nieko nepadarysi – norisi laisvą laiką praleisti kuo įdomiau.

LEGO. Turbūt šiemet labiausiai apleistas mano hobis. Jei metų pradžioje dar kažką darau, tai vėliau susandėliavau viską spinton ir psio. Drastiška laiko stoka, o ir viską išsidėsčius aplink, mano irštva tampa nebetinkama įeiti. 3

Kelionių nuorodos. Kartkartėm manęs užklausia patarimo, kur keliauti, ką pamatyti. Jei esu kažkur buvęs ir aprašęs, siūlau naudotis tinklalapiu, tačiau rasti ten kažką ne(be)lengva. Tai pagaliau perėjau per jį visą ir išrankiojau nuorodas į mūsų familijos bei fainų keliauninkų kompanijos keliones ir sudėjau į vieną puslapį. Tad dabar kas nori – gali nesunkiai susirasti dominančią vietą (aišku, jei ten buvau).

Kelionės. Jų šiemet buvo nemažai, nes mūsų fainų keliauninkų kompanija praktiškai kas mėnesį rengė po išvyką. Kelionių geografija – Lietuva ir Lenkija. Norėdamas aiškiau pamatyti, kur buvome ir kur dar ne – sudariau aplankytų vietų žemėlapį, tad dabar jau žinau, kokia kryptimi planuoti sekančias keliones, Panašu, kad kitąmet mūsų laukia Šiaurės Lietuva ir Latvija.

Kur maitintis. Kelionėse ieškome, kur skaniai pavalgyti ir ką paskui galėtume rekomenduoti kitiems. Natūralu, kad iš to gimė dar vienas žemėlapis – rekomenduojamų pavalgymui vietų. Susikaupė tų vietų nemažai, dalis jų prakomentuota, o kitas prakomentuosiu, kai tokių susuirnks kokios 20,

Dvarų žemėlapis. Projektas, kuris šiemet suvalgė santykinai daugiausiai mano laisvalaikio ir jį valgys dar ilgai. Tiesiog uždavinys, kurio apimties ir kylančių problemų nesuvokiau, kol rimtai neįsibėgėjau. Nesigailiu jį pradėjęs, nes tikrai įtraukiantis dalykas tiek įdomumu, tiek iššūkiais.

Metų knyga. Be abejo, Vinco Grigaliūno-Glovackio dvitomis „Generolo atsiminmai“. Aprašyta aibė istorinių dalykų mane dominančiomis temomis (karyba, dvarai, papročiai, Nepriklausomybės kovos ir pan.). Aišku, ganėtinai šališka, tačiau taip jau yra su tais atsiminimais.

Vienos svajonės išsipildymas. Vienas iš nedaugelio mano mėgstamų filmų – tai „Indiana Jones“. Serijoje „Paskutinis kryžiaus žygis“ veiksmas vyksta kryžiuočių buveinėje, kuri įsikūrusi Petroje, Jordanijoje. Viena iš mano svajonių buvo aplankyti tą vietą, ką šiemet ir padariau. Trumpai – iki šiol esu sužavėtas.

Metų žmogus. Tai anūkė Tatum Sky Leena, kuri šiemet iš kūdikio tapo mažu žmogeliuku, labai fainu. Pasiutusiai įdomu stebėti, kaip atrandamas pasaulis ir susipažįstama su dalykais PIRMĄ kartą.

4 Responses to “365 žodžiai – 365”

  1. scania parašė:

    Štai, štai proga sveikinti – ne kalendoriaus skaičiukais pažymėta, bet rezultatų kiekiu! Sveikinu!
    Ir tamstą, ir mus, skaitytojus 🙂
    Cheche, kiekvienoje naujoje naršyklėje pirmas adresas (kai dar nėra jokių žymelių) – Palėpė. Tai, žinokit, kelis metus atgal dėdė gūglis sunkiau žinojo grumliną, dabar adresui rasti užtenka mažiau raidyčių. Manau tai irgi įvertinimas, su šiokiu tokiu globalumo skoniu 😉

  2. Voldemaras parašė:

    PRITARIU ! Palėpė populiari ne tik Tėvynėje…
    Sveikatos ir noro tęsti pradėtus darbus!