Feed on
Posts
Comments

kibirux
Na ką gi, pasirodo mudu su Kibiruxu draugaujam jau be kelių dienų dvejus metus, tad pribrendo reikalas jam praeiti techninės būklės egzaminus, šiaip vadinamus technine apžiūra. Kadangi po nusipirkimo jam buvo įskiepytas dujinis įpurškimas, šis bezdalinis klausimas man kėlė nemažą susirūpinimą, kaipgi praeiti tą TA, atsižvelgiant į sugriežtintas taisykles. Juolab, kad kažkoks turėtas dujų įdėjimo popieriukas kažkur kažkada paslaptingai dingo 🙁
Tad prieš važiuojant į TA, buvo nutarta aplankyti kultinį dujininką Mindę iš Sargėnų, juolab, kad Kibiruxas jau kelintas mėnuo sirgo lengvu maitinimosi susirgimu: pasibaigus dujoms, automatiškai nepersijungdavo „ant benzino“. Susitariau, nuvažiavau, pajungė prie kompo, nustatė gedimą – kažkokia dėžutė su užrašu BRC užsilenkė. Įdomiausia, kad Kibiruxe ji tarnavo rekordiškai ilgą laiką – kokius metus, o kituose automobiliuose pamirdavo žymiai anksčiau – nei tai konstrukcinis defektas, nei partija nevykusi. Tai pakeitė man tą dzindziliuką for free a la garantija, paskui, palindę po dugnu, kažkokius lipdukus ant dujų baliono užlipdė, idant dujos būtų legalizuotos.
Įdomus papildomas efektas, kurį jau buvau pamiršęs tuos keletą mėnesių – užmynus „gazas-dugnas“, sugrįžo automatiškas persimetimas „ant benzino“ su žandų prilipimu prie sėdynės atlošo.
Na o šįryt nuvykome į Raudondvario plento „Jutą“ kvotimų. Surprise: awto su dujomis TA kainuoja 62LT… 🙁 Gauni du popieriukus ir pirmyn bandyt laimės 😉 Tikrintojas iškart prisipyręs mane ištardė, ar turiu dujų įrengimo dokumentus, bet, man gailiai sumekenus, kad neaaaa, nuėjo pildyt popierių ir daugiau prie šio klausimo negrįžo.
Taigi, rezultatai: smulkūs defektukai a la prasisunkę skysčiai ir kt. DZYN, tačiau vienas rimtas defektas – kiauras išmetimo bakelis ir vamzdžiai prarūdiję. Tad išmetimo dujų net netikrino, o pasiuntė mumi su Kibiruxu tvarkytis rimčiau.
Numynėm abudu į kultinę duslintuvų taisyklą Elektrėnų gatvėje, užvarė mumi ant estakados ir diagnozavo visokių bėdų maždaug už 240LT. Rytoj važiuosim gydytis, laukit naujienų.
***** UPD 2007-05-31 *****
Na ką gi, nuvažiavom šiandien duslintuvo tvarkytis, pakeitė galinį bakelį ir sutvarkė visus vamzdžius iš jo. Suma sumarum 240LT. Nebrangiai, sakyčiau 🙂 Dabar reikia ištaikyt laiko važiuot pakartotinei apžiūrai.
***** UPD 2007-06-14 *****
Taigi, vakar prisiruošiau nuvažiuot baigti TA. Sumokėjau papildomus 9LT, įvažiavau, patikrino „ant dujų“, patikrino „ant benzo“ – viskas normoje, užklijavo lipdukus, išrašė popieriukus – net keista taip greitai ir lengvai prašokt. Vienžod, esame pasiruošę naujiems žygiams Lietuvos ir Europos keliais.
🙂

Comments are closed.