Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 295

Kažkaip atsirado tarpai tarp įrašų ir niekaip nepavyksta jų eliminuoti. Daugiausiai dėl visokių tvarkymųsi namie – šiek tiek pasiremontavome, šiek tiek baldus atsinaujinome, šiek tiek tvarkymų po viso to, dar žėk prieš atostogas reikia žieminius ratus užsidėti, tai naują išvyką mūsų maloniai keliauninkų kompanijai reikia suplanuoti – ir taip vakaras po vakaro vis prapuola tos valandos, planuotos leisti prie įrašų 🙁

Darbe per pertraukėles internetuose vis pasižiūriu, kas čia Lietuvoje darosi. Toks įspūdis, kad kažkoks išbandymų ugnikalnis atsivėrė: tai žėk Pranskėčio kolchoznikai niekaip nenuverčia, tai Alytuje padangos užsidega, tai koloradinė vidaus reikalų ministrė po šešių dienų atvažiuoja selfio pasidaryti degėsių fone, tai instagraminis vyrmentas vejamas iš šiltos vietos į dar šiltesnę, tai urėdijas po tokios skambios reformos vėl atkuria, tai agropromo į Kauną nebekelia…

Tik va nors apie tą „politiką“ pasiskaitau, bet apie ją rašyti nesinori – nėra Lietuvoje politikos, o tik klanų rietenos. Apie ką gi rašyti? Na norisi rašyti apie keliones – tai apie visas raportuoju. Citromiargynų fotkių įdedu. Kitos temos dažnai tokios menkos pasirodo, kad numoji ranka ir palieki dieną be įrašo. Aišku, tai savęs pasiteisinimas.

Paskutiniu metu pamėgau išvykų planavimus. Savotiškas iššūkis – turime kryptį, turime kilometražą (~500km), reikia ne tik įdomių vietų aplankymui, bet ir kažkur sustoti pavalgyti. Laiko planavimas nėra toks paparastas – juk ne tik keliauji, bet ir apžiūrinėji. Negali priplanuoti begalės kad ir įdomiausių objektų – laikas yra visagalis. Dar vienas kritinis momentas – bepigu planuoti vasarą, kai diena ilga, o va dabar jau kokią šeštą ekskursavimas iš esmės baigtas – tiesiog per tamsu. Vienžo, toks uždavinio su daugeliu nežinomųjų sprendimas, visąlaik stebint laiką.

Turi būti lankomų objektų įvairovė: maždaug pora-trejetas dvarų, graži gamtos vieta ar pora, analogiškai gyvenamosios vietovės, užeiga – žėk, jau turi kokius 7 sustojimo taškus, kuriuos be įtampos ir persisotinimo galima atlaikyti per dieną. O ir keliai negali būti vien žvyrkeliai, bo važiavimas turi būti malonus, o ne varginantis.

4 Responses to “365 žodžiai – 295”

  1. Voldemaras parašė:

    Jooo, laiko tinkamas paskirstymas daug kam sukelia didelius galvos skausmus….:(