Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 289

Toliau rėplioju savo tinklalapiu link jo pradžios, tvarkydamas įrašus apie mūsų familijos keliones. Tuo pačiu peržiūriu, ką gi kažkada rašiau. Kai kas ir šiandien nuskamba teisingai ar netgi aktualiai, o kai kas aiškiai kertasi su mano dabartinėmis pažiūromis. Nieko nepadarysi – laikas bėga, pasaulis kinta ir mes keičiamės. Į gerąją pusę? Nežinau, norisi tikėti, kad į gerąją. Bet kokiu atveju – kintame.

Gerokai stebina, kiek daug pavienių, tačiau suskirstytų tematikomis fotkių tuomet dėjau kasdien. Dabar kažkaip dedu didelėmis serijomis, dažniausiai kelionių aprašymus. Gal reiks pabandyti vėl atgaivinti tematinį fotografavimą – visai nieko kadrų gaudavosi, ir šiandien nemažai jų žiūrisi su malonumu. Serijos „Čia Lietuva“, „Raštai ir pavidalai“, „Vakarėja, jau vakarėja“ – kyla pagunda iš jų suformuoti albumus Flickr’yje.

Šiandien nebetraukia kasdieninis rašymas. Gal pradeda veikti senas internetų priežodis: „Jei gali nerašyti – nerašyk!“? Kažkada skleidžiau daug triukšmo internetuose, šiandien tenkinuosi stebėtojo vaidmeniu. Klasikinis lurker‘is 🙂 Lai rašo tie, kas iš to gyvena ar tie, kas jaučia pareigą visam pasauliui skleisti savąją žinią. Kita galima priežastis – kadangi darbe internetai labai apriboti, tai per pertraukėles kai kada užmetu žvilgsnį tik į neblokuojamus visokius tipo delfius ir kaskart suprantu, kad didžiąją dalį interentų dabar sudaro tik pilkasis triukšmas. Savo informacijos šaltinius perskaitau tik namie ir lieka neypač daug laiko rašinėliams.

Aišku, norėdamas gali vėl pradėti generuoti žodžius, tik va ar yra prasmė? Stebiu internetus ir matau, kad gyvenimas juose kuo toliau, tuo labiau tampa instant – nebėra skaitytojų, teliko komentuotojai, kuriems metami trumpi įrašai. Jei įrašas ilgas – dažniausiai rašytojas iš to ir gyvena. Matau tą iš keleto senų internautojų pavyzdžių – kas sutrumpėjo, o kas pailgėjo būtent dėl finansinių sumetimų. Nebejaučiu poreikio ar būtinumo rašyti savęs išreiškimui – tiesiog dažniausiai dėstau kelionių įspūdžius, kadangi jie gali kažkam praversti, keliaujant po Lietuvą.

Bet kokiu atveju va tokia kelionė savimi pačiu link tinklalapio pradžios ir įdomi, ir pamokanti.

Comments are closed.