Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 265

Žvelgiu aš į ruskiją ir nenustoju stebėtis, kaip buvusi supervalstybė pamažu slenka į viduramžius su branduoliniu ginklu. Čia aš apie šamaną Aleksandrą Gabyševą (jau patekusį į Wikipediją), kuris išsiruošė iš Jakutsko pėsčiomis į Maskvą nei tai išvyti blogį-šėtoną iš putlerio, nei tai išvyti patį blogį-šėtoną putlerį.

Klausimas man kyla ne dėl pačio šamano, o dėl jo fenomeno, kuris atsirado tiksliai toje vietoje ir tuo metu, kai tai tapo skubia būtinybe, nes jau yra ir kitų išminčių, kurie palaiko Jakutijos šamaną ir taip pat pasirengę padėti jam savo apeigomis išstumti blogį iš krašto. Blogį, kurio personifikaciją visi supranta kaip vagių ir nusikaltėlių putlerio režimą, užgrobusį ir apiplėšusį šalį, atimant jai praeitį, dabartį ir ateitį.

ruskijos valdžia vietoje to, kad tiesiog praignoruotų šį pranašą, staiga sugalvojo jį suimti ir uždaryti į psichiatrinę ligoninę. Kitaip tariant, pripažino jo svarbą, pasielgdama kaip su sovietmečio disidentais, kurių ne vieną „gydė“ tokiu būdu, nes matė juose pavojų. Viduramžiais bažnyčia irgi kovojo su visokais pranašais, nes jie grėsė bažnyčios ideologinės valdžios monopoliui. Rezultatas buvo visoks, bet galutinai žmonių meilės bažnyčiai lygis paaiškėjo, kai popus po Spalio perversmo ruskijoje ėmė mėtyti iš varpinių.

Okultiniai pranašai atsiranda, kai bažnyčia nesugeba efektyviai užpildyti ideologinio vakuumo visuomenės galvose porevoliuciniu laikotarpiu, o užsiima tik valdžios aptarnavimu ir savo padėties stiprinimu. Užuot užpildžiusi ideologinį vakuumą, atsiradusį po komunistinės ideologijos kracho, ruskijos pravoslavų bažnyčia ėmė jį saugoti ir nuolat atkurti, kartu su valdžia dalyvaudama visapusiškame sąmonės valyme nuo visko, kas „kenksminga“. Nenuostabu, kad dabar atsiranda naujų ir jokiu būdu nesusijusių su ideologiškai bankrutavusia oficialia religija okultinių personažų.

Gabyševo izoliavimo „psichuškėje“ beprasmiškumą parodo tai, kad jau naujas šamanas išsiruošė į žygį. Tik turiu nuojautą, kad jei ir jam FSB pritaikys „gydymo“ metodą – atsiras trečias, ketvirtas ir pan.

6 Responses to “365 žodžiai – 265”

  1. Voldemaras parašė:

    Joooo, ko o šamanų tai pas juos netrūksta….gerai apsižvalgius ir pas mus vienas-kitas lšlystų… 🙂

  2. Taškąs parašė:

    o apie RasPutiną anie žodžio sąmoningai?