Feed on
Posts
Comments

Kažkada, rimtai pasidarbavęs, susivedžiau teutonų pilių vietas į GoogleMaps. Gavosi neblogai, bo galima susiplanuoti jų aplankymą.

Tai vieną šeštadienį su kolega išsiruošėme Panemuniais aplankyti tų pilių, kurios kažkada buvo Lietuvoje. Šiiap jų buvo nedaug – 5 palei Nemuną ir 1 Ventėje. Jų nėra išlikusių, tik piliavietės, ir tai dar neypač.


Pirma sustojimas – Seredžiaus II piliakalnis, kur kažkada stovėjo teutonų pilis Dubysenburgas. Pagal žemėlapius tipo yra privažiavimas, bet neapasižiūrėjau iš anksto ir laiku, kurioje vietoje reikia pasukti, tai padariau tik bendrą vaizdą nuo plento. Jokios nuorodos ar informacijos. Sekantį kartą, važiuojant pro šalį, bandysiu privažiuoti.
20180421_094735 Stitch


Antras sustojimas – Veliuonos II piliakalnis, kur teutonai pastatė Bajerburgo pilį (vieną iš kelių šiuo pavadinimu). Vėlgi jokios nuorodos ar informacijos, privažiavimas lauko keliuku, bet ne žemagrindėms awto 😉 Piliakalnis sutvarkytas, įrengta poilsiavietė.
20180421_100323 Stitch
20180421_100344


Trečias sustojimas – Kristmemelis tarp Skirsnemunės ir Jurbarko. Labiausiai įslaptintas objektas – vėlgi jokios informacijos ar nuorodų, pati vieta – tiesiog šabakštynas – reikia gerai žinoti, ko ieškai.
20180421_110321 Stitch


Dar dviejų Bajerburgų aplankyti šįkart nepavyko:
– lauko keliukas į Jurbarko Bajerburgą buvo užverstas krūvomis kažkokių statybinių atliekų – gal ruošiasi jį truputį aptvarkyti?
– lauko keliukas link Maštaičių Bajerburgo buvo šlapias duobėtas molis, tad nutariau palaukti sausesnių orų, bo traktoriaus ieškoti nesinorėjo.

Comments are closed.