Feed on
Posts
Comments

Apie kadyrovščiną

Ruošiausi parašyti apie Rusiją ir Rosijaniją, apie savo požiūrį į ten vykstančius įvykius, apie rusofiliją beigi rusofobiją, bet nauja tema užgožė šią.
Matome, kad Rosijanije vyksta kažkoks kipišas aplink Putlerio vietininką Kaukaze Kadyrovą. Tą patį, kuris nužudė pirmą rusą, būdamas 16 metų, o dabar yra Rusijos didvyris ir akademikas su nebaigtu 7 klasių išsilavinimu. Yep, kad mums tokią karjerą… 😉
Taigi, internetuose stumdosi Kadyrovo šalininkai ir priešininkai, jį bent kiek pakritikavę žmonės viešai žeminami ir verčiami atsiprašinėti, net Kremlius ir pravoslavų cerkvė parėme Ramaznčiką, o Groznyje įvyko milijoninis mitingas prieš opoziciją ir už Kadyrovą. Vienžo, vyksmas vyksta, įvykiai virte verda.
Ilgą laiką Kadyrovas buvo laikomas galimiausiu Putlerio įpėdiniu Rosijanijos prezidento poste, tad nenuostabu, kad tas klausimas vėl išlindo į paviršių.
Pamąsčiau apie tai ir aš. Nu ką, praktiškai visi (už-kadyrininkai ir prieš-kadyrininkai) rašo, kad visas tas triukšmas vyksta paties nuostabiojo/baisiojo Kadyrovo saviveikline iniciatyva. Galbūt, galbūt, jei tai būtų asmeninio Putlerio vasalo tikslas nuimti bent dalį pikto visuomenės dėmesio nuo siuzereno, na bet man kažkaip neįtikinamai atrodo. Koks bebūtų iniciatyvus Kadyrovas, tačiau laipsniškai stiprėjantis temos vystymas centrinėse masinės informacijos priemonėse, visokių menoirkultūrosveikėjų tipo dainininkas N.Baskovas ar kinorežisierius F.Bondarčukas viešas Kadyrovo subinės laižymas, federalinės valdžios, įsikaitant ir Putlerio press-sekretorių Peskovą, atviras palaikymas rodo, kad čia kažkokio plano organizuotas vykdymas, o ne spontaninis vyksmas. Ir tokios apimties planai nevyksta be pačios viršūnės palaiminimo.
Kam to reikia? Žinočiau – parašyčiau, dabar gi galima tik paspėlioti, kas kam galvon ateina.
Aišku viena – tie, kas ruošė šitą planą – arba idiotai, arba išminčiai 😉
Idiotai, jei ruošėsi tokiu būdu sustiprinti valdžią. Paprastiems žmonėms lozungai mažai beimponuoja, jie rėkia „Slava!“ reflektoriškai, nes vistik šaldytuvas kuo toliau, tuo labiau primena apie save. Galima suvaryti žmones į paramos mitingus, bet valstybės tuo nesustiprinsi. Juolab, kad Kadyrovas iš esmės svetimas daugumai rosijanų – jo vykdoma buka islamizacija, federalinių įstatymų nesilaikymas, gentinių papročių atgaivinimas aktualūs tik Čečėnijoje, nes aplinkinės respublikos į čečėnus žiūri neigiamai. Kaukazo vietininkas – OK, bet ne rosijanų prezidentas. Plius jis tėra asmeninis Putlerio vasalas, ištikimas tik Putleriui, o kaip jis pasielgs, kai Putlerio nebeliks dėl ne nuo Putlerio priklausančių priežasčių – neaišku. Kiek prasprūsta informacijos – FSB jo nelaiko savu žmogumi. Kaip ir kariškiai.
Išminčiai, jei jie turi planų Kadyrovo rankomis pribaigti nesisteminę opoziciją kaip savarankišką jėgą. Sisteminė – ji nupirkta, su ja vargo nėra. Su nesistemine opozicija kova vyksta, B.Nemcovas žinomiausia tos kovos auka. Turint omenyje, kad nesisteminė opozicija silpna, jai reikia sąjungininkų. O va gresiantis tapti rosijanųu prezidentu Kadyrovas su savo islamizacija ir gentiniais papročiais gali priversti tą opoziciją pasisukti link Rusijos nacionalistų ir pabandyti susitarti dėl bendrų veiksmų. Juk tikslas tai vienas – neleisti į valdžią Kadyrovo! Ir tokios suvienytos pajėgos įgauna tiek legalumą Vakaruose (tuo rūpinasi liberalai), tiek pačioje Rusijoje (tuo rūpinasi ruSSkije). Nes man kažkaip atrodo, kad Putlerio režimo agonija ne taip jau ir toli. Sprendžiant iš to, kad net Asadas pasiuntė Vovočką nx, o generolas, nešęs tą žinią Asadui, paslaptingai mirė.

17 Responses to “Apie kadyrovščiną”

  1. Taškas parašė:

    Matyt, Kadyrovas, PATS atsisakęs prezidento titulo, vis tik nori juom būti:
    http://ic.pics.livejournal.com/evrasiansk/46699547/12756/12756_original.png

    Vakar, prie 1,7 m2 savo komentarų norėjau pridėti dar tokį – PASIŽADU 2016 Į HAGĄ/PUTIN SAVO LĖŠOMIS NUVEŽTI ABU DISKUTANTUS.

    Bet – jau vakare, bežiūrėdams lygiagrečiai serialą ir NTV – MIR politinę diskusiją, nutariau DAR nerašyti. Diskusija tema maždaug – ar krizės spyris šiknon bus postūmis naujiems pasiekimams – buvo lyg šiol nematyti ekonomistai. + du vedantieji, Ševčenka ir dar vienas. Abu aiškiai susinervuodavo ir tramdydavo tokiais atvejais:
    – Karpant 2016 biudžetą privalome pasirinkti prioritetus, jei ruošiamės kariauti- išlaikyti ir toliau trečdalį VPK -ui, jei norime tvarkos- be Bolotnaju – silovikams…
    Gaila, įrašo laidos nėr.

    VREMIA rodė, kaip Putinas laužia dėl lėšų Mokslų akademiją. Pasiūlė mažinti 10 proc. visokių NII analogų, kurie neefektyvūs, sakydamas – tai tik 130 iš 1300.

    Braška, tai braška Rasieja, bet „RUSO BARZDA ILGA“ – taip pasakė mano Senelis 1941 m., kai Ąžuolyne vokiečiai korė tris prasikaltusius vokiečiams (tarybinius patriotus – tokia lentelė buvo ten sovietmečiu), viena šaka lūžo, o SS karininkas nušovė nedakartą žmogų.

    0,04 m2

  2. gramas parašė:

    Ramzanka tikrai nepamiršo, kad būtent Putinas užsakė jo tėvą. Mažiausiai tikiu, kai jis Putinui savo ištikimybę prisiekinėja. Kalniečių paniatkės labai gyvos. Taip kad akademiko didvyrio strateginis tikslas yra nepriklausoma islamiška Čečėnija iškart, kai tik maskovijos pinigų srautas ims mažėti. O dar geriau – nepriklausoma islamiška su branduoliniu potencialu. Artėja sąlygos, kai jis galės tai realizuoti pilnai, ar iš dalies.
    Šis mitingas „atsitiko“ labai laiku ir matyčiau tokią jo naudą dyrovui:
    – kremliui jau trūksta lėšų regionams dotuoti, bet pasiųstas signalas, kurį kranelį teks laikyti neužsuktą ant visai.
    – besivyniojanti regionų krizė ir kremliaus įtakos silpnėjimas vers regionus ieškoti savo kelių išgyventi. Ramzanka aiškiai parodė kaimynams, kas yra stiprus centras ir kad su jo vadovavimu kartu jie pasiims smagesnį byrančio pyrago šmotą. O vieną kitą iskanderą bus įmanoma atmušti ar nusipirkti, vos tik rimtas bardakas prasidės.
    – parodė vietinės opozicijos likučiams, kurie dabar po užsienius ir isius išbėgę, kad nesiraukit ir netrukdykit, bo yra svarbesnių reikalų.

    Vien pliusai akademikui nuo tokios akcijos.

    Kodėl ir kaip ten tas pseudobaikeris pasirodė – visai nesuprantu, nes pats ramzanka nusprendė nesišviesti, tipo liaudis pati iniciatyvą parodė…

    • grumlinas parašė:

      Nu, tyrimas savo laiku rodė, kad Ramzančiko tėvą nukneckino jo buvę bendražygiai, kurie jam neatleido išdavystės ir perėjimo į rosijanų pusę. Kas, aišku, nie iskliučjaet, kad FSBšnikai tos bombos „nepastebėjo“.
      Nemanau, kad Ramzančikui būtų lengva realizuoti save kaip regioninį lyderį be Kremliaus paramos – tiesiog Kadyrovų klanas pirmas parsidavė Putleriui. O kiti klanai kantriai laukia, kol jis suklups.
      Kaslink to pseudobaikerio – nublemba, tokie debilai turbūt net Rosijanijoje retenybė 😀

  3. VyneTu parašė:

    Refrešintas Piontkovskio tekstas http://echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/1699370-echo/

    • grumlinas parašė:

      Geras. Iš esmės mano mintys ta pačia tėkme eina 🙂

      • Taškas parašė:

        Geras, bet labai baisus straipsnis. Jei taip iš tikro ( o labai panašu, kad taip):

        Kadyrovo strateginis tikslas atsijungti nuo Rusijos vardan islamo, kai tik pinigų nebus. (= labai greitai)

        Net nežinau gerai tas ar blogai. Mano durna galva- labai blogai. Logika mano tokia, lai ten RF koks nori būna diktatas, kad tik neduotų išsišakoti tiems 20 mln. musulmonų.
        Europa gal kaip dar išsisuks, va, dėl Merkel APKALTOS jau pirmas žingsnis padarytas, po Obamos ateis bent kiek protingesnis, užlaužt sugebantis turkų ambicijas, irgi strategines.

        Apšvieskit vatos prikimštą galvą 🙂 rimtai

        • grumlinas parašė:

          Kadyrovo laimė, kad jo banditai dar nesudalyvavo mūšiuose Sirijoje Asado (alavitų/šiitų) pusėje. Tada jam ragai ir iš opozicijos, ir iš Daeš (aka ISIS) pusės, bo sunitai šiitams niekad nepadeda.
          Anyway – atsijungimas neišsprendžia Kadyrovo finansinių problemų – juk viskas, ką davė Putlkeris, išvogta. T.y. resursų mizeris. Aišku, yra Grozno nafta, bet kaip ją transportuoti, jei vamzdynai bus užblokuoti. Ne veltui Ramzančikas verčiasi per galvą, bandydamas įtikti Putleriui ir dar kažką išmelžti. Šiaip turiu įtarimą, kad jei Rosijanija jį mes – jis teps slides kur nors į JAE ar dar kur, palikdamas savo banditus likimo valiai.
          P.S. nustok parintis dėl Merkel apkaltos – nei ji bus, nei ką.

  4. Taškas parašė:

    O vis tik keistas dalykas toji demokratija. Gal ne visada TIK geras.

    Skulptorius Peter Lenk dar 2008 metais mažo miestelio rotušei (sic!) padarė vą šitą, kaip pasirodo, labai įžvalgų bareljefą:
    http://www.cuoio.de/wp-content/uploads/2010/03/DSC_6689.jpg

    Nu, tikrai Europos polYtikai lyg nuo proto nušoko. DW apie apkaltą kokių tai 6 advokatų ruošiamą Merkel’ienei informavo be jokių komentarų. Bet va, kalbėjo – ir ilgai- apie Olandijos demokratijos grimasą:
    Kokie tai politikos „juokdariai“ ĮŽŪLIAI surinko 300 tūkst. parašų ir balandžio 6 bus referendumas dėl … Ukrainos. Kaip komentavo DW „ona prosto popala pod razdatku“. Dar pridūrė, kad būtent olandai palaidojo ES konstituciją.

    • grumlinas parašė:

      Ne olandai, o airiai, kadangi iš ES „konstitucijos“ buvo išmestos pamatinės Europos vertybės

      • Taškas parašė:

        sakė – būtent olandai. Gal tą, kur AMB laikais pasirašėm neskaitę net, užtat pirmi? Et, visur ilga kremliaus ranką 🙁 anafalbetas aš tokiose plonybėse.
        Airiai? Taigi jie katalikai, berods.

        • grumlinas parašė:

          Airiai, taip jie pasisakė už tai, kad Europoje būtų visa pirma krikščioniškos vertybės. Nepainiok Jevrosojūzo liberastų-tolerastų su Europos žmonėmis, nors būtent tas mėšlas dabar diktuoja politines madas