Feed on
Posts
Comments

Tik taip galiu apibūdinti Chomso ataką, kur nukentėjo daugiausiai civiliai. Dabar Vakarų mass-media iš to padarys super-paveiksliuką, parodantį rosijanų žiaurums. Bet tai galimai tebūtų propagandinis triukšmas, mažai įtakojantis Putlerio veiksmus, tačiau kur kas didesnė Rosijanijos klaida tai, kad buvo atakuota ne Islamo valstybė, o oficialioji opozicija, kuri kaunasi ir su Asadu, ir su Islamo valstybe. O oficialiąją opozicją Vakarai drūčiai palaiko, kad ir oficialiai netiekdami letalios ginkluotės, tačiau nematydami jos nelegalaus tiekimo. Panašu, kad per susitikimą su Baraku Huseinovičium Putleris išsiverkė palaiminimą (ar bent nedraudimą) atakuoti Islamo valstybę, bet pasinaudojo šituo susitarimu tam, kad sutvatytų iš esmės Vakarų globotinį, o tai jau Rosijanijai šviečiasi rimtais nemalonumais per daugelį galų.
Kokie jie bus, kai ledai pajudės?
Pirma, Vakarai gali pradėti tiekti opozicijai priešlėktuvinę ginkluotę, ir jau oficialiai. Kuo baigėsi tokios ginkluotės tiekimas modžachedams Afganistane, kuriuso iki tol sovietai dubasino be jokių problemų – žinome.
Antra, Rosijanija palaikė šiitus, o tai jau iššaukė Sauditų, kurie palaiko sunitišką opoziciją, pyktį. Taip kad naftos kainų griuvimas nėra jau toks negalimas, o jo Rosijanijai šiuo metu visų mažiausiai reikia.
Trečia, labai galima, kad Iranas, siekdamas išsaugoti pasiektą susitarimą dėl sankcijų atšaukimo, mes Asadą velniop, ir Rosijanija liks viena su šituo lūzeriu.
Ketvirta, opozicija ir Islamo valstybė yra sunitai. Pakolkas jie lupasi tarpusavyje, tačiau turi bendrą priešą – Asadą, kurį pamažu atskirai krapšto iš sosto. Ir Putlerio įsikišimas Asado pusėje gali būti detonatoriumi, kuris iššauks laikinas paliaubas tarp opozicijos ir Islamo valstybės ir bendrus veiksmus prieš Asadą su jo naujaisiais draugeliais.
Penkta, Rosijanijoje gyvena ~14 milijonų sunitų. Dauguma jų lojalūs Putleriui, tačiau latentinis islamiznas tarp jų stiprus, tad antras frontas pačioje Rosijanijoje tampa kaip ir galimas. Plius Kadyrovas entuziastingai pasiūlė pasiųsti savo karius (kurie šiaip yra sunitai) į pagalbą Asado šiitams. Žėk, kad tarp tų karių neprasidėtų vidinės kovos, nes šiitai ir sunitai net ne katė ir šuo, o žymiai blogiau.
Taip kad Chuilo šįkart pavarė kažkokią glupstvą, kurią jis turi arba operatyviai ištaisyti, pradėdamas Islamo valstybės rimtus bombardavimus ir visaip saugodamas oficiąliąją opoziciją, arba ruoštis problemoms.

17 Responses to “Rusija pradėjo nusižudymą?”

  1. Taškas parašė:

    Ten dar lupasi kurdai. Manau, kad Vakaruose atsiras daugiau tokių kvailių kaip aš, kurie mano, kad:

    Geriau blogas sprendimas, negu jokio.

    • grumlinas parašė:

      Atsirugs ne Vakaruose, atsirugs Rusijai. Nes Islamo valstybė gauna naują taikinį.

      • Taškas parašė:

        tai VALIO! Kuo blogiau Rusijai, tuo geriau Vakarams. Tai ko anie 3,14zdavoja 🙂

  2. VyneTu parašė:

    Kol kas versija mano tokia: užkurti ten didelį nesantaikos katilą, įtraukiant kuo daugiau dalyvių. Dėl tos pačios naftos ir jos kainos. O po to jau bus matyt…

    • grumlinas parašė:

      Galbūt Rosijanija tikisi, kad konflikto eskalavimas sukels naftos kainas? Bet vargu bau, nes Sauditai tai ne amerikėnai, jie griežtai pasakė, kad Asadas turi nešdintis, ir panašu, kad jie tuo rimtai užsiims

      • Taškas parašė:

        Logiškai tai artimiausi taikiniai turėtų būti būtent naftos objektai. Jei taip bus – Putinas genialiai sudiriguotų 🙁

        • grumlinas parašė:

          Tarp mūsų, mergaičių – pasaulyje yra 1,2 milijardo sunitų, pačioje Rosijanijoje nei tai 14 mln. pagal vienus šaltinius, mei tai net 20-25 mln. pagal kitus. O Putleris įsikišo į sunitų/šiitų konfliktą šiitų pusėje. Plius sudubasino sunitus, palaikomus Vakarų. Taip kad tas genialus planas gali pavirsti į kuolą šiknoje, kaip Kadafiui. Tas irgi pamokslus JTO tribūnoje rėžė 4 valandų trukmės savo laiku. Paskui gražiai gulėjo kažkokiam garaže kelias dienas kaip eksponatas, kai islamas reikalauja palaidoti iki saulėlydžio – didesnės nepagarbos islame velioniui nėra, nebent išvis nepalaidoti.

      • VyneTu parašė:

        Matysim. Šiaip dabar laukčiau fizinio Asado pašalinimo sauditų rankomis.

        • grumlinas parašė:

          Rusenantis konfliktas 50:50 Sauditams dar buvo priimtinas, tačiau jei pergalę gali pasiekti Asadas – Sauditai turi tą problemą spręsti. Nenustebčiau, bo araPai pinigus, ypač didelius, mėgsta.

  3. Cybersig parašė:

    Įdomu tai, kad pernai JAV blogeris išpranašavo Putino ėjimą į Artimuosius Rytus. Rašė, kad pradžioje jam seksis, bet laimėti neturi jokių šansų. Pralaimėjęs ten, viską praras.

    • grumlinas parašė:

      Kaip rašiau – Putleris tiesiogiai įsikišo į konfliktą tarp sunitų ir šiitų, ir įsikišo mažumos pusėje. Jeigu Iranas nustos padėti Asadui – savo aviabazių apsaugai rosijanai turės dislokuoti didesnes sausumos pajėgas, kurios įsivels į mūšius -> Afganistanas 2.0. Ir tada prognozės, kad Rusija -> 20 valstybėlių, tampa realios

      • Cybersig parašė:

        Tas blogeris mano, kad Iranas rusams padės.

        • grumlinas parašė:

          Ką tik kažkur skaičiau, kad Iranas pareiškė, jog apsiribos techniniais specialistais ir instruktoriais, t.y. tuo pačiu, kas netrukdo nuimti sankcijas. Persai ne tokie durni, kad rizikuotų savo ateitimi, jei atsirado durnelis.

  4. VyneTu parašė:

    Rašo Twitteryje, kad jau kažkokia vietinė sukilėlių šaika, remiama sauditų, paskelbė karą Rusijai. Gniūžtė pamažu rleidžiasi žemyn…

  5. VyneTu parašė:

    Kadyrovo pasiryžimas eiti Sirijoje kariauti su teroristais labai įdomus ta prasme, kad čečėnai sunitai. Taigi Sirijoje už Bašarą kausis Rusijos musulmonai sunitai.