Feed on
Posts
Comments

Nežiūriu Eurovizijos jau n metų. Girdžiu kai kada ją iš kito kammbario, kur mano geresnioji pusė vis dar tikisi išgirsti kažką vertingo, pasiskaitau apie vyksmą internetuose, tai kaip ir užtenka įvertinti padėtį ir suvokti, kad taip nieko neprarandu. Iš esmės tai vienas beprasmiškiausių renginių IMHO, gal tik kiek aukštesnio lygio kaip kad KVNas ar agitbrigados, nors per 60-ar-kiek-ten-metų tedavė tik vieną super-grupę, kurią atsimename iki šiol – ABBA. Visa kita – vieno sezono triukšmas. Tie, kas diktuoja muzikines madas pasauliui – į Euroviziją nevažiuoja. Na, tas būtų dar dzyn, bet ir tie, kurių aš klausausi, irgi į Euroviziją nevažiuoja, o tai jau rimčiau.
Anyway – tie, kam jau virš 30, turbūt prisimena, kad kažkada egzistavo tokia Intervizija – soclagerio televizijų asocija, kuri kasmet Sopote rengdavo dainų festivalius. Ir ten, skirtingai nuo Eurovizijos noname lygio grupių, suvažiuodavo soclagerio estrados žvaigždės. Aišku, pergalės Sopote tereiškė populiarumą soclageryje, o ne pasaulyje, bet tokie tada buvo laikai. Užsilenkus soclageriui, užsilenkė ir Intervizija, o visas ex-soclageris suėjo į Euroviziją. Tačiau su tuo perėjimu į Euroviziją atėjo ir politika. Jei iki soclagero prisijungimo tai buvo toks daugiau savos chebros konkursas, tai naujokai įvedė aršias lenktynes, siekdami parodyti, kad jie ne ką prastesni už seniokus. Ir čia ypač stengiasi TSRSo įpėdinė Rusija, kuri šiaip nelabai kuo turi girtis, tai nors dainose tikisi atsigriebti. Na ir šiemet buvo bandymas „padaryti“ evropejcus graudulinga daina apie taiką, atliekamą tuo metu, kai Rusija yra okupavusi Krymą, o jos palaikomi separatistai niokoja Rytų Ukrainą. Ir įtariu, kad ta rosijaniška fuflia būtų nugalėjusi, jei ne Lietuva ir San Marinas, kurie nedavė rusamas anei balo. Koks buvo isteriškas riksmas kitą diena rusiškuose internetuose, jėzusmarja!!!
Ok, padarėm kiauylystę kaimynui. Tik ar kiaulystę? Gal jis tiesiog gavo nosin už nuopelnus? Sprigtas, skirtas parodyti, kad šiame pasaulyje lemia ne vien šalies dydis. O gal išvis tai yra Rusijos sėkmė?
Pamąstykime logiškai. Rusija laimi Euroviziją. Kitais metais Eurovizijos konkursas vyksta Maskvoje. Ką tai reiškia? Ogi suvažiuoja visa Geiropa ir tyčiojasi iš rosijanų duchovnų skrepų savo ištvirkėliškumu. Bet tai dar ne pats blogiausias variantas. Visiškai realu, kad Putlerio režimas kitąmet gali gauti dar vieną sankcijų porciją ir kaip bonusą Eurovizijos konkurso boikotą a la Maskvos olimpiados atvejis. Čia tai būtų nebe sprigtas, o antausis viešai. Taip kad gali gautis, kad Lietuva išgelbėjo Rusiją nuo didžiulės gėdos.

O čia rosijaniškas fuflo su teisingu videovaizdu

14 Responses to “Apie Lietuvą, Rusijos gelbėtoją nuo Eurovizijos”

  1. Taškas parašė:

    Gera sąmokslo teorija :). Išeina, kad estai vėl pasirodė už mus gudresni- davė rusams berods 12 balų.

  2. Evaldas parašė:

    Net vaikai klipe nei vienas nesišypso, nes supranta kokioj šaly gimė…

  3. niex parašė:

    eee, Putin vsex pereigral 😀

  4. Pričkus parašė:

    Nesvaikit apie boikotus…
    Olimpiada Sočyje, Pasaulio ledo ritulio čempionatas Maskvoje, artėjantis Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje, kas dar? Lyg ir Eurovizija viena prasisuko per tą laiką…
    Apie kokius boikotus kalbam?

    • grumlinas parašė:

      Olimpiada Sočyje vyko tuo metu, kai dar buvo tikimasi sureguliuoti padėtį, nedarant staigių judesių. Šiaip Krymo okupacija tai po olimpiados įvyko, berods? Ir įvykiai Donbase prasidėjo po to.
      Kaslink ledriedžio čempionato – tai jis vyko Minske IMHO, tad boikotui priežasčių kaip ir nebuvo, ania?
      Šiaip nepainiokime renginio boikoto su komandos neįsileidimu. Formalių priežasčių neįsileisti rosijanų į renginius nėra, tad jie ir sudalyvauja. O va neatvažiuoti į rosijanų rengiamus renginus – tai ir yra boikotas.

  5. scania gti parašė:

    Man tai ir šiaip smagu. Be sąmokslo teorijos. Burliokai užsipuolė lietuvius, nedavusius taško, kai patys neskyrė. Bet tai kaip tinka prie jų fufportreto 😀
    Tą dainą paskyrė, nebuvo jokio konkurso ar žmonių kūrybos. Valdžios įstaiga parašė – parinko – įdarbino. Tai Gagarina yra labiau valdžios įrankis, nei meno žmogus.
    Nekeista 😀