Feed on
Posts
Comments

Būdamas egiptuose-kur-beveik-nėra-internto, nutariau atlikti tipo socialinį eksperimentą. Kadangi šiaip apie politinius įvykius daugiausiai sužinau iš internetų (ir tai yra abipusiai šaltiniai), šįkart nutariau vakare viešbutyje po vakarienės, skaitydamas istorines knygeles Kindliu, fone leisti programą „Vremia“,kad ir ausys būtų užimtos. Nedidelei sunaikintų nervų ląstelių kompensacijai pasiskaitydavau tuos savo kelis antirusiškus kanalėlius Twiteryje.
Na ką gi. Beveik pora savaičių yrA pakankamas laikas padaryti šiokią tokią išvadą: Rusiška televizija yra propagandonai. To ir reikėjo tikėtis, tačiau teorija buvo patvirtinta faktais. Tipinė „Vremia“ laida:
Prezidentas Putinas – gėrio karys, Kijevo chunta, Kijevochunta, Pabaltijyje skriaudžiami rusakalbiai/NATO užgrobė Pabaltijį, Kijevochunta, kenčiantis Donbasas, Kijevochunta, Kijevochunta, Obama – blogietis, Kijevochunta, sportas, orų prognozė.
Jei sovietmečiu „Vremia“ dar galėjai pavadinti propagandine-informacine laida, tai dabar ji teliko propagandine. Nes tokio kiekio negatyvo pylimas ant Ukrainos atrodo įtartinai. Nebent esi 85% zombių kolektyvo narys. Tada nesistebiu tuo, kokius pokalbius su rosijanais apturėjome viešbutyje, bet apie tai kitą kartą.

12 Responses to “Apie socialinius eksperimentus”

  1. robertas parašė:

    Gaspadoriau, išbandei informacinio kario „šarvus“ ?

    • grumlinas parašė:

      Nu panašiai. Aišku, nesikoviau, bet stebėjau. Ir stebėjausi, kad tokia primityvi propaganda taip efektyviai veikia. Gebelsas verkia kamputyje.

  2. Pričkus parašė:

    …ir tai yra abipusiai šaltiniai…?

    • grumlinas parašė:

      Yep, jei kalbėti apie internetus. Pvz., pro-ukrainietiška ir anti-ukraineitiška pozicijos.

  3. Taškas parašė:

    „Kapitalizme žmogus išnaudoja žmogų, o socializme – atvirkščiai“ – tai senas iš BBC „warszawskie anegdoty“ …

  4. scania parašė:

    Sakiau, kad ne tauta, o banda. Pažiūri – nemato, mato – nesupranta, užtat ką piemuo sako – įsikerta iki sąlyginio reflekso. Net, atrodytų, apsišvietę.
    Nors su tais dar blogiau.