Feed on
Posts
Comments

Tolkinas apie blogį

Maždaug kasmet ar kas porą metyų perskaitau J.R.R.Tolkino dialogiją „Hobitas“-„Žiedų valdovas“, atrasdamas naujų dalykų ar prisimindamas senus. Ir man iki šiol vis tedaro didžiausią įspūdį jo aiškus gėrio ir blogio atskyrimas. Jis nesapalioja it kokie šiandienos kairuoliai tolerastai apie tai, kad blogis galbūt ne visada blogis, o kažkas tokio neapibrėžto, o jį aiškiai įvardina ir parodo, kaip blogis korumpuoja mąstančias būtybes, kai jos ištrina ribą tarp gėrio ir blogio. Jo epochoje tą buvo galima parodyti vienareikšmiškai, šiandien gi mes rizikuojame būti apkaltinrti netolerantiškumu kokioms nors mažumoms, jojančioms ant kupros daugumai.
Tad su susidomėjimu perskaičiau straipsnį J.R.R. Tolkien and the Courage to Face Evil, rekomenduoju. Nes ten aiškiai įvardinama šiandienos bėda:
The “peace-loving” liberals of that time would not face reality, and their kind still won’t. The left covered up the evil of Saddam Hussein, of the Iranian mullahs whom Jimmy Carter allowed to grab power, of two decades of Sudanese Islamist genocide against native African tribes, of al-Qaeda and the Wahhabi war theology of Saudi Arabia.
The militant left tells us that conservatives are warmongers; we see threats when there’s nothing to see. In Freudian terms, liberals take their own private fears and anxieties and shift the blame to normal Americans. This is a kind of pathology. It is stunningly dishonest.
The single weirdest thing about Obama is his inability to face the reality of evil – like the Islamist gang Boko Haram in Nigeria, which is still today raiding defenseless villages, killing and kidnapping women and children, abusing them in every way possible, and selling them on the slave market to the highest bidder. Obama simply cannot face the fact that Boko Haram is a direct descendant of the Muslim slavers who kidnapped Michelle’s African ancestors to supply the Atlantic slave trade.

8 Responses to “Tolkinas apie blogį”

  1. Gunas parašė:

    Gerai pasakyta. Tik kada akys atsivers daugumai vakarieciu. Ir ar atsivers? Greiciau akys atsivers velesnei kartai, kuri susidurs su nepataisomom siu dienu klaidu pasekmem. O dabartinai liberastai spes pasenti ir numirti kaip savim patenkinti teisuoliai ir humanistai.

    • grumlinas parašė:

      1939 m. „taikdariai“ įkišo jaunąją kartą į 2PK mėsmalę, nes tikėjosi, kad Aloyzičius apsiramins. Apsiramino 1945 gegužę.

      • Yo! parašė:

        Jo, blogis ateina is rytu. Deja deja 1945 tik prasidejo blogis. AH tik neramios dienos buvo….

  2. Yo! parašė:

    cia kur saltas jis buvo? a, usa ar gb tai jo, saltas (salyginai)…. pas mus karstas ir dar kaip, o kiti regioanai? Visos „draugiskos’ soc pagalbos.

  3. Yo! parašė:

    tas pats tik kitoj rankoj. Tikv isi sake kad karo neber, o viskas vyko ir vyksta toliau, tik va matyti mes to nelabai norim. O priesas uz vartu.