Feed on
Posts
Comments

Apie Charlie Hebdo

Klausiausi ir skaičiau nemažai apie šitą istoriją. Skirtingi žmonės – skirtingos nuomonės, pilnas spektras. Rizikuodamas tapti labai antimultitolerastišku, radau puikią citatą apie tai:
Kovoti su religiniais prietarais reikia ypatingai atsargiai; daug žalos atneša tie, kas į šitą kovą įneša religinio jausmo įžeidinėjimą. Reikia kovoti propagandos būdu, švietimo keliu. Į kovą įnešant aštrumo, mes galime supykdyti masę; tokia kova stiprina masių pasidalinimą pagal religijas, mūsų gi jėga vienybėje. Pats giliausias religinių prietarų šaltinis – tai skurdas ir tamsumas; su šituo blogiu ir mes privalome kovoti.
Spėkite iš trijų kartų, kas tai galėjo parašyti? Na be abejo, dieduška Leninas. Aišku, Sovietinėje Rusijoje viskas vyko būtent atvirkščiai, bet mitys teisingos. Kažkiek gaila, kad kairuolišką multitolerastiją propaguojantis Jevrosojūzas kažkaip nepasidomėjo kairiąja mintimi šituo klausimu ir užsiima ne skurdo ir tamsumo šalinimu tarp imigrantų, o savo socialine politika skatina dykaduoniavimą ir multikultūrizmo politika – islamiškąjį obskurantizmą.

5 Responses to “Apie Charlie Hebdo”

  1. scania parašė:

    Reikia kovą su religija iškelti iš savo kiemo. Pirma įsileidžia gerųjų musulmonų mečetes, paskui kovoja su blogaisiais islamistais. O vat nebūtų gerųjų – nebūtų ir kovos su blogaisiais.
    Adekvačios priemonės neveikia. Švietimas, skurdo mažinimas. Nes lėšos skurdui mažinti stiprintų tuos, kurie skurstančius apkabinėja sprogmenimis ir leidžia eit į dangų. Prekybcentry.

    • grumlinas parašė:

      Matai, filosofuoti apie įsįleidimą/neįsileidimą galime tik teorEtiškai – faktas egzistuoja, reikia su juo kažką daryti. Kitas dalykas – tas faktas yra neišvengiamas dėl pasaulio vystymosi/globalizacijos, kad ir ko mes kitaip norėtume. Tad vėlgi belieka – naikinti skurdą ir tamsumą, pakeliui išmušant dantis ekstremiztams. Bet išmušant taip, kad jie nebeataugtų. Deja, multitolerastija neleidžia to padaryti, tad ir turim tai, kuo negalim atsibaisėti.

      • scania parašė:

        Todėl tik teoretiškai, kad niekas nesigaudo, kokia ta realybė yra 😀
        Adekvačių priemonių ir demokratinių teisių laikai nugrimzdo atėjūnų viduramžiuose. Kaput demokratijai. Šariatas už vartelių tuk tuk tuk. Automatu…