Feed on
Posts
Comments

Hmmm, kadangi pakolkas mumi internetuose dar gyvas, tai gal laikas ir kažką parašyti. Šiaip kažkaip buvau nusiteikęs pratinginiauti savaitę, bet… 😉 Na, gal ne tiek pratinginiauti, kiek nerašyti apie tai, kokion šiknaskylėn pasaulį kiša Putleris ir nusmuktkelniai vakarėnai. Tiems, kas kažkiek domėjosi pasaulio istorija iki 2PK – tobulas deja vue: Aloyzičius kelia vis naujus reikalavimus, gindamas „skriaudžiamų“ folksdoičių teises, to meto vakarėnai be mažiausio sąžinės graužimo aukoja Čekoslovakiją, kurią pasidalina vokiečiai, vengrai ir lenkai, o paskui ateina ir Lenkijos eilė, kurią sudrasko Aloyzičius su Visarionyčium. 2PK prasideda, rezultatus matome.
Kažką panašaus matau ir dabar – Vakarų politikai, spaudžiami savo Rusijoje varinėjančius neblogus šmugelius biznierių ir netgi išdavusio Vakarų interesus Vokietijos ex-kanclerio, iš visų jėgų stengiasi minimizuoti spyrimą šiknon Putleriui vapėdami apie po „federalizacijos“ lapeliu paslėptą Ukrainos padalijimą. Tik va viskas vėl gali baigtis tuo, kad Putleriui, matant vakarėnų nusmuktkelnių norą bet kokia kaina daryti šmugelius Rusijoje, gali kilti minčių nesustoti ties Ukraina. Batka Baltarusijoje ir Nazarbajevas Kazachstane, panašu, jau susirūpino, kad jiems irgi gali kilti panašių „ruskojezyčno nasielienijaus“ sukeliamų problemų, lengvai pavirstančių visokiais Lugandonais, Dumbasais ir ChujesoNovoro-sijomis.
Taip kad nuotaikos neypač, žinant, kad paskutinius desėtką metų Vakarai pastoviai mažino karines išlaidas, o Rusija jas padidino 1,5 karto. Ir atidirbo „mandagių žmonių“ bei „vietinių sukilėlių“ karybos technologijas, kurias sėkmingai taiko, vakarėnams tik žiopčiojant iš nuostabos. Vakar per durnadėžę mačiau Rygoje koloradus remiančią demonstraciją su Dumbaso vėliavomis. Tetrūksta tik Latvijskos Sovietskos Socialistyčeskos Respublikos paskelbimo. Esmi labai pakantus žmogus, kaip ir dauguma lietuvių, tačiau artėja momentas, kai staiga tauta gali nutarti, kad koloradus reikėtų siųsti be tyrimo ir teismo į stovyklas akmenų paskaldyti ir kelmų parauti, kol koloradinis blūdas praeis. Nes visi puikiai matome, kuo baigiasi koloradų siautėjimas.

Nes pamažu atsidursime kažkurioje iš pusių

13 Responses to “Apie einamąjį momentą”

  1. Taškas parašė:

    Vien už tokias mintis ir dar skelbiamas viešai Tamsta pats būsi ištremtas – pasmerkimui. Drįsti abejoti euro proto bokštų nurodyto kelio, kur mūsų vadai be muilo mus kiša, teisingumu!?

    Taigi, tas Putin’as – durnelis toks, 280 KAMAZų tankais prikrovęs 280 druskos centnerinių maišų humaniškai pristatyti norėjo ir atgal pusę VPK chocholų gamyklų išvežt norėjęs, krymiečius automatais suvaręs į referendumą ir t.t. valdąs ne šalį, o benzokolonkę tokią… MAŽDAUG taip gi 99 procentai Obamos piliečių visai rimtai įsivaizduoja ta raša…vienžo – durnelis kėbėšnykas palkovnykas.

    Kai Adolfas pradėjo reikštis ar ne 1924 ar net vėlesniais metais britų šlovingiausioji MI-6 apie jį lordams referavo – durnelis, mėgstąs saliutuodamas savo pažasties prakaitą uostyti… jefreitorius priedo.

    Greit mūsų Ušackui bus šakės, bu ans jau ne tik mūsų TV sako – rusai iš tikro nuo dūšios GARBINA savo Prezidentą. Stabilu, algos/pensijos mokamos laiku, nuosekliai didėja (beje „NET“ 3 Lt vid. pensija – 12000 rub. mažesnė už mūsų), kur norim, ten keliaujam, ką norim, tą kalbam etc. + karo nėra.

    Šią nakt per SVOBODA gal gerai kalbėjo kažkoks nedurnas vyras – gaus rusai donbasą sudaužytą, reiks gal 25 milijardų, 50 milijardų jukosiečiams, 50 soči sukišta, vienžo – ekonomika užlaušim juos. Apie Reigonomiką – nei žodžio, bu nėr net panašaus į Prezidentą Ronaldą Reiganą, kurį, kiek prisimenų sovietinė spauda vadindavo – takoj aktior vtorostepenij, kovboj… nėra Reigano, bet nėra ir Sovietų Sojuzo.

    • Voldemaras parašė:

      Sovietmečiu buvo toks anekdotas:
      Prie dviejų didžiūjų valstybių vairo artistai- vienas profesionalas, o kitas „iz naroda“….

    • grumlinas parašė:

      Putleriui IMHO nepasiseks taip, kaip Chruščiovui – tą viso labo išvarė pensijon. Šitam, bijau, gali būti insultas, kvėpavimo takus užspaudus pagalve. Kitas prezidentas įtampą sumažins, kad jų valdžiauninkų sąskaitos užsienyje nepražūtų

  2. Siaubas parašė:

    Apie Rusijos karines išlaidas labai gerai Leo Lenox buvo parašęs, o aš jam paantrinsiu, kad čia paprastas propagandinis, kaip sakote – blūdas. Visų pirma dėl to, kad Pootinui reiktų išparduoti visus gamtinius išteklius, aukso rezervus, užstatyti visą Rusijos nekilnojamą turtą ir vergovėn atiduoti tris ketvirtadalius rusų, kad galėtų sukurti kariuomenę, savo pajėgumais artimą NATO.
    Antra – 1,5 karto padidėjusios išlaidos nieko nesako, nes geresnių perlinių kruopų užpirkimas į kazarmas yra lygiai tokios pačios karinės išlaidos, kaip ir prieštankinės amunicijos įsigijimas. Dar reiktų įvertinti rusišką korupciją – galiu lažintis, kad bent pusė tų pinigų nuėjo į Pootino ir jo klapčiukų vasaros rezidencijas kur nors Monake. Realybė paprasta – Rusijos kariuomenė yra tiesiog apgailėtina ir pastarųjų metų išlaidų didinimas yra lašas jūroje, kuris smarkiai dabartinės situacijos nekeičia.
    Toliau – paralelės su 2PK įdomios, bet vargu ar tinkamos. Tiek NATO tiek Rusija turi masinio naikinimo ginklus, todėl atviri konfliktai tiesiog neįmanomi, nes tai yra akivaizdžiai lose-lose scenarijus, kuris niekam neįdomus. Galimi įvairūs karai per spalvotus žmogeliukus, kaip pvz.: Korėjoje, Vietname ir t.t. Bet abidvi pusės katastrofiškai stokoja lėšų ir jų situacija tik prastėja, o net ir tokie lokalūs karai yra velniškai brangūs.
    Apskritai tie visi gąsdinimai 3PK daro meškos paslaugą – žmonės telkia dėmesį ne ten, kur reikia ir nemato ateinančio tikrojo pavojaus – Rusijos byrėjimo.
    Pootino anksčiau ar vėliau neliks Kremliuje. Tai yra visiškai neišvengiama – arba bus tyliai kaip Chruščiovas nušalintas, arba bus nuneštas ant šakių neapsikentusios tautos. Tuomet garantuotai prasidės chaosas, per kurį Rusija pasidalins į 3-5 dalis (Kinija su JAV atsiplėš Sibirą, Karaliaučius pats atsiskirs, o vakarinė Rusija bus plėšoma vidinių konfliktų). Istorija bus panaši kaip Balkanuose: badaujančių nusikaltėlių gaujos išgrobstys apleistus ginklų sandėlius ir eis plėšikauti.
    Postsovietinės šalys bus fronto linija, kur siautės ateities bermontininkai. Ir situacijos nepakeis nei NATO ar koloradų palaikymas. Reikia tiesiog bėgti. Kuo toliau į Vakarus.
    Čia tik nepagalvokite, kad raginu palaikyti Pootiną, nes jis, nors ir diktatorius, bet suvaldo Rusiją nuo pusę Europos apimančio pilietinio karo. Šis scenarijus yra neišvengiamas – Rusijoje susidarė per didelis vidinio pykčio spaudimas, kurio nepavyks suvaldyti, arba patyliukais kažkur išleisti – belieka tik ruoštis sprogimui.

    • Taškas parašė:

      Va, čia – kažkas naujo. Ne putlerblablabla… Dar reiktų ton vieton pamąstymų – kas bus kaimyninėj šaly, kai neliks batkos Lukošenkos. Chaosas Nr1 + chaosas Nr.2 ir jau matyt veikIainti Astravo AE 🙁

    • grumlinas parašė:

      Matai, karui su Ukraina pradžioje užteko tų pagerintų perlinių kruopų, pastoviai dozuojamų. Ir kai paaiškėjo, kad vietiniai maištininkai gauna liūlin nuo ukrainiečių, perlinės kruopos buvo pakeistos AK100 irgi pastoviai dozuojamomis apimtimis taip, kad nesimatytų karas, o Vakarai tegalėtų veblenti apie agresiją 😉
      Pagrndinė problema kita – lygiai taip pat kaip ir Ukrainai, mums (latviams, estams) gali įtaisyti pūliuojančią žaizdą: latviams aplink Daugpilį, estams aplink Narvą, mums aplink Šalčininkus, kur mūsų jevropeiciškos tolerastijos dėka nebus laiku išoperuotos koloradinės metastazės, kaip kad Donbase ruskojezyčnas nasielienijus pradiniame etape užblokavo ukrainiečių pajėgas ir jos, vengdamos žmonių aukų, neįvedė tvarkos iš karto. Dabar gi mes matome tai, ką matome.
      Kaslink Putler-stabilazerio. Taip, jis stabilizuoja padėtį Rusijoje, tačau gal reiktų prisiminti, kad būtent jis su savo autoritarizmu ir korupciniais podchuiliatais ir generuoja tą nestabilumą.

  3. Rytis I parašė:

    „..siųsti be tyrimo ir teismo į stovyklas akmenų paskaldyti ir kelmų parauti“
    Šiaip kalėjimas – blogas vaistas visokiems revoliucionieriams ir bei sergantiems prisijungimo ar griovimo idėjomis. Štai iš Smetonos kalėjimų juk irgi išėjo – bet jau užgrūdinti partiniai darbuotojai. Nuo kelmų prie valdžios vadžių bei rimtas motyvas „skriaudikams“ keršyti. Manau geriau būt visus, kas bais myli Rusiją, novarusiją ar kitą kokį kraštą, skubiai leisti realizuoti savo jausmus bei grįžti ten iš kur teka meilės srovių šaltiniai. Gal net damokėti. Žmogus turi teisę būti laimingas 🙂

  4. scania parašė:

    Iš koloradų reikia gerom kainom supirkti butus ir iškilmingai palydėti tėvynėn. Būtinai su orkestro, ambasadorių ir rusiškų žvaigždžių palyda.