Feed on
Posts
Comments

Trumpas FAQas apie Ukrainą kvadratinėmis raidėmis:
Только в России Великая Отечественная воспринимается как главная точка отсчета и система для измерения всех процессов в мире. Такое ощущение, что не было до 1941 года вообще ничего, земля была безвидна и пуста, и тьма над бездною, и Дух Божий носился над водою, а потом раз – и сразу немцы.
Сформировался целый класс людей, которые всю сложность мира описывают при помощи пяти слов: «фашисты», «коллаборационисты», «Красная Армия», «предатели», «концлагеря». И непонятно, как с этим набором терминов объяснить такие заурядные вещи, как процесс государственного или национального строительства.
То, что происходит в Украине – это вообще не о Великой Отечественной. Это запоздавший процесс, через который все остальные страны проходили сто лет назад. Полистайте учебники истории, описывающие 19-й век. Там все подробно описано.

4 Responses to “Ukraina – metodika hollywar’ui”

  1. Rytis I parašė:

    Vienžo Putlerio propagandistai ilgus metus šaukę apie vakariečių dvigubus standartus (kame buvo dalis tiesos, bo kaip ir bet kuriame pačiame kvailiausiame teiginyje), galų gale baigė kurti savo vieną vientisą ir viską paaiškinantį standartą: viskas, kas prieš Putlerio stavkę yra fašistai, chunta ir užsienio agentai. Klausimus užduoda išdavikai. Istorija… Tiesa sakant jau pradeda užknisinėti nesibaigiantys diskursai į istoriją bei šiuolaikių įvykių gretinimas ir nuostabus „panašumas“ su tuom, kas kažkada buvo arba nebuvo. Nei viena diskusija neapsieina be istorijos „pamokų“, oponentai nuostabiai visi vienu metu patapo istorijos daktarais. O baigiasi tokie diskursai tik tuom, kad Ukrainos kaip valstybės tokios nėra ir negali būti, benderovcas yra ukrožydofašistas, o tikras žydas – okupantas.

    • grumlinas parašė:

      Putlerizmas – liga. Baisu, kad ji gali buti pagydoma tik taip, kaip nacizmas, t.y. krauju ir griuvesiais

      • Rytis I parašė:

        Beje, apie ligas… „Жертвами лихорадки Эбола в странах Западной Африки стали более семисот тридцати человек. Для борьбы с этим заболеванием Минздрав направил в Гвинею двух авторитетных вирусологов. Vis kolekcionuoja porūšius?..