Feed on
Posts
Comments

Na ką gi, puiku

delfių (nusižengiau savo paties įpročiui nesidelfinti 😉 ):
„Sekmadienį likus valandai iki balsavimo pabaigos buvo balsavę 10,92 proc rinkėjų, dar 3,17 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.
„Iki 19 val. buvo pareiškę valią 356 tūkst. rinkėjų“, – žurnalistams sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Tam, kad referendumas įvyktų, jame turėjo balsuoti pusė visų Lietuvos rinkėjų.“
Panašu, kad referendume sudalyvao iš esmės tie patys žmonės, kurie pasirašė dėl referendumo surengimo.

33 Responses to “Na ką gi, puiku”

  1. scania parašė:

    Nu ne visai, aš nesirašiau dėl referendumo, bet balsuoti buvau. Vansi kažkas pasirašė, bet nebalsavo.
    Buvo verta nueit. Vien dėl biuletenio.
    Cinizmo šedevras 😀

    • grumlinas parašė:

      Suvenyras tipo? 😉

      • scania parašė:

        Ne, tikros patyčios. Daugybė žmonių prabalsavo priešingai, nes ten atvira klasta 😀
        Tas biuletenis – tikras įrodymas, kad nėra jokio rūpinimosi. Ne valdžios nesirūpinimo tauta, ne.
        Tas biuletenis – tai įrodymas, kad tauta absoliučiai nesirūpina savo valdžia 😉

        • Taškas parašė:

          aš atvirkščiai- pasirašiau, bet neėjau balsuoti.
          O gaila, būč išsinešęs tą biuletenį. Pa3,14zdavojimui 🙂

  2. Voldemaras parašė:

    Sutinku su Scania- toookį BULIECIENĮ be išorinės paramos tautiniai vaigovskiai patys nesukurptų…

  3. scania parašė:

    Šiaip tai visas šitas reikalas gerokai smirda. Tauta turėjo kvailą klausimą – na ir kas? Ar tauta neturi teisės išsakyt nuomonę? Visi tautos išrinkti politikai tautą išvadino runkeliais, kaišiojo pagalius į referendumo ratus ir galų gale spjovė šituo biuleteniu.
    Maitinančią ranką apspjovė.
    Plius Tapino, šviesuolio ir inteligento pasiplėšymas.
    Demokratija palaidota – jos nė nebuvo, bet dabar neliko net pažadėtos šviesos tunelio gale. Tauta negali turėti savo nuomonės, nebent būtų seksualinė mažuma.
    Aš irgi buvau prieš pardavimą, paskui persigalvojau – bet ar bent bandė mane įtikinti? Ne, tik šūkavo, kad aš neturiu teisės!
    Nu ir gražuoliai, kaip ten lenkiškai – ar ne urodai?

    • grumlinas parašė:

      Tauta turėjo teisę išsakyti klausimą. Išsakė, beje. Kiek sudalyvavo – tiek žmonių tas lausimas ir terūpi. Tapinas zrobil bardzo niesmaczny wybryk.
      Problema kita – kai nemažos dalies tautos mentalitetas tebėra suvokime „jie visi vagiai ir išvis prie ruso geriau buvo!“ – gresia pavojus, kad atsiras 100k budulių, kurie pareikalus referendumo, jog reikia išstoti iš ES. Ar padaryti rusų kalbą antra valstybine. Ar išvis nuimti akcizą cigaretėms ir degalams. Ar dar ką nors panašiai krūto.
      Šveicarijoje referendumus rengia dažnai, ir dalyvavimas juose privalomas. Tačiau ten visuomenės savivaldos lygis pakankamas, kad refrendumuose nebūtų sugeneruoti tokie klausimai, kad plaukai piestu stojasi.
      A propos – būtų refrendume keliamas klausimas „Ar reikia LT išstoti iš ES?“ – dalyvavimas būtų visai kitas IMHO. Nes tai rūpi ir euroentuziastas, ir euroskeptikams.
      P.S. Taip sau, komentaras – turiu alergiją bet kokiems vyksmams, jei juose dalyvauja paksoidai. Tai, kad jie parėme referndumą – man buvo vienas iš faktorių jį boikotuoti.

      • scania parašė:

        Gerai, klausimas dėl žemės nepardavimo buduliškas. Na ar bandė kas aiškiai ir suprantamai kalbėti su tauta? Ot ir ne, iš karto paskelbė buduliais ir tiek.
        Nebalsavo, nes suprato, kad tautos nuomonė jokios įtakos neturės.
        100 000 budulių galėjo juk ką nori sakyti, jei likę 1,5 milijono būtų pasakę „ne“?
        Kubilius giriasi, kad sveikas protas nugalėjo – ar jis nekerta, kas iš tikro įvyko?

        • grumlinas parašė:

          Tiesą pasakius, nzn, ar kas bandė kalbėti ar ne – kai aš LT-TV nežiūriu, tai ir nežinau. Čia rimtai, jei ką. Man užtenka M1+ 200 sekundžių. Plius internetų apie įvykius pasaulyje.
          Jei nekalbėjo – labai galimas dalykas, kad greit turėsime naują populistinę vieno sezono partiją a la „Valinsko šou“ ar „Violetinis blūdas“. Nebent jie persirgtų vienasezoniškumu ir taptų pastovia populistine. O paskui evoliucionuotų į nornalią parlamentinę partiją. Bet čia ilgas kelias, ir vienos akcijos dėl referendumo neužtenka, kad taptum ilgalaike politine jėga.
          Šiaip valdžiai užpakalį pasvilinti prasminga, tada ji susimąsto, kad ji laidžiai, o neliaudis jai tarnauja.

  4. Rytis I parašė:

    Šiaip jau tai net gaila pasdarė – sako, kad pagyvenę žmonės išeidinėjo apsiašaroję, bo prieš žemės pardavimą buvo, o ir bet žymėjo „ne“.. Man regis, kad gal ten tarp referendumo organizatorių buvo kokie tai sabotažnykai. Nu sugalvok tu man, – keturiems skirtingiems klausimams vienas pasirinkimas, vienas „taip“ arba „ne“. Dar galėjo pridėt kokį „mirties bausmė pedofilams“, kad jau tikrai apie viską pagalvota būtų… O referendumas Europėj šiaip nėra dažnai pasitaikantis dalykas, berods tik Šveicarija, Lichtenšteinas ir su išlygom Italija. Iki Šveicarijos mums tokios dar toli – pradžiai gal savivaldą sustiprint panašiai, o gal dar 4 valstybines kalbas įsivesim, kaip pas juos? 🙂 Valdžią juk ir kitaip, visaip „pristriūnyt“ galima, sakykim – nepateisinusio rinkėjų lūkesčių deputato atšaukimas per rinkiminę apylinkę, mitingų palaisvinimas ir etc. Bet nenori šito valdžiauninkai, jiems kad tik patiems pašūkaut duotų 🙁 …

    • grumlinas parašė:

      Šiaip tai realiai buvo 2 klaudsimai:
      1) žemės nepardavimas užsieniečiams, kad tik saviems žemvaldžiams daugiau liktų
      2) referendumo surengimo palengvinimas
      Jei tie referandistai būtų vekę dviem atskiromis komandomis ir organizavę du atskirus referendumus tą pačią dieną – vis nebūtų gandrų maišymas su apelsinais.
      Kaslink „mirties bauzsmė pedofilams“ – jooo, čia būtų strategiškas reikalas, dalyvavimas tikrai būtų didesnis, bo klausimas tikrai aštrus. Tik va klausimas beprasmiškas, bo ESe mirties bausmė panaikinta, tai čia būtų tik dar vienas pirstelėjimas vandenin, kaip su tuo žemės nepardavimu

      • scania parašė:

        Che, bobulių ašaros dar atsirūgs 😀 Valdžios džiūgavimai irgi 🙂
        Valdžia kaskart vis labiau stiprina savo aroganciją ir vis atviriau tautą vadina buduliais. Ar runkeliais. Vargu ar tai išmintinga.
        Toks referendumo biuletenis – stambus lašas į kantrybės taurę.
        Nesvarbu, kokie įstatymai ESe, mūsiškiai politikai iš ESo baigia tokį baubą padaryt… Ne, kad bobulėms paaiškintų kaip ten žemę pardavinės, ne, jiems ne lygis… Jie tik švaistosi ESais, įstatymais ir mosikuoja „valdžia teisi, tauta buduliai“ vėliava.

        • grumlinas parašė:

          Euroskeptinių jėgų laimėjimai rinkimuose į Europarlamentą rodo, kad eurodermokratai turėtų atsižvelgti į normalių Europos žmonių nuomonę, nes vieną dieną euroskeptikai gali paimti valdžią Europoje ir tada visa šita nedavalstybė gali būti drastiškai reorganizuota.
          Panašiai ir mūsuose galėtų būti, jei tik susiformuotų opozicinė partija, o ne politikierių ratelis, siekiantis kaip nors ateiti valdžion, kad ir susijungiant su pačiu velniu. Nes matydamas šitą ženytbą iš socdemų, trudovikų, paksoidų ir lenkų, aš pašiurpęs nuo jos margumo.

          • scania parašė:

            Jokio margumo – viena ir ta pati partija su skirtingom vėliavėlėm.
            Biurokratai, valdžiauninkai, nenupasakojami įstatymai ir nežmoniška korupcija – kai įstatymus rengia tam tikriems verslininkams paremti. Ir šitaip visoje ES.
            Keista tik, kad lyg ir niekas nemato 😀 Kaip aš replių, kai pasidedu po nosim 😀

            • grumlinas parašė:

              Na nesakyk apie vieną partiją – susiženyjo jie ne iš gero noro, o tik iš bendro intereso LR pavairuoti ir paverslauti.
              Tiesiog viskas susiveda į tai, kiek nuo to verslo nubyra žmonėms – nes jei per mažai – valdžia keičiama, jei visai per mažai – valdžia verčiama.
              O matyt mato. Tik kad laukia savo eilės pavairuot 😉

        • Rytis I parašė:

          Na, tas referendumo biuletenis visgi ne valdžios berods „kūrinėlis“ – VRK kaip tik siūlė organizatoriams išskaidyt klausimą, ir pateikimas irgi – referendumo iniciatorių, taip suprantu. Valdžios kaltės yra, bet ji gal greičiau referendumo organizavime, delsime, nu nežinau…

          • grumlinas parašė:

            Valdžia IMHO sąmoningai referendumą nutempė po rinkimų, kad jis garantuotai baigtųsi tuo, kuo baigėsi – pravalu. Nes jei jį būtų sukergę su rinkimais (ko aiškiai tikėjosi organizatoriai), tai jis būtų įvykęs, ir rezultatas (netgi neigiamas) būtų rezultatas, kurį galima interpretuoti. Dabar gi gavosi pirstelėjimas vandenin už, berods, 14mln.LT, ir psio

            • Taškas parašė:

              O kad vien pasirodymui prieš ES valdžiaunykus išleidom 300:13= 23 kart daugiau?!!! Ir dar šaipomės iš kaimynų „Co to ja, co to moja kamizelka“ ititititararai 🙁

              Gaila, nemoku italų kalbos, būtų įdomu, kiek jie išleis. Kad estai kokius 300, bet tūkstančių, tai neabejoju.

              Specialiai inkėliau biuletenį – ateičiai. Nu, nerandu ten jokio debilizmo.

              Dėl 100 tūkst. susirinksiančių lenkų ir pareikalausiančių autonomijų/federacijų – tai gi suvažiuotų į tokį referendumą visi lietuvaičiai. Ir klausimas būtų išspręstas demokratiškai ir aiškiai. Dabar gi tyčiojimasis iš jų pavardžių ir gatvių lentelių tikrai veda ne tik šventuosius …

              Čia kaip tie geltonieji dviračiai – išvogė, nuniokiojo runkelių ruinkeliai, o „elitas“ to net nesupranta?!

              Kaušpėdo būgnus prisiminiau – revo liu cij ja !!!!

              🙁

            • Rytis I parašė:

              „Nu, nerandu ten jokio debilizmo.“ Manau, kad šalia sauso teisinio teksto (net nenurodant senosios versijos) galėjo būti paryškinta spalva/dydžiu aiški, lakoniška santrauka – ką reiškia „taip“ ir kas yra „ne“. Juk ne juodaskverniams paragrafų graužikams anketa sudėliota – paprastiems žmogeliams. Na nežinau, berods anksčiau kažkaip geriau gaudavos, nors tiesa, – tiek pakeitimų ir nesiūlydavo…
              „…autonomijų/federacijų – tai gi suvažiuotų į tokį referendumą visi lietuvaičiai“ Gerai, bet geriau jei dažnai nereiktų dėl to pačio važiuot/kovot. Revoliucijos žmonėms greitai nusibosta. Be to, iškreiptos informacinės erdvės laikais lietuvaičių vieningumas kažkaip nekelia didelio pasitikėjimo…
              Gal net vertėtų prisiminti stojimo į ES diskursą: porą mėnesių iki tol buvo pataisytas referendumo straipsnis, atseit, – reikia ne 50+ proc. nuo visų rinkėjų, o tik 50+ nuo atėjusių. Pirmą dieną atėjo apie 23 proc. Neblogas vieningumas, ane? O bet buvo sekanti diena (mh..) – tada berods „užvežė“ miltelių, dar kokio gėrio ir vakarop buvo jau virš 63 proc. Pergalė 🙂 Vieningumu visgi nelabai kvepėjo, kažkaip…

            • grumlinas parašė:

              Kaslink lenkų – yep, čia mes tokiam š*de malamės šituo klausimu, kad net gėda. Lenkijoje ir vardus/pavardes lietuviai gali savo rašmenimis rašyti, ir gyvenviečių pavadinimai lietuviškai/lenkišklai užrašyti (šitą garantuoju, per citrojonines apžiūrėjau Punsko apylinkes)
              Kaslink biuletenio – tiesą pasakius, man dzyn, kas ten ir kaip surašyta – bokikotavau, išsiaiškinęs kas po kam, tad visos tos tarakonų lenktynės po šaldytuvu man giliai dzyn – kas nori dalyvaut, tas lai ir ūpinasi

            • Taškas parašė:

              1 straipsnis = sprendžia LR piliečiai, tai ką pasiūlo 100 tūkst. LR piliečių
              2 straipsnis = visa LR teritorija gali priklausyti tik LR piliečiams
              3 straipsnis = LR Konstitucijos KEITIMĄ gali SIŪLYTI 1/4 išrinktųjų arba 100 tūkst. LR piliečių
              4 straipsnis = tai įsigalioja IŠKART. Vienareikšmiškai.

              Na. tata tai puolė būtent 4 , „kaip tie debilai įsivaizduoja šitokius tempus“.
              Dėl 2 – kažkaip pamiršo, kad tik ant Lietuvos žemė kilnojasi, kaip kokia priekaba. Unikaliai, taip niekur pasaulyje nebuvo.

  5. Voldemaras parašė:

    Anuo metu(gal soviemečiu gal ir nevisai), ateina žmogelis pas valdžiauninkus ir klausia:
    -Ar galiu būti išrinktas į įvairias pareigas…
    -Gali.
    -Ar galiu balsuoti ir rinkti man patinkančius kandidatus…
    -Gali.
    -Ar galiu…
    -Gali.
    -Tada aš noriu…
    -O šito tai negali… 🙂

  6. Tomas parašė:

    Idomu kokios buvo referendumo rengimo islaidos?;D

    • Rytis I parašė:

      R. Vaigauskas įvardino – 13,5 mln. Lt. Nebloga, tokia sociologinė apklausa, tsakant..

      • Taškas parašė:

        Jo. Tiek maždaug kainuoja viena mokykla. Mažytė. O kad pasirodyti prieš draugus iš Briuselio. ta prasme bičiulius. ne tovariščius – 300 milijonų.
        Pasiskolintų, beje, iš senjorų – pensinykų.

  7. VyneTu parašė:

    „…gresia pavojus, kad atsiras 100k budulių, kurie pareikalus referendumo, jog reikia išstoti iš ES. Ar padaryti rusų kalbą antra valstybine. Ar išvis nuimti akcizą cigaretėms ir degalams.“…

    Sisijaudintų politikai, pakeltų subines tie niekad nedaeinantys iki balsavimo dėžės (beje, kai ją vadino urna, tai labai atitiko esmę ir dabar)! Gal kokį vieną kitą esminį reikalą pajudintų? Kaip ir su žemės pardavimo saugikliais – mikliai sudėjo dar iki referendumo dienos.
    O kaip pasakyti dar kartą lenkams ir kitiems, kokia yra valstybinė kalbą? Sėdėtumėt namuose?
    O dėl akcizų ir mokesčių, liaudies nėra tokia kvaila, nereikia jos akivaizdžiai durninti ir viskas būtų daug paprasčiau.IMHO.

    • grumlinas parašė:

      Nepainiokime valstybinės kalbos su galimybe didelėms tautinėms mažumoms naudoti savo kalbą kompaktiiškai gyvernamuose regionuose. Pasikartosiu – Lenkijoje niekas nepadarė tragedijos dėl Punsko valsčiuje atsiradusių gyvenviečių ir gatvių užrašų lenkų/lietuvių kalbomis, o t.p. pasuose atsiradusių leituviškų vardų/pavardžių.
      Valstybinė kalba yra viena. Nori integruotis į visuomenę – naudok ją. Nori izoliuotis – nenaudok.
      Kaslink kitų galimų referendumo klausimų – nežinome mes, kas gali šauti į galvas dar valdžion nepatekusiems populistams…

      • Rytis I parašė:

        Blogiausia, kai teismai seka paskui įvairias visuomenės nuotaikas, šiuom atveju – urapatriotizmą. Kaip visam svietui įrodyti, jog ant privataus namo privačios sienos gali būti tik lietuviškos nosinės? Nejau kitokie ženklai ir simboliai panašūs vien į svastikas ir žvaigždes? O jei ne, kaip tada grįžti atgal iki kurio tai KT sprendimo? Undo? Undo, undo, undo… Ai, – Revert 🙂

        • Taškas parašė:

          Antrąjai LR anksčiau ar vėliau pendelį, kuris kainuos šimtus, gal net milijoną, įmuš per teismus koks nors užsienietis ir visai neturįs ne lenkas :
          1. Lietuvėlėn atvažiuoja iš Austrijos Conchita Wurst.
          2. Čia įsimyli
          3. Apsiženija už Lietuvos pilietybę turinčio asmens
          4. Jaunavedžiai Lietuvoje įsikuria pastoviam gyvenimui, perkelia savo biznį etc
          5. Pagal viską lyg tai LR pilietybę automatiškai gauna ir Wurst, nes atsisako Austrijos pilietybės , bet pasilieka savo pavardę, priešvedybinę.
          6. Gauna lietuvišką pasą kaip Končita Vurst
          7. Po kiek laiko su tuo pasu niekam visoje Europoje negali įrodyti, esąs Wurst

          Vsio zakonno. 🙂 Netekęs kantrybės pasisamdo advokatą. Brangų.

          • Rytis I parašė:

            Ė.. Žiūrint ką įsimyli. Nu geriau neprimink tu jos… Dešrelės atskirai – barzda atskirai. Vsio 😉

      • VyneTu parašė:

        Ups, netiksliai išsireiškiau, aš dėl valstybinės kalbos. O dėl pavardžių ar lentelių šalia lietuviškų gali būti ir lenkiškos. Punske, jo apylinkėse, vietovių pavadinimai dvikalbiai ir niekas nenumirė, patogu abiems pusėms.

  8. tikras lietuvis parašė:

    Kažkaip niekas čia neparašė, kad referendumo tikslai (užkirsti galimybę supirkti Lietuvos žemes ir, jas atskyrus, sudaryti kokį tai valstybinį darinį ar valstybę – kaip buvo padaryta Izraelio įkūrimo atveju, Kosovo ir kitaip svetimų įvykdytais užgyvenimu užimtų teritorijų atvejais) buvo pasiekti dar referendumui net neprasidėjus – valdantieji antiek išsigando, kad įstatymu nustatė saugiklius (nors iki tol, kol referendumas negrėsė, absoliučiai nieko nedarė toje srityje).
    Ir kas, sakykim, būtų buvę, jei referendumas būtų laimėjęs?
    Sako – išmes? 🙂
    Betgi Vengrija, pvz., kiek kartų akivaizdžiai spjauna ES į veidą, kad ir lįsdama į užpakalį rasiejiniams pietų srauto atveju, bet ES ką į tai?
    Nieko.
    Taip ir mūsų atveju – ES būtų, kaip ir daro Anglijos nuolatinių akibrokštų atvejais, nuolat derinusi pozicijas – vienžo, pačiai ES tai būtų buvę naudinga, nes jokia valstybė negali egzistuoti be savo teritorijos.
    O nebus Lietuvos – nebus ir lietuvių.
    Valdžia, agituodama prieš, tiesiog eilinį kartą pasilengvino sau gyvenimą – ir vėl nieko nedarys Lietuvos naudai, nes … tiesiog neturi supratimo ką reikėtų padaryti, kad būtų geriau.
    Tik prieš rinkimus dar kažką pabezda, o paskui viskas eina tiesiog pagal srovę – savaime.
    Jie, gal, daugiau rūpinasi savo reikalais.
    Bet ne visuomenės daugumos – tai tikrai.
    Nes aišku tai iš rezultato: per „nepriklausomybinį“ laiką Lietuvoje minus milijonas lietuvių.