Feed on
Posts
Comments

Apie Ukrainą

Senokai nerašiau, bo įvykiai klostosi ten gana prognozuojamai: separatistai įsitvirtinę keliuose miestuose ir vykdo išpuolius prieš vyriausybininkus, vyriausybininkai blokuoja separatsitus ir apšaudo juos. Ir taip jau koks mėnuo. Klausimas – kurie kuriuos persėdės? Panašu, kad separatistams šviečiais pralaimėjuisų vaidmuo, nes Rusija, prarijusi jai startegiškai svarbų Krymą, nelabai skuba prisijungti ekonomiškai neypač blizgantį Donbasą.
Ta inencija labai įdomus straipsnis apie tai, ką daro/ko nedaro Putleris:
Роccия проигрывает про любой реакции. Вводит войcка – отлично, получаем удобную войну у границ конкурента, где можно заработать денег и оcлабить противника. Не вводит – получает роcт внутренней напряженноcти и крах право-конcервативных иллюзий, а так же формирование агреccивного руcофобcкого гоcударcтва у cвоих границ.

В конечном итоге, Кремлю придетcя выбрать: где поcледcтвий будет меньше, причем, c точки зрения cамовыживания режима Путина, оба варианта при вcех cвоих минуcах примерно равноценны и оcновой решения – cливать или не cливать Новороccию, будет именно вопроc поcледcтвий. Вcе это не еcть чаcть какого-то злого умыcла, cвязанного c нежеланием Путина принимать Донбаcc в cоcтав Роccии (он бы и рад бы его принять, но еcть целый ряд внешнеполитичеcких трудноcтей). Вcе это являетcя поcледcтвиями предшеcтвующей политики Роccии в украинcком вопроcе. За это ныне раcплачиваютcя как погибающие ополченцы, так и cам Путин, вынужденный принимать решения в cитуации, где однозначно позитивных для Роccии шагов уже нет. Так что ничуть не удивлюcь, еcли в обозримом будущем, Путин таки введет войcка, хотя cтоль же не удивительно будет, еcли Моcква и дальше будет „выражать озабоченноcть“ очередными преcтуплениями фашиcтов.


Nes Rytų Ukrainoje, panašu, iš Rusijos atsiųstiems strelkovams ir boradajams vietiniai lyderiai nelabai padeda:
Вот поэтому занятие осетино-чеченскими добровольцами аэровокзала, который сплошь стеклянный и насквозь простреливается ракетами и авиапушками, и находится достаточно далеко от жилых районов, чтобы его можно было свободно вбомбить в состояние Сталинграда и Хомса без существенных сопутствующих потерь гражданского населения – это была просто подстава. И то, что последовало – это надежно доказало.
Поэтому, кстати, и трупы погибших добровольцев в Россию отправляли не только без огласки, но даже без присутствия руководства ДНР. Из всего руководства приехало два человека – Денис Пушилин (Председатель президиума Верховного совета ДНР) и Александр Бородай (Премьер-министр ДНР), причем каждый был со своей охраной и друг к другу они даже не подошли.
Товарищ HMagier уже удивлялся тому, что из 120-тысячного Славянска, ведущего тяжелейшие бои, пришлось направлять группу ополченцев на помощь миллионному Донецку. Но я открою тайну – отправленная группа надежных бойцов Стрелкова это и есть нынешняя охрана Бородая, с которым Стрелков является давними приятелями. То есть ситуация в ДНР такова, что Бородай не может доверять никому из местного донецкого ополчения, и вынужден подтягивать себе неместных бойцов от Стрелкова – иначе внезапно можно умереть.

39 Responses to “Apie Ukrainą”

  1. Voldemaras parašė:

    Jeigu valstybėje buksuoja ekonomika, didėja gyventojų nepasitenkinimas, auga įtampa- reikia sukurti nacionalistinę isteriją, užpulti artimiausią nusilpusį kaimyną ir tada…valstybės „gelbėtojas“ įjos ant balto žirgo pro milžinišką minią sužavėtų piliečių.
    Ir vėl valstybėje įsivyraus taika ir ramybė, tik ar ilgam?

    • grumlinas parašė:

      Tą ir matome. Tačiau pagrindinė Rusijos problema – kokia bebūtš dabar valdžia Ukrainoje – Krymo aneksijos ji nepripažins. T.y., geriausisu atveju įtemptos paliaubos ir jokių šansų kaip nors jungtis į kokias nors jevroazijas

      • Voldemaras parašė:

        Tačiau artimiiausiems~10metų bus ką veikti visiems:Briuseliui, Vašingtonui, Maskvai, Kijevui, maidanui etc….
        Net ir Vilnius galės trigrašį įridenti…

        • grumlinas parašė:

          Užtai Rusija gali būti rami dėl vieno – Ukraina netaps NATO nare – neišspręstos teritorinės problemos blokuoja priėmimą. Nebent NATO nariai ten įsteigs savo bazes 😉 Pvz, Lietuva 😀

  2. Taškas parašė:

    Apmaudu.
    Putinas maudo vakariečius it kokius žąsyčius. Du kiečiausi žurnalistai, grįžę Paryžiun po paimto iš Putino interviu teisinosi: taigi, iš anksto klausimų nebuvome pateikę, uždavėme visus, ką besugalvoję…
    Maždaug kaip Margaret Tečer išmaudė irgi du „TACCo kietuolius“ .

    Ukrainos normalizavimui reikia MILŽINIŠKŲ pinigų + kontrolės a la ČK. Tas nerealu.
    Po susitikimo su Ukrainos Prezidentu Putinas pabrėžė – susitvarkyti Ukrainoje tik ukrainiečių reikalas, o aš ginsiu Rusijos rinką – muitai ir vizomis.

    Tai tik filmuose CŽV iš palydovų mato teroristų stovyklas, atpažįsta net veidus, ginklus ir pan. O gyvenime griešnam negali pagaut Putino už rankos – ir net ne vagiant, o duodant REALIĄ pagalbą „sukilusiems taikiems donieckėnams “

    Priedo, Donecke ir būtent Luhanske – didžiuliai skalūninių telkiniai. O rusai (tik jie, berods) prakalbo apie dujas, kad:
    1. JAV interesas … sukelti dujų kainas Europoje. (Ginčytinas ir gal kvailas teiginys. Netikiu aš, kad amerikonai rimtai eksportuotų dujas)
    2. Tiek JAV, tiek Kanadai ir ypač …Australijai Putinas įvarė pendelį su dujotiekiu Kinijai ir kitu – japonams. (Kinams vos ne dempinguotom kainom vakariečių ir mano džiaugsmui)

    Summa summarum – durniai maidaną išsiūbavę – pjaus audrą. Jau pjauna. Deja – KGB ir apmovė CŽV. dEJA 🙁

    • Taškas parašė:

      VĖL apmovė CŽV!!!

    • grumlinas parašė:

      Šiaip tai nugalėjo amerikonai:
      1) pradėtas kalti pleištas tarp Europos ir Rusijos, bo perdaug jau buvo pradėję suaugti
      2) Rusija pasaulio akyse vėl tampa blogio imperija, tad lengvai murkdoma į pasaulinės viešosios opinijos unitazą
      3) turint omenyje, kad technologiškai Rusija pamažu, bet užtikrintai krenta dugnan – apart naujų vodkos rūšių, Rusija nebesukuria nieko konkurencinio pasaulinėje rinkoje, o užsakymus savo produkcija pramuša klaikių nuolaidų ir kyšių dėka (tarp kitko, Vietnamas! savo kariuomenei užperka Izraelio Galilus), tai… 😉
      4) trysčiojimas apie Rusijos-Kinijos gazo kontraktą būtų imponuojantis, jei ne: b) kasmetinė apimtis – 38mlrd.m3, palygink su Europos 130mlrd.m3 (Rusijai būtų totalus biudžeto piesiec, netekus Europos) – ir b) Rusijai reikia dar investuoti 55mlrd.USD į vamzdynų statybą (taip sau, įdomumui palygink – Rusija planuoja per 30 metų uždirbti iš Kinijos 400mlrd.USD). O Kinijos kainos ne dempinguotos – tiesiog kinai daugiau nesiruošia mokėti, o Putleriui verkiant reikėjo to kontrakto, jei vistik Europa pradės importuoti JAV dujas po 2016m.
      Taip kad matome vienos silpnėjančios imperijos bandymus pastatyti į vietą bandančią atsigauti kitą imperiją, pasinaudojant taip ir nesusikūrusia trečia imperija.

      • Taškas parašė:

        DuokDie, duokDie, iš tavo lūpų Dievui į ausį, ale nežinau, nežinau, bu:

        1) Kaipgi, kaipgis tas misrali tai rodo.
        Srali, srali ir nasrali. Pardon.

        2) Taip, tai taip.
        Runkelių pakanka ir ten. Mąstantys nors kiek kada nors įsisąmonins Putino tų baisių, tiesiog kruvinų įstatymų dėl homo sexo- ESMĘ: „3,14skites kaip norit, kiek norit ir su kuo norit. Tik nelįskit prie vaikų- tada tikrai cypėn!!!“.
        Kiti prisimins Irako baisius masinio naikinimo ginklus, dar kiti gal susidurs su Sirijos pabėgėliais.
        Juo labiau, kad Raša TV dirba ne paskutiniai kvailiai.

        3) Tas tiesa, vienareikšmiškai.
        Betgi nemažai šiuolaikinių protų, dirbančių Vakaruose- ir ne tik iš Silicio slėnio- turi Rusijos šaknų. Atgimstant panrusisizmui gal kuris iš patriotizmo sugrįž iš kokio Izraelio… Kiti, kad MOSADas nenudėtų. Dar kiti už gazzdolarus.
        Gal dar kurį GRU paims kietai už silpnosios vietos. Prisiminkim Trockio žudiko istoriją, kai atsėdėjęs šitiek metų, neprisipažino kas jį siuntė. TSRS tada jo nepriėmė, tai padėjo Čekoslovakija broliška.
        Pagaliau ir Baisa pabaisa Čiubaisas su nano gal k1 nors padarys, bu 🙂 :
        http://std3.ru/59/c6/1382359653-59c61ed90b5512dfb6de4af4f3284210.jpeg

        4) Dėl dujų neturiu skaičių. Tik įsitikinimą (kvailą) gal, kad JAV neeksportuos jų niekam. O jeigu taip ir įvyktų, tai dabar 6 kart pigesnės po kelionės per Atlantą pabrangs gal 8 kart 🙁

        • Taškas parašė:

          P.S. Pagaliau! Pagaliau Vakarų žurnalistai ar dar ten kas nors (patiktų, jei tai būtų CŽV ) pagavo faktais, o ne pliurpalais:

          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/karo-zona/20-rusijos-melu-apie-ukraina-784-432124?cf=df

          Čia – Putino vertas pendelis … Putinui.
          Įsivaizduoju pasitarimą/aptarimą ant jo kilimo 🙂 🙂 🙂

        • grumlinas parašė:

          1) Mistralių kovinė vertė… prancūzai sau tokių nestato, berods, o ir rusų kariniai ekspertai labai skeptiškai apie tuos konteinervežius, pritaikytus karaybai, labai neypač rašė 😉
          2) paRaša TV didesnės įtakos pasaulio viešajai nuomonei neturi. Savo runkelių auditorijai – taip. Bet ne masėms, kurios žino, kad Rusija – BLOGIS.
          3) xujano, ne nano jiems šviečiasi, kai 50% bet kokio projekto lėšų išvagiama.
          4) Ką tik Bulgarija sustabdė „Južnyj potok“ staytybą, t.y. Rusija su Ukraina turės tartis ;).

          • Taškas parašė:

            duokDie, duokDie.

            O homo fobo įstatymas?

            • grumlinas parašė:

              Rusijai tapus islamo valstybe – homofobinis įstatymas išliks. Priešingu atveju – tai laiko klausimas. Prieš 50 metų homoseksualumas Europoje dar buvo kriminalinis nusikaltimas, jei ką.

            • Taškas parašė:

              taigi, taigi, kaipgis. Aš kalbu apie pedofiliją, nu tą, kur mūsuose nėr. Latvijoj yra, Lenkijoj yra, net Vatikane, sako.
              Pas mus gi nėr 🙂

            • grumlinas parašė:

              O norėtum, kad būtų? 😉

            • Taškas parašė:

              Taip. Tiurmoj.

            • grumlinas parašė:

              Pritariu. Bet su tokiais „kovotojais“ prieš pedofiliją, kaip p.Neringa – tuščias grajus

            • Taškas parašė:

              Per „Sąmokslo teoriją“ keli seimūnai ir Klevečka įvardijo ar ne 9 aukšto rango pareigūnus – KT, AT teisėjus, prokurorus ir t.t. pedofilais. PEDOFILAIS!!!

              Pirmą kartą tik inicialais, antrą kartą – grynai pavardėm ir pareigom.
              Ir … tylu. Nei teismų, satisfakcijų, absoliut nieko.

              Toji Venckienė man mįslė. Nu, netikiu, kad kurstytų savo brolį konkrečioms žūdynėms, juolab kolegos. Co to nie to 🙁 nie tak

  3. Voldemaras parašė:

    Geras(pabrėžiu-GERAS) šachmatininkas praskaičiuoja ne 2-3, o 5-7 ėjimus….
    Todėl kas ką apmovė,manau, kol kas anksti spręsti.

  4. robertas parašė:

    Gaspadoriau, ašmi Ukrainos įvykius zonduoju nuo sausio mėn. Pradinę euforiją per revoliuciją pakeitė istoriškai susiklostęs faktas apie „revoliucijos suvalgytus savo kūdykius“. Dabar ypač nepatinka naujos santvarkos pučiami info burbulai apie įvykius rytų fronte.
    Ko verta nauja valdžia, slepianti ir iškraipanti karo stovio nušvietimą? Kaip sako mūsų patriarchai,“ne už tokią valdžią sausio 13 kovojom!“ Štai kodėl mėgstu patikrinti faktus per priešingos stovyklos info šaltinius 😉
    Iš vienos pusės vykdoma ATO operacija, turinti visus karo veiksmo požymius. Iš kitos matome apvogtus ir apgautus karo prievolininkus, priverstus kažką veikt proruskių vietovėje. Žinant ir matant UKR vadų bukumą ir nekompetenciją sunku išlaikyt karinę drausmę. Primeskit, jei tai būtų „ant Lietuvos“ – mane, senį, paima dviem savaitėm „voiskėn“. Praeina du mėnesiai ir nieks manys nepaleidžia. Paskolos neapmokėtos, darbovietė tokio spartuolio atsisako, tarnyba priešfrontėje subtyli, pajamų nėmA, ateitis miglota…
    Kitoje barikadų pusėje ne ką geraiu – mano pagarbą pradedantis sulaukt lauko vadas Strelok jau ne kart išreiškė susirūpinimą apie savo pajėgų naujokų trukumą ir banditizmą. Beje, kaip tik praėjo info, jog Donecko fronte pasireiškė „trečioji jėga“, naikinanti separatistus, bet nesusijusi su UKR pajėgomis. Mol, kažkas liaudiškai pradėjo atstatinėt savivaldą 😉

    • grumlinas parašė:

      Na, UR kariuomenės pagrindinė problema, nežiūrint palyginti didžiulės vyriausybininkų persvaros prieš sukilėlius yra pėstijos trūkumas. Yep, ir aš skaitau abiejų pusių info, ir mane žvengas ima nuo abiejų pusių pasakų apie pasiektas pergales. Tad iš viso to aišku, kad iš UR pusės reali kovinė jėga yra karininkai ir iš dalies puskarininkiai (kurių nėra daug) ir nacgvardija (kuri nėra gerai paruošta ir apmokyta), o eilinė sudėtis (tiek mobilizuoti, tiek kontraktininkai) iš esmės siekia tik išlikti. Todėl ir matome apšaudymus iš toliašaudės artilerijos ir aviacijos. Tiesiog UR žino, kad sukilėlių resursai senka ir sukilėliai pamažu uždus. Masės nesukilo, vietinių savanorių nedaug, iš Rusijos vėlgi savanorių srautas netūkstantinis, ginkluotės bei šaudmenų trūksta, tad viskas susiveda į laiką. Be abejo, UR nori tą reikalą operatyviai užbaigti, tad kai kada vyksta šturmai, bet su tokia pėstija realių pergalių nepasieksi. Šiaip tai UR vadai bent vienu atveju protingi – nekartoja Grozno šturmo klaidų. Ir apie Berlyno šturmą, matyt, skaitė 😉
      Ką ten Girkinas vapa apie gniuždančią priešo persvarą – atakuojančių turi būti bent 5:1 palyginti su besiginančiais (optimum 10:1), ir tie patys turi būti gerai paruošti, o UR kariuomenė tikrai neturi kovinės dvasios. Taip kad kuo greičiau Girkinas suvoks, kad jis karą pralainėjo ir tai, ką jis daro, tėra laiko tempimas – tuo greičiau žmonės galės grįžti į namus. O jei jis žada „stovėti iki paskutinio“ – lai lenda į laukus iš miesto, nulipa nuo daugiaaukščių, ir eina į tą mūšį vyras prieš vyrą. Deja, jo pagrindinė politika – slėptis už civilių nugarų ir ašaroti, kad URai dubasina tuos miesto kvartalus, iš kurių jo banditai šaudo. Labiausiai tai žvengas suėmė iš jo spaliojimų apie rusų mirotvorcus – nublemba, iš kur jis tokios žolės gauna apsuptame Slavianske? 😉

  5. Rytis I parašė:

    Vienžo, konfliktas ir eskalacija Rytų fronte vis labiau sudėtingėja. Jei Ukrainos valdžia su juom nepabaigs greičiausiu laiku – būti ten dar vienam ar kelioms Abchazijoms ar pietų Osetijai. Bus daug nusikaltėlių grupuočių, kaip kokioje Bosnijoje ar Čečėnijoje ir visi kariaus prieš paprastus gyventojus.
    Bet Ukrarmiją kaltinti irgi sunku – iš vienos pusės komplektacijos nepritekliai, iš kitos – jiems priešinasi daugumoj gerai paruoštos specpajėgos, ir mažai pasaulyje armijų, kurios turėtų patirties tokiame kare. Ir manau, kad net Ukrainos visuomenė dar labai daug nežino apie savo kariuomenės pralaimėjimus per paskutinį mėnesį, priežastis paprasta – išsaugoti tvirtos dvasios likučius…
    Ta proga prisiminiau skaitytą – „Ад в Боснии. 1992 – 1995 года“. Paprasto žmogaus patarimai, kaip išgyvent „geležies“ amžiuj. Ten apie pasiduodančius kareivius:
    „Может сегодня это и выглядит смешно, но если вы слушаете в течение нескольких часов или даже дней одну и ту же историю про то, как хорошо с вами будут обращаться если вы сдадитесь, то через некоторое время в это начнет верить много народу.“
    Ir dar, nei tai patarimas, nei tai pasvarstymas:
    „В случае беспорядков правительство имеете право временно конфисковать все оружие… так что, имейте это ввиду. Знаете, есть люди, у которых есть легальное оружие, но еще у них есть и нелегальное, на случай возможной конфискации. “
    http://warnet.ws/news/68712

  6. Taškas parašė:

    Va, va, dabar žiūriu tikrai meistrišką rusų laidą «Точь-в-точь»
    Žiuri :Леонид Ярмольник, Любовь Казарновская и Геннадий Хазанов.

    Renatas IBRAGIMOVAS sudainavo Georgijų Otsą.
    Kazarnovskaja, dainininkė, sopranas, profesorė, vedusi savo laidas TV tikrai lyg tol rimta dama, papasakojo, kaip Tarybų Sąjungoj buvo persekiojamas Geogij Karlovič- vien už tai, kad paflirtavo su užsieniete daininke, tapo „nevyjezdnoj“, o buvo toks darbštus, visada pasitempęs etc etc etc. Ir užbaigė šias pagyras, kurių Otsas tikrai vertas:
    -Kaip man buvo skaudu sužinojus, jog Taline nuo teatro nuėmė memorialinę lentelę, vien dėl to, kad jis buvo TSRS AT deputatu. Tad, pagerbkim jo atminimą atsistojimu.

    Va, kaip veikia panrusicizmas.

    https://www.youtube.com/watch?v=mC0GHT3h2jg
    O čia tikras:
    https://www.youtube.com/watch?v=76vJHKM8Tpo

    • Rytis I parašė:

      «Точь-в-точь», – 1TV.ru? Tokios ekzekucijos priešui nelinkėčiau 🙂

      • Taškas parašė:

        nu, nu 🙂

        • Rytis I parašė:

          Turbūt sergu – alergija man nuo jų. Jei pasakyčiau žmonai, – ji turėtų efektyvią priemonę pataisyti sau nuotaiką, sugadindama mano. Todėl nesakysiu 🙂

          • Taškas parašė:

            Nudyvijai bloga akim, Ryti I. Iš tikro šiandien ne kas, tiesa ne viską mačiau, ką dainavo verksnė Tatjana Bulanova, liuksovai aną kart sudainavusi Patriciją Kaas.

            Siūlau paklausyti va šito, ne viso, tik 4 minutes, o nuo 3,30 paleist visu garsu – žmonai – užsivedusio klavišininko:

            https://www.youtube.com/watch?v=PAYnXd4LZY8

            • Taškas parašė:

              + komentarą, please, sir 🙂

            • Rytis I parašė:

              Komentaras: nu kažkas bando apsimest Mumi trolium, salė šokinėja iš maniakališko džiaugsmo (dėl makijažo profesionalumo, turbūt), na ir komisija žavisi – nors greičiau liūdesys jų akyse… Užuojauta jiems, turėtų gauti nemažus kompensacinius 🙂

          • Taškas parašė:

            jo, jo kur jau tiems ruseliams iki mūsų 🙂

            • Rytis I parašė:

              Pas mus tiesiog nėra ką kopijuoti 🙂
              O kas liečia to, kad atseit „Taline nuo teatro nuėmė memorialinę lentelę“ – tai dar reikia 10-kart patikrinti, „prūfą“ tsakant, bo taip pasakoja tie ir ten, kur 10-kart meluoja kasdien 🙂 Pvz., G. Otso vardo gatvė šalia Dramos teatro yra ir niekas jos nepervadino…
              https://www.google.com/maps/@59.434416,24.750545,17z

            • Taškas parašė:

              pas mus, beje, irgi buvo panaši laida, kopijuodavo viens kitą – netgi Ciuciną, na ir pasaulio grandus Malinauskas.

              O toji Kazarnovskaja ir yra tikroji Putino propagandos auka, kas tikrai baugina mane. Ji tikrai ne pati kvailiausia, ir ne viena tokia superpatriotinė, gal greičiau – viena iš masės.
              Va, tame masiškume- reitingais- Putinas iš tikro priartėjo prie Hitlerio.

              Estai gal ir nuėmė tą lentą, bet neabejotinai kažkokia logika vadovaudamiesi, kaip kad iškeldami karių kapus.

            • Rytis I parašė:

              „Estai gal ir nuėmė tą lentą“ Neradau jokių faktų, kad ji ten buvo ir kad ją nuėmė. Daugiau tiesiog gaila laiko tirti ant tikrumo kiekvieną ašarą, kurią išspaudžia apsimelavusi televizija. Buvo kažkokia diskusija apie paminklą Otsui, kurį atseit būtų statę pritarus vietiniams gyventojams. Yra lenta ant namo, kur gyveno Otsas. Kaip dar ten sugebėjo įžeisti garsų estą vietiniai „ss-ininkai“ – greičiau tai tik rusiškos TV bendruomenės asmeninio dibilėjimo problemos, – man jos neįdomios…
              http://fotki.yandex.ru/next/users/effor-2003esty/album/12523/view/267510

            • grumlinas parašė:

              Putlervizijų metodas paprastas – metam š* ant ventiliatoriaus, vistiek labai mažai kas pasidomės, ar ta info tikra, ar tik eilinis melas. Tikėti putlervizijomis – fui, ypatingai prastas skonis 😉

            • Taškas parašė:

              Ačiū, kad įrodinėjate man. Lyg aš būč tą darąs. Užtat supykau ir dedu kabutes ant „ačiū“ 🙁 🙁 🙁

              O putino gebelsai tikrai dirba gerai, žiū, ką pradėjo transliuoti:

              ПБК Литва
              23.50 euronews
              Информационная программа

            • grumlinas parašė:

              Nu gal ne tiek įrodinėjam, kiek komentuojam, kad putlervizijų metodas gana paprastas – pūsti miglą į akis. Kaip ir antiputlervizijų, tik kiek kitokią miglą. O vat kur tarp tų dviejų teisybių yrA TIESA?
              Kaslink to PBK-Euronews – matu, buvau užspragsėjęs ant jo. Bet, įtariu, tos Euronews tik pribalticams,kurie ir taip gali tai žiūrėti, o ne didžiarusiams, katriems nėra ko smegenų teršti gejropine propaganda 😉