Feed on
Posts
Comments

Apie „sankcijas“

Žvelgiant į visą tą Vakarų trypčiojimą aplink Putlerį, kažkaip susiformulavo nuoseklios išvados:
1) Putleris garantuoja milžinišką branduolinį potencialą turinčios potencialiai nestabilios valstybės stabilumą;
2) Putleris garantuoja stabilų energoresursų tiekimą Europai;
3) Putleris garantuoja nemažos dalies už energoresursų tiekimą gautų lėšų sugrąžinimą Vakaramas tiek per pirkimus, tiek per investicijas.
Taip kad tampa suprantamomis „sankcijos“, kurias Vakarai taip nenoromis taiko Putlerio režimui.

12 Responses to “Apie „sankcijas“”

  1. scania parašė:

    Aš irgi sakau, kad mes jau parduoti dėl dujų 😀

  2. Voldemaras parašė:

    Na dar rusų oligarchai gerokai „pasitaško“ Europoje- super jachtos, pilys, etc.
    O kur dar nuplauti doleriukai ir euriukai vakarų bankuose…

  3. mantas parašė:

    negalvojau , kad taip pasakysiu, bet gaila, kad ne McCain’as amerikos prezidentas, nors vienas būtų nešlapiaklynis puvėkų vakarų draugijoj. Iš Europos Rusijai vargiai ar bus ženklios sankcijos (na tokios , kad net oligarchai pajaustų). O prastuomenė taigi jiem dzin. dabar tai vakarai loja, o Putinas eina. Vienareikšmiškai. Blogai.

    • grumlinas parašė:

      Žiūrėjau vakarykščio Putlerio bendravimo su narodu fragmentus. Padarė fatal faultą, iš esmės prisipažindamas, kad žalieji žmogeliukai Kryme buvo Rusijos kariai, o Lavrovui teko neįtikinamai pyzdielinti Ženevoje, kad tipo Rusdijos kariai patyliukais sėdėjo savo bazėse ir tikstebėjo įvykiu kaip backup force.
      Putleris tradiciškai varė ukrainofobišką propaogandą, o Lavrovas, panašu, buvo priverstas kažką susitarti su Vakarais. Ar čia tiedu nesusiderino, ar čia kažkokie Vakarų argumentai suveikė.

      • mantas parašė:

        Visi juk viską vakaruose puikiai žino. Kas tie žmogeliukai ir ką jie ten veikia. Čia tos kalbos Putino ar Lavrovo skirtos daugiau visokiem redneck’am vietiniam vakarų, katrie šiaip supračiaus neturi ir / arba smegenai praplauti rusų propagandos. Tariasi gyvatės kažką 🙂

  4. Taškas parašė:

    Putin’as tiesiog triumfuoja. 🙁
    Kremlinių planą A pavyko įgyvendinti kaip iš natų ir 100 proc. Priedo – už Maidanui skirtų 5 ar net 9 milijardus USD.

    Bet Putin’as vis tik kuklus, jei būtų super arogantiškas – galėtų apdovanoti kelis aktyviausius maidaniečius ir CŽV kelis specus – rusijos „ekspertus“ už tikrai efektyvią pagalbą vykdant planą A ir B…

    Tragiškiausia, kad šiais globalizacijos laikais žinoma Lenino frazė apie virvę kapitalistams tapo aksioma. Net jei tie irgi žino šią frazę.

    Bet… viltis yra. 🙂 1982 metais, kai atrodė, kad komunistai užvaldo visą pasaulį nieks net nepagalvojo, kad tik už dešimtmečio… Taigi.

  5. Lijana esmi parašė:

    Anekdotas. 🙂 “ Kalbasi du žydai : -Negi tikrai Putinas neturi žydiško kraujo ?
    – Ne.
    – Bet juk jis žydiškesnis už mus visus! Tokį gešeftą prasukti ! Priversti Ameriką sumokėti 5 mljr už tai, kad tik jis pasiimtų Krymą !“

  6. Tomas parašė:

    Vakarams nebūtina skelbti esminių sankcijų, reikia tik kalbėti apie „sankcijų galimybę“ ir tada dėl geopolitinės rizikos kapitalo srautai padarys visą juodą darbą, nors Vakarų vyriausybės kaip ir bus „nieko tokio tiesiogiai nepadariusios“.

    Pažiūrėkite, kaip jau dabar kapitalas kelis kartus pagreitino bėgimą iš Rusijos (o kartu su kapitalu bėga ir „know-how“). Tuo pat metu Rusijos įmonėms pasidarė ypatingai sunku gauti kreditų Vakarų bankuose (o jiems tokių kreditų reikia). Rusijos vyriausybė jau berods 8 emisijos nesugebėjo išplatinti (niekas nesidomi Rusijos vertybiniais popieriais).

    Taigi klausimas tik per kiek laiko bus suvalgyta turėta nebloga $500 mljrd. saugumo pagalvė (gal metus, gal du). O tada…

    • grumlinas parašė:

      Na taip, Rusijos bravūra tipo „Vakarai patys sau užpakalį išsispardė“ yra teisinga trumpalaikiu atveju, bet perspektyvoje Rusija, kaip žaliavinė valstybė, neturi šansų išlaikyti dabartinę ekonominę-finansinę būklę