Feed on
Posts
Comments

…kad Rusija pradėjo Trečiąjį pasaulinį karą. Tyliai, beveik nepastebimai, panaudodama savo spec-paskirties dalinius be skiriamųjų ženklų ir apkaltindama dėl visko Ukrainą – visiškai kaip nacistinė Vokietija prieš Lenkiją (Glivicų incidentas).
Taktika paprasta – Rusijos spec-padaliniai nedidelėmis grupėmis atvyksta į miestus, kur yra masė nepatenkintų dabartine Ukrainos valdžia žmonių. Užtenka keliasdešimt iš anksto paruoštų prorusiškų aktyvistų, kad prasidėtų organizuotas pasipriešinimas centrinei Ukrainos valdžiai, panaudojant moteris ir vaikus kaip gyvus skydus. Generuojant įtampą, įvykiai pradeda vykti savaime, jau beveik be išorinio kurstymo. Ukrainos spec-pajėgos provokuojamos pralieti savo rusakalbių piliečių kraują, kad Rusija galėtų pradėti klykti apie skriaudžiamus tautiečius. Krymo aneksijos operacija pavyko sėkmingai, kadangi ten jau buvo Rusijos kariuomenė (Juodosios jūros laivynas), Ukrainos rytuose ir pietuose tokios kariuomenės nėra, tad reikalingas pretekstas jai įvesti. Sulig pirmuoju rusakalbių krauju Rusija kvykia Jungtinėse Tautose, reikalauja imtis priemonių nubausti baisiajai Ukrainai ir įvesti į jos tertoriją taikdarius, kurie kaip sykis sutelkti prie Ukrainos sienų neva manevrų tikslais. Be abejo, JTO saugumo taryba pasiunčia Rusiją tolyn ir suvisam, tad Rusija savo ruožtu ten pat pasiunčia JTO ir įveda „taikdarius“ be jokio tarptautinės bendruomenės sutikimo. Marionetiniai prorusiški bantustanai masiškai skelbia „nepriklausomybes“ ir prašosi prijungiami prie matuškos-Rasiejos. Spąstai užsitrenkė, nuo šio momento kariniai veiksmai tik intensyvės, nes pasaulis turi suvokti, kad nacizmas grįžo, tik šįkart ne iš Vakarų, o iš Rytų.
Fantazijos, sakote? Gal, labai norėčiau, kad tai tebūtų alternatyvios istorijos variantas.

25 Responses to “Turbūt laikas suvokti,…”

  1. Rytis I parašė:

    Visa tai buvo ruošiama daug anksčiau. Šiaip pamoka visoms kaimynėms bei mums:
    „на протяжении 2010-2013 гг ФСБ и ГРУ получили возможность фактически беспрепятственно работать против Украины, создавая на Юго-Востоке мощные агентурные сети, которые активизированы в настоящий момент“
    http://www.facebook.com/dmitry.tymchuk/posts/483016855160308

  2. Pi.Ei. parašė:

    I pasaulinis karas buvo Vokietijos galios augimo pasekmė.
    II pasaulinis karas buvo Vokietijos galios augimo pasekmė.
    III pasaulinis karas nebus Rusijos galios augimo pasekmė. Ta galia tiesiog mažėja.
    Plius I ir II pasauliniame karuose abi stovyklos buvo daugiau mažiau panašios ekonominės ir karinės galios. III pasauliniame galios balansas yra itin ryškus. Tai tėra regioninis konfliktas. Jis pasauliniu gali virsti jei į jį įsitraukia a) Kinija, b) JAV. Jokia NATO šalis nebuvo (ir tikriausiai nebus) užpulta, Kinija nestos gint Rusijos, kaip ir nestos gint NATO.

    Man atrodo, kad trečiąjam pasauliniui karui reikia mažų mažiausiai dviejų lygiaverčių galybių. Jeigu špagas sukryžiuotų Japonija ir Kinija, čia jau būtų gerokai arčiau to. Negaliu nepastebėti, kad iš informacijos srauto galima įtarti, kad šios dvi nacijos juda link aštresnės konfrontacijos.

    • grumlinas parašė:

      Kažkada Vokietija viso labo tenorėjo koridoriaus tarp jos pagrindinės dalies iki Rytprūsių, pakeliui aplankant Dancigą. Ir kai ta intencija ji užpuolė Lenkiją, visiems atrodė,kad tai bus nedidelis regioninis konfliktas, ir dar neaišku, kas ką įveiks. Į ką tai pavirto – žinome. Įslydimas į pasaulinį karą dabar vyskat palaipsniui – nebūk garantuotas, kad panašūs įvykiai nebus suorganizuoti kur nors Latvijoje ar Estijoje, o čia jau NATO neturės kur dėtis, sąskaitų blokavimu ar vizų neišdavimu neišsisuksi.
      Šiaip Europoje nuop pat Ispanijos pilietinio karo laikų nenurimo kariniai konfliktai, jei ką, ir juose visad sudalyvaudavo Vokietija ir/arba Italija, kaip kad dabar už visų karinių konfliktų post-sovietinėje erdvėje šmėžuoja Rusija.
      Ir kai kada man atrodo, kad Putinas jau tapo „kalbančia galva“, kad jis įsuktas kažkokių vidinių Rusijos jėgų į šitą agresijos karuselę, ir tas agresyvumas nevisad jo nuosavas, o tiesiog tų jėgų sugeneruotas.

  3. VyneTu parašė:

    Trumpai ir vienareikšmiškai – TAIP!

  4. piktas kaip parašė:

    Pyzda Timošenko atiduoda šalį Putinui be kovos. Sabaka negali be valdžios. Kabint ja už papų kol nevėlu.

  5. scania parašė:

    Įdomu, kad karo niekas neįvardija karu, agresoriaus – agresoriumi. Verslininkai kuo laimingiausiai kolaboruoja su priešu, net ukrainiečiai perka prekes Rusijoje, kurias paskui tik boikotuoja. Mūsų verslas irgi pagatavas tėvynę parduoti, sėkmingai tai propaguoja kaip sveiką protą. Europa dreba dėl dujų ir savo paskolų ir dėl to ruošiasi prarasti ir dujas, ir paskolas, ir dar visą Rytų Europą.
    Na, verslas – jo natūra pardavinėti Tėvynes, bet mūsų demokratinė atstovaujanti valdžia irgi sėkmingai dirba priešo naudai.
    Ir visi teisūs 😀

    • grumlinas parašė:

      Įvardinus karu, tektų kariauti, o nusmuktkelniai Vakarai tam nrpasiruošę. Taip kad Ukrainos federalizacija, o iš tikrųjų suskaldymas prorusiškais bantustanais – kaip ir įvykęs reikalas

  6. Rytis I parašė:

    Už Putino nugaros visada kas nors stovėjo. Berezovskis, paskiau kagėbėšnikai, karinės pramonės kompleksas, draugai ir giminaičiai „verslininkai“, susigrobę ištisas pramonės šakas. Jis šiaip tik pilkas funkcionierius, gerai ištreniruotas naujam vaidmeniui ir užkeltas gyvas ant postamento. Juk kai jam pasakė – „būsi prezidentas“, buvo didžiai nustebintas bei nuliūdo bo tikėjosi vadovauti kokiai nors ten naftai ar dujoms, tam ruošėsi. Berezovskis apsiskaičiavo, dabar tai atrodo akivaizdu: kaip tas bengališkų tigrų dresuotojas vaizdavos žaidžiąs su pūkuotais katinėliais, bet užteko vieno netikro judesio – ir buvo suvalgytas. Suvalgytas tų pačių atrodytų jo valdomų ir draugiškų kagėbėšnikų pseudoverslininkų (beje, pas mus tarp verslo atstovų tokių irgi nemaža – pvz. kas ten verslo asocijacijai vadovauja?), nes kiek juos „nedresuok“ – o instinktai visam gyvenimui, bet kuris kitoks jiems tik grobis… Bus ar nebus karas – spręs ne tik Putleris, manau spręs visa ta senoji artima fiureriui gvardija. Jei visi jie jau pajuto grobio kvapą – tada…

    • grumlinas parašė:

      Matai, grobis grobiu, o su pasauliu vistike kažkaip reikės susitarti, kad įtvirtintum savo užgrobimus, ir čia svarbu neįvaryti oponento kampan, nes tada jam belieka tik žewriai priešintis. Kas nėra senosios fiurerio gvardijos inetresas, bo kam jų dujos-nafta bus reikalingi, jei Vakarai bus priversti dėl politinioų sumetimų Rusiją aklai užblokuoti, o Kinija temokės tik trečdalį kainos. O pajutusi Rusijos beviltišiką padėtį – ketvirtį 😉

      • Rytis I parašė:

        Kas be ko, – spjovus į tarptautines sutartis, reputaciją ir draugiškus santykius su vakariečiais ir instinktyviai persekiojant grobį tuo pačiu vyksta intensyvus galimų ekonominių praradimų vertinimas. Kiekvienas plėšrūno šuolis turi būti nei per tolimas nei per artimas. Šiuo atžvilgiu išlaikyt pusiausvyrą ir pasitikėjimą galimai padeda visur – nuo mūsų iki JAV – pridaiginti špikai ir informacija iš JAV departamento galimai Maskvą pasiekia dar anksčiau nei sprendimų vykdytojus. Apie tai mažai kalbama, o bet tačiau berods toks Timčenko savo verslą pardavė vieną dieną prieš sankcijas – manau nereikia aiškinti, jog ne verslininkiškos intuicijos dėka jis tai padarė, ne – jį perspėjo „savi“ tuose pat departamento koridoriuose. Todėl galimo karo tikimybė priklauso turbūt ir nuo to kokie JAV ir Europos konkretūs planai, jeigu jie išvis yra ne vien pagrūmojimų forma: ką jie darys jei Putinas pasielgs vienaip, ką – jei pasielgs kitaip. Jeigu konkrečių planų nėra, jei jie išplaukę ar nenumatyti visi tolimesnių įvykių variantai – tuomet grobuonis veiks vedamas vien savo instinkto 🙁

  7. Lijana Esmi parašė:

    Anksčiau ar vėliau karas bus, nes tam susidarė atitinkama situacija. Rusijos bardaką reikia kažkaip sutvarkyti, JAV skolas atiduoti, o ir Kinija jau kaip ir pribrendo pasauliui pavadovauti. Putinas – daugiau vardas istorijoje, o ne lemiantis veiksnys.

    • grumlinas parašė:

      Tai ką, ruoškimės… 🙁

      • Retrogradas parašė:

        Pradžiai skaitykim Duginą (arba popsinę versiją „Tretija imperija“) kol kas viskas pagal tuos planus – kaip iš natų… Ir jei toliau taip, tai ruoštis reiktų kažkur Pietų Amerikoj (berods dar Pakštas ten vietos atsarginei Lietuvai ieškojo), nes pagal tuos planus ES prie Rusijos prijungiama in corpore, o iš Pabaltijo iškeldinami į Tolimuosius Rytus VISI (įskaitant vietinius rusakalbius, nes nesipriešino tuos 20 metų).

        • Rytis I parašė:

          Skaityti vien todėl, kad Glazjevas, Duginas ir dar pora buvo šito bardako scenaristai? Ačiū 🙂 Duginas moka tik GRIAUTI, apie ką rašo buvusi jo žmona ir rašytoja Dobrianskaja:
          „Дугин, по её мнению, то «редкое исключение, которое по своей глубине и ужасу вполне сравнимо с мистическим опытом, то есть очень близко к нему приближено». «Мы не имели никаких общих политических взглядов. Мы об этом вообще никогда не говорили… Александр источал смертельный яд. Александр, блестящий юноша, на десять лет моложе меня, появился в моей жизни, чтобы разрушить её и увлечь в мир сновидений, где всякое может случиться“
          http://www.litrossia.ru/2007/15/01412.html

          • Retrogradas parašė:

            Skaityti ne todėl, kad labai smagu ar idomu (mane patį tiesiog fiziškai vimdo), bet kad priešą pažinti, kaip mėgsta sakyti gaspadorius

            • Rytis I parašė:

              Gal ir taip. Galų gale ne taip svarbu, ką mes skaitom, svarbu – kokiems „pranašams“ meldžiasi Kremlius. Duginas kuom tai panašus į tokį Rasputiną – jis irgi gerai pranašavo ateitį, tuo pačiu ją tam tikra prasme programuodamas…

            • grumlinas parašė:

              Yep, ir aš kai kada skaitau ne todėl, kad patinka, o todėl,kad svarbu žinoti, kokiais argumentais vadovaujasi priešas

  8. VyneTu parašė:

    O kur … semtis optimizmo? Prisipažįstu, kad vis daugiau mąstau, kaip elgtis 5 m. perspektyvoj.

  9. Lijana Esmi parašė:

    O kam tas optimizmas ir mąstymai apie ateitį ? Kas nors gali būti garantuotas, kad šiąnakt nemirs nuo infarkto ar ryt nepadarys mirtinos avarijos ? 🙂 Yra šiandiena, tai ir džiaugkitės šiandienos taika, pavasariu ir tuo ką gero turite. Jei blogis ryt ateis, tai ryt ir užteks laiko apie jį pagalvoti. 🙂