Feed on
Posts
Comments

Kas domisi Lietuvos istorija, turbūt tikrai prisimena tioką odiozinę asmenybę, kaip Aleksandras Nevzorovas, kurio filmas apie Sausio 13 įvykius „Naši“ („Savi“) tapo vienu iš sovietinės propagandos etalonų, o pati sąvoka „Naši“ apibūdina sovoko mentalitetą išlaikiusius Kremliaus politiką palaiknačius didžiarusiškus šovinistus. Įdomus interviu, mokantiems kvadratines raides:
– Кто-то не любит негров, кто-то евреев. А ты не любишь всех!
– А за что их любить? Мне тут недавно для одной из своих книжек пришлось заниматься Гитлером. И поскольку я существо маниакальное и довольно глубоко во все внедряюсь, занимался я этим всерьез, перебрал огромное количество исследовательской и биографической литературы, чтобы обнаружить в этом персонаже все те патологии, о которых часто говорится в сочетании с фамилией Гитлер. И я не нашел ни одной! Совершенно нормальный человек. Обычный. Стандартный.
– Ну, если не считать того, что он истерик.
– Все люди с развитой лимбической системой и развитой эмоциональностью являются в той или иной степени истериками. А если мы говорим о некоторой истероидной психопатийке, то она есть едва ли не у каждого второго. Это не патология, а особенности характера. В том-то и проблема, что Гитлер – обычный человек. И, как раньше говорили про пионеров, «на его месте так поступил бы каждый».
Более того, весь ужас в том, что Гитлер – хороший человек, пример настоящего патриота. Он готов был на все ради своей родины. Не смог пережить краха и позора своей родины и покончил с собой. Это только в учебниках истории Гитлер – мрачная сволочь. На самом деле это солдат, ушедший на фронт Первой мировой добровольцем. С железным крестом за храбрость. Ослепший от русского газа, шесть километров проползший по полю наощупь с дыркой в ноге. Полгода госпиталей, медленное восстановление зрения. Снова потеря зрения из-за стресса, когда он услышал про революцию в Германии, про отречение, и решил, что надежды на возрождение Германии рухнули.
Так что на его месте и с его возможностями, а также с той идеологией, которая тогда царила в Европе, так действительно поступил бы каждый искренний патриот. Гитлер – пример патриота в его крайнем измерении. И вопрос пользы патриотизма как такового для меня закрыт. Когда мы имеем недопатриотизм, половинчатый патриотизм, декоративный патриотизм, тогда он опасности не представляет. Но когда наличествует настоящий патриотизм, это я бы отнес к одной из самых тяжких патологий.

10 Responses to “A.Nevzorovas apie šįbeitą”

  1. Pričkus parašė:

    Nu, polnij p-c!

  2. Taškas parašė:

    Tas Nevzorovas ir yra tas, kuris propogavo būtent настоящий патриотизм, это я бы отнес к одной из самых тяжких патологий. Priedo – мрачная сволочь.

    Mums tas nieko gero, toj Rassiejoj jau beveik visi tie patologiniai tuoj bus.
    O su tokia šalim visai kitaip reikia elgtis.
    Net nejauku jau žiūrėt, kaip Putin’as ARGUMENTUOTAI maudo ES grandus- lyg kokius žąsiukus. O kur reikia – nutyli- pvz. Obamos raginimą nuimti valstybinės struktūros pareigūnų apsaugą valstybinių įstaigų kvartale. Prikiš kada nors ir jam.

  3. Rytis I parašė:

    Neskaičiau viso teksto, bo neįdomu. Bet iš citatos aišku, jog Nevzorovas manipuliuoja klausiančiuoju, kaip jam patogiau ir pokalbį nukreipia savo kryptim bei kalba apie tai, ką jis myli:
    „- Кто-то не любит негров, кто-то евреев. А ты не любишь всех!
    – А за что их любить? Мне тут недавно для одной из своих книжек пришлось заниматься Гитлером…“
    Hitleris jam norma, pats normaliausias, nors berods jis laikinai pamiršta, jog suvokimą „normalus“ žmogus vertina dažniausiai tik pagal save. Taip, pagal Nevzorovą. Suprask, ultrapatriotui ultrapatriotas yra normalus, o vat patriotas – nenormalus. Išvis neaišku, kur kapstėsi Nevzorovas (gal mėšle) ir ką skaitė apie Hitlerį, bet: fiurerio psichiatras dar iki jo karjeros pradžios jam nustatė diagnozę, tipo, – psichopatas. Tai reiškia, kad beprotnamy jis gal ir normaliai atrodytų, bet tarp normalių žmonių – NE. Daktarui, nustačiusiam diagnozę, po 33-iųjų teko nešti meškeres „in USSR“, o vokiečiams priartėjus prie Maskvos – nusižudyti. Vienžo, jei Hitleris buvo kaip tai vadinasi, – „средней паршивости“ (vidutiniškai šlykštus) – tai apie jį įsimylėjusį nevzyrovyčių galima tepasakyt tiek – шлюшка . Beje, taI Pavyzdys ir mūsų žurnalistams – kaip negražu parsidavinėti…

    • grumlinas parašė:

      Šiaip Nevzorovo fenomenas įdomus – šiuo požiūriu su juogali susilyginti tik toks mėšlafantastis Lukjanenko. organiškai nekenčiantis tiek ex-sovietinių valstybių, tiek Vakarų iš principo (nors pinigėlius už savo rašinėlius iš ten mėgsta) – jo „Nočnoi dzor“ dave pavadinimą Estijoje veikusios pro-rusiškoms gaujoms po Talino įvykių. Ne veltui kai kada sakoma „Nočnoi pozor“…

      • Rytis I parašė:

        Įdomus, įdomus. Domisi arkliais, istorija, psichologija. Šiaip net gal atsiimčiau savo „šliuška“ atgal, jei ne:
        „На эту тему имею право разговаривать только я… чтобы у них (прибалтов) небыло возможности быть народом, государством, Литвой, Латвией – больше всех сделал я, да, но не удалось сделать до конца…“ – nuo 3 minutės:
        https://www.youtube.com/watch?v=wYkzfZSeDBk&feature=player_embedded

        • grumlinas parašė:

          Klasikinis Napoleono kompleksas žmogeliui ir tiek – užtenka paskaityti, koks jis buvo krūtas nuo pat vaikystės 😉

    • Taškas parašė:

      Nesusilaikysiu dar su vienu savo trigrašiu 🙂 Apie Adolfą:
      Kai britų valdžios paprašė savo specialiųjų tarnybų (MI6?) informacijos kas darosi Vokietijoje ir kas tas populiarėjantis Hitleris, gavo maždaug tokį atsakymą – nepavojingas, nes tai psichopatas, mėgstąs uostyti savo pažasties prakaitą, kai saliutuoja, neturi aiškios strategijos ir t.t.
      Taip gal geriausios visame pasaulyje žvalgybos būsimas fiureris buvo apibūdintas dar prieš jo MEIN KAMPF.

      „Nepavykęs dailininkas“ – o, kai pasižiūri jo tas akvareles, visai gi nieko jos.
      Be to, dar ta versija apie VW eskizą ant servetėlės papieštą.

      Nu, jo – normalus žmogus to nesugebėtų. Tik toks – šėtoniškų galių turintis.
      Kaip ten bebūtų bet fiureravo vos 12 metų, o sugebėjo mesti iššūkį beveik visam pasauliui.

      • Rytis I parašė:

        Infantilus rėksnys ir tiek. Keista, o bet vokiečiams kaip tik tada ir čia kaip tik tokio reikėjo. Kai karo pabaigoje 22 divizijos liko užblokuotos prie Baltijos, kažkas nedrąsiai bandė pasiūlyti jas evakuoti laivais – Hitleris pusvalandį rėkė putojo bei kratė mažais kumšteliais, kaip šešiametis vaikas…

        • Taškas parašė:

          Įdomų skirtumą tarp Hitlerio ir Stalino pabrėžė Suvorov’as Rezun’as
          Atseit – kvailys ir protingas. Kvailys rėkdavo, bet artimiausių bendražygių netvarkydavo. Tą patį Geringą patvarkė ( ir tai tik teoriškai) tik 1945 metų balandžio pradžioje. O anas gi tiek kart buvo pavedęs – pradedant Britanijos oro mūšių visišku pralaimėjimu, Stalingrado oro tiltu ir t.t.
          Protingas (Stalinas) gi niekad nerėkdavo. Patvarkydavo.

          Man tai pačias dvynes abiejų ideologijas lyginant kartą išsprūdo – rudieji garbingesni, skelbė savo priešus- žydus, lenkus, slavus etc atvirai, o raudonieji gi su visom demagogijomis žinom kaip.