Feed on
Posts
Comments

Apie Ukrainą

Sprendžiant iš to, kas iš ten girdėti internetuose – situacija Ukrainoje ant tikro pilietinio karo ribos. Tik aš nesuprantu, negi Janukovičius ir Co nesuvokia, kad ateityje už šituos darbelius jų laukia teismas, nebent juos priglaustų Matuška Rasieja? Nors – kam Rusijai tokie subingalviai?

9 Responses to “Apie Ukrainą”

  1. Voldemaras parašė:

    Subingalviai? O kelių milijardų USD,EUR sąskaitos įvairiuose bankuose?

    • grumlinas parašė:

      Tai tų pinigų neatims gi Rusija savo reikmėms 😉
      Jų problema kita – Janukovičius ir Co tampa dar labiau odiozine diktatūra, nei Lukašenka, o tai gali reikšti režimo izoliaciją. Ir Rusijai tokie debilai vargu ar reikalingi – pažėk, ar daug afišuojama Baltarusdijos-Rusijos draugystė?

  2. Taškas parašė:

    Rusijai reikia Ukrainos. Žūtbūtinai. Užtat ir pavarė milijardus, tuo pačiu „duodamas kruopų“ mums, lenkams, vienžo visai ES.
    O tasai Janukovičius gal ne toks jau ir durnas- nori melžti abi karves pavyzdžiui.
    Brangiai tie žaidimai kainuoja ne tik Ukrainai. Nieko ten gero, gal net pilietinis karas įsiliepsnos. Ir visa tai vyksta vėlgi kažkieno pakurstant. Mes gi net pagalvot bijom- kas tai daro.

    • grumlinas parašė:

      Šiaip tai, be abejo, Ukrainoje rimtai susikirto Rytų ir Vakarų interesai. Ir panašu, kad abi pusės eis iki pabaigos. Ta prasme, tokios Ukrainos, kokia buvo, pabaigos. Arba demokratija, arba diktatūra. Tarpinio varianto, panašu, nebus

      • Taškas parašė:

        Rusų TV rodo tiesiog pasibaisėtinus nufilmuotus kadrus – kaip užsiliepsnoja berkutininkas nuo molotovo kokteilio, o Rados deputatas aiškina, kad jų tik ką priimti įstatymai draudžiantys demonstruoti su kaukėmis ant veido šimtą kart liberalesni už JAV, kur už tą gali gauti 10 metų kalėjimo, kad trijose užimtose valdiškose patalpose apie 300 apmokintų riaušininkų… Įspūdingai anie atrodo nufilmuotoje treniruotėje- romėnų kautynių taktika jau ne vien tik uniformuotų, lazdomis ginkluotų ir skydais besidengiančių pareigūnų.
        Kadrus, kai opozicijos lyderis Kličko apipilamas gesintuvu parodė ir mūsų TV. Rusai piktdžiūgiai – nesuvaldo jų jau ir Kličko.

        Ten tikras aigiptietiškas variantas, net keista, kad visai tai demokratijos vardan. Tiksliau – demokratijos vardu.

  3. Rytis I parašė:

    Bijau ką prognozuot, o bet kad nesigautų dar vienas… dar Jugoslavija? Dar vienas Kaukazas? Šiaip labiausiai gaila žmonių, nes nekurie iš jų juk supranta, kad juos tiesiog tokis vienas ūkininkas pardavė kitam, kaip gyvulių bandą. Na ir mes kiek „prisidėjom“…
    p.s. Kažkada kariuomenėj ilgai, nuobodžiai bei bergždžiai įtikinėjau, jog į aukštąją stojau be jokio kyšio ir net nereikėjo „stado baranov“. Nesuprato 🙁