Feed on
Posts
Comments

Apie Euromaidaną

Kiek suprantu tiek iš pro-opozicinės internet-informacijos, tiek iš EuroNews/CNN – Euromaidanas iš esmės baigtas. Liko techninis žmonių pašalinimas iš užimtų pastatų ir teritorijos sutvarkymas. Aikštę gal paliks – lai mitinguoja, garas eina, bet izoliuos. Skausminga matyti, kaip viskas nuslopo. Pliusas vienas – deleninizacija prasidėjo – pagaliau griaunami bolševikiniai stabai, simbolizuojantys Rusijos viršenybę prieš Ukrainą.
Kas bus toliau? Matysim, kiek nuosaikioji opozicija pajėgi organizuoti žmones neprievartinėms akcijoms, tačiau įtariu, kad radikalioji opozicijos dalis (pro-kremlietiškų šaltinių vadinama „nacionalistais“) gali imtis ir radikalesnių veiksmų. Kitas dalykas – Janukovičius kažką burblena apie derybas su atsakingais opozicijos atstovais.

7 Responses to “Apie Euromaidaną”

  1. Leo Lenox parašė:

    Tai pala, gerai, kad Leniną nugriovė tokiame kontekste, kad naikina Rusijos viršenybės simbolius. O man atrodo kaip tik tragiškai, kad pasiektas tik kažkokios niekam nereikalingos skulptūros nugriovimas, kurio simbolinė reikšmė, proeuropietiškai opozicijai pralaimėjus, atrodys mažų mažiausiai kaip pikta ironija – kratomės Rusijos įtakos! Nugriovėm Lenino statulą ir įstojom į naująją Sovietų Sąjungą! 🙁

    • grumlinas parašė:

      Na, pliusas tame, kad nudobta kai kam šventa karvė just for fun. Aišku, tai bolševikiškas metodas – kovoti su pavergėjų stabais, – tačiau kai kuriuos stabus tiesiog būtina nugriauti.
      Kaslink įstojimo į TSRS-2 – taip greit tas nesidaro, o ir žaibiško gyvenimo pagerėjimo po įstojimo tikėtis nėra ko, tad eurosentimentas „va, būtume įstoję į Jevrosojūzą, tai gyventume geriau“ tik stiprės. Šiaip viską parodys sekantys rinkimai, nes pakolkas IMHO būtent euroskeptikai Ukrainoje objektyviai yra stipresni dėl opozicijos palaidos balos.

  2. Kazys parašė:

    Bijau, kad bus gera priežastis susodinti 99% realios opozicijos į kalėjimą…

    • grumlinas parašė:

      Bijai vilko – neik miškan. Čia rimtai – kova reikalauja aukų, o jei aukų bijai – nesivelk kovon. Panašu, kad ukrainiečiai (bent jau didelė dalis) vilko nebijo.

  3. Taškas parašė:

    Lenkijos eksprezidentas Aleksandras Kwasniewskis apie derybas su Ukraina: „Europa buvo naivi – neįvertino nei Rusijos, nei Viktoro Janukovyčiaus“

    1. Manau, Prezidentas 100 procentų teisus. Tik ne lenkiškai „naivi“, reiktų rašyti lietuviškai – durna.
    2. Susimildami- kokia kalba parašyta Prezidento pavardė? Čia ne iš Lietrydžio, o iš 15 min. jei ką 🙂

    • grumlinas parašė:

      Pavardė parašyta po-liankiszkiemu 😉 čia ir yra mūsų kalbos gestapo nelaimė, kai bandoma susnargliuoti dvi skirtingas rašymo koncepcijas: copy-paste ir lietuvinimą 😉