Feed on
Posts
Comments

Žiūriu aš tas Maidano batalijas per EuroNews ir išmintijau dvi mintis:
1) O kur buvo tie euro-entuziastai, kai buvo renkami parlamentas ir prezidentas? Visad turime tokią valdžią, kokią išsirinkome. Kitaip sakant, kokios nusipelnėme. Tad ir čia gavosi taip, kaip gavosi – ir jei Ukrainą dabar valdo tie, kas prieš integraciją į Europą – škias, dauguma ukrainiečių palaikė būtent tokią valdžią. Nes jei kažkas kažkada tikėjosi, kad Janukovičius eis Europon – nu tai durnių ir bažnyčioj muša. Net man, sėdinčiam toli nuo Ukrainos, visad buvo aišku, kad Janukovičius ir jo chebra visada parsiduos tiems, kas garantuos perrinkimą naujai kadencijai. T.y. pigesnių dujų, prekybos nuolaidų ir kažkiek miljardų užlopyti vienai-kitai biudžeto skylei ir biškį atriedučiams. Vakarai to nepažadėjo – varom į Rytus. Psio, ir mažuma turi paklusti daugumai. O ir turbūt reikia suvokti, kad tokiu atveju Ukrainai pakolkas per anksti Europon, nes prievarta mielas nebūsi, o žinant, koks sunkus pereinamasis laikotarpis – euroskepricizmas Ukrainoje gali tik padidėti.
Nežinau, kuo baigsis Euromaidanas – vienąkart jį jau išvaikė, vargu bau jis gali padaryti kokią nors realią įtaką Janukovičiaus sprendimams, tačiau vieną svarbią funksiją jis atliko, atlieka ir atliks – parodyti, kad yrA ir ta Ukraina, kuri nori iš sovoko klampynės į Vakarus. Nebus ten lengva, tą mes puikiai žinom, bet ir blogiau turbūt nebus.
Tiesxą pasakius, šiandien aš kur kas labiau tikiu, kad Janukovičių perrinks naujai kadencijai, nei kad įvyks valdžios psikeitimas – Rytų Ukraina pasimokė iš oranžinės revoliucijos vieningumo kritiniu momentu, o Vakarų Ukraina ir toliau lieka nors ir simpatiška savo siekiais, bet beviltiška nevieningumu.
2) Šiaip abi puses vienija noras gyventi kur kas labiau civilizuotoje valstybėje, nei dabar. Keista, bet taip 😉 O juk tai taip paprasta: Gerbk savo kraštą, kalbą, istoriją! Vairuok pagal taisykles! Nesiūlyk kyšių! Nešiukšlink gatvėje! Nemy…spjaudyk lifte! Nenusigerk iki sąmonės praradimo! Ir net nepajusi, kaip tavo šalis be jokių eurosutarčių staiga taps žymiai labiau civilizuota. Ir gal staiga suvoksi, kad tu esi kur kas labiau Vakaruose, nei Rytuose 😉

7 Responses to “Apie kelią į Europą”

  1. VyneTu parašė:

    Kai laukiama gėrio kažką atnešant, paprastai gaunama tai, ko nesitiki. Tai pritariant Grumlinui, viskas mūsų galvose, rankose ir kojose. 😉

    • grumlinas parašė:

      Taip, čia ne kavinė, atnešama tai, kas atnešama. Ne visad tai, ko norėjai, nes jei nori kažką užsisakyti – reikia susimokėti. Nevisad pinigais, bet susmokėti.

      • VyneTu parašė:

        Taigi… bet kiek liko ir užaugo tikų, kas pykdo, kad viskuo turi būti pasirūpinta, ir svarbiausia, kad pilna pataikaujančių tai masei politikų.

  2. Taškas parašė:

    2)… jei negali pamilt, tai nors neniekink, nekeik, bent nemokink kaimynų…

    • grumlinas parašė:

      Na, trijų milijonų krepšinio trenerių ir statybų ekspertų šalis, kaip kad lakštingala negali nečiulbėti, negali nemokinti kaimynų 😉