Feed on
Posts
Comments

Apie Navalną

Tebetikikintiems, kad jis Rusijos opoziciją nuves tiesiu keliu į šviesią ateitį – kvadratinėmis raidėmis puiki charakteristika:
– Я затрудняюсь в полной мере отнести Навального к либералам. Вообще трудно понять, какие в действительности убеждения у Навального. Полагаю, что он просто делает личную политическую карьеру и использует те темы, которые в данный момент могут принести дополнительные очки.
Тот факт, что он начинал в «Яблоке» говорит о том, что именно о политической карьере он думал уже тогда. То есть, если человек сознательно идёт работать в политическую партию, а не в бизнес, на завод или ещё куда-то, говорит о том, что человек хочет сделать карьеру именно в политике.
Однако там что-то не «срослось» и его наверх не взяли, да и «Яблоко» уже тогда начало тухнуть, и он искал иные ниши. Сейчас он – «борец за всё хорошее и против всего плохого», но по факту он прагматично делает политическую карьеру.
Потому он дружит со всеми, кто ему может помочь в этом, использует все лозунги, которые могут ему набирать очки. Его настоящие политические убеждения, несмотря на то, что он стремится к популярности, абсолютно неясны.
Ясна его цель – он хочет стать максимально успешным в политике, максимально популярным и в итоге стать действительно профессиональным политиком. А цель политики это борьба за власть.
Может быть, сам себя он тоже убедил в том, что он борец за правду и это его главный мотив. Это всегда помогает политику. Но по факту он говорит то, что выгодно для результата. Сегодня одно, завтра – может, совсем противоположное. И союзники у него будут меняться.
Вчера он говорил про Альбац, что она «прекрасный товарищ» в политике, сегодня зовёт на «русский марш», – но как это может сочетаться с Альбац? По-моему, это невозможно сочетать. Но у Навального сочетается именно потому, что он делает политическую карьеру. Может быть, даже и сам того до конца не осознавая.
Тема коррупции, в этом смысле, выбрана им весьма удачно, так как это беспроигрышный вариант, хорошо воспринимаемый в любой среде. Плюс, это абсолютно бесконечная тема, так как коррупция всегда была и всегда будет. Она не покидает человечество с момента зарождения общественных отношений и, судя по всему, в том или ином виде, будет присутствовать до скончания мира.


Tiesą pasakius, pakeistus Navalno pavardę kita ir išmetus asmaninius faktus – pamatytume ne vieno opozicijos (t.t. ir lietuviškos) vadų-vadukų portretus 😉

13 Responses to “Apie Navalną”

  1. Rytis I parašė:

    Tai, kad kažkas nuves į „šviesią ateitį“ – ne politikų, bet žmonių problema. Beje, Albac atsakymas net anksčiau buvo:
    http://echo.msk.ru/blog/albatz/1191006-echo/

  2. Taškas parašė:

    ir ČIA tas Navalnas. 🙁 Kaip kokioj Svobodoj. Trūksta tik pūtyčių, kur dingo ta viena „gulaguose“ „disidentė“tokiaaa.

  3. Siaubas parašė:

    Vieną vertus Navalnas atsiduoda paulauskišku prakaitu, kas garantuoja, kad trumpam iškritęs iš valdžios, jis mausis kelnes prieš bet ką, net politinius oponentus, kad tik galėtų grįžti atgal.
    Kitą vertus Putinas turi nemenką populiacijos palaikymą tiktai ir tiktai dėl realios opozicijos neegzistavimo. Kadangi apie pusė Rusų priklauso tiesiogiai nuo valstybės (t.y. valdininkai, kariškiai, įvairūs pareigūnai, pašalpiniai ir t.t.), jiems į alternatyvas siūlomi tik gerai beprotį bevaidinantis politinis oportunistas ir visiškai nukriošęs susifermentavęs komunistas. Kai yra pasirinkimas tik tarp stagnacijos arba akivaizdžiai blogų alternatyvų, natūralu, kad išlaikytiniai, bijodami dėl savo ateities, rinks tik Putiną.
    Navalnas kuo gali pasitarnauti, kad jis išspirs duris kitiems, režimo nesankcionuotiems opozicionieriams, nes Rusijoje didžiausia problema ne putinizmas, o tokia rinkimų sistema, kuri neprileidžia jokios kitos politinės minties.

    • grumlinas parašė:

      Apie tą ir eina kalba – Rusijos opozicija man prieman šiaudų ungį – plyksteli akcijomis ir psio… nėra atkaklaus kasdieninio nuobodaus organizacinio darbo kuriant opozicinę partiją, kuri sugebėtų tiek sudominti rusus idėjomis, tiek pajėgri sudalyvauti rinkimuose.
      P.S. Lietuvoje matau tą patį – partijų rokiruotės, kai blogA kaitaliojasi su blogesne, ir kai aukščiausiuose parlamento postuose aš matau… ėėė… eee… vienžo, populistinį dumblą man kelia natūralų norą atsiriboti nuo viso tai ir rimčiau susidomėti LEGO – ten nėra melo ir apgaulės

  4. Siaubas parašė:

    Vat čia ir yra problema, kad atsiradus pirmoms kliūtims, žmonės moja ranka ir eina savo escapismais užsiiminėti.
    Politikieriai (ne politikai), kaip bacilos neišgyvena dienos šviesoje ir grynam ore. Jei tikimės kažkokių pokyčių, būtina kritikuoti ir uždavinėti nepatogius klausimus, kitaip jų nebus ir be mūsų inputo vieną dieną į parlamentą neateis sąžiningi ir idėjiniai žmonės.

  5. Rytis I parašė:

    Opozicija šiaip visur daugmaž vienoda – kritikuoja, dažnai nepagrįstai, populistiškai, nu tam ji ir opozicija. Skiriasi valdžios požiūris į opoziciją. Kuo labiau į rytus – tuo opozicija valdžiai rodos pavojingesnė visuomenei, santvarkai ir be abejo – pačiai valdžiai. Pas mus opozicija daugmaž dar tiesiog ignoruojama, dažnai nurašoma marginalams, patvoriniams, tiesos ieškotojams, dar labiau į rytus – tiesiog „užsienio agentai“, kuriuos reikia „močitj“. Tiesa, tai neliečia sisteminės opozicijos, kuri valdžiai reikalinga kaip oras. Šiaip, dabar mažai seku ten kokio Navalno pėdomis, juolab pagal akių žydrumą negalėčiau nustatyti apie jo polinkius „fiurerizmui“ ar koks jis tikras-netikras lyderis, bet jei dėl jo masės išeina į gatves, nu kažkas gal yra… Visi pasvarstymai apie „tikrumą“ kiek primena pergyvenusią pimą gyvenimo pusę moteriškę, kuri taip ir nesurado antrosios pusės, bei padarė globalų atradimą – pasaulyje „tikrų“ vyrų seniai nebėra 🙂
    Tiesa sakant tai, kas dedasi ten, Rusijoje, dar daugiau mažiau aišku. Kas už – kas prieš. Vat pas mus rodos kad kuo toliau, tuo didesnis chaosas. Nu taip, mas juk visada kryžkelėje – būtų tai prekybos, arba karo keliai. Na tie patys žurnalistai: tai jie riejasi tarpusavy, tai pamiršę skausmus kaip šunų gauja puolą vieną kokį veikėją. Kaip čia taip jų balsai ir nuomonės staiga susiderina – nesuprantu…