Feed on
Posts
Comments

Mokantiems kvadratines raides:
Сирия и Северная Корея укрепили военное сотрудничество. По некоторой информации, в Сирии на стороне армии Башара Асада воюют 15 северокорейских пилотов боевых вертолетов.

Несколько месяцев назад саудовская газета Аль-Шарк аль-аусат сообщила со ссылкой на очевидцев, что среди командиров наземных войск в Алеппо замечены 11-15 северокорейских офицеров-артиллеристов. По словам источника, они не участвовали в боях, но занимались логистикой и планированием военных операций.


Nežinau, tikėti šituo ar ne, bet jei tai tiesa – labai įdomiai gaunasi – Šiaurės Korėjos kariškiai įgys kovinės patirties ir dar labiau užsigeneruos idėjiškai – juk Sirijos sukilėlius remia taip jų eilinio Kim-vaduko nekenčiami Vakarai.
Kitas internacionalizmo pasireiškimas – ką tik per EuroNews išgirdau, jog Libano Hezbolos vadas paskelbė, kad Hezbola padės Asadui tiek, kiek reikės. Ir tai nežiūrint Libano politikų pasiūlymo Hezbolai įeiti į koalicinę vyriausybę, jei tik ši pasitrauks iš Sirijos. Panašu, kad Libano šiitai pasiryžę laikytis su Sirijos alavitais iki galo kartu. Na ir be abejo jie puikiai suvokia, kad po Asado režimo žlugimo jie bus sekantis radikaliųjų sunitų taikinys.
Na ir vėlgi įdomus internacionalinis dalykas – Iranas jau nebesielgia kaip į papą įžnybta šešiolikinė, kai paaiškėja jo Islamo revoliucijos sargybinių korpuso karių dalyvavimas Sirijos įvykiuose Asado režimo pusėje. Ir netgi jau antro ISR generolo žūtis Sirijoje netapo valstybine paslaptimi.
Na o Peterburge pradėtą formuoti slaviškąjį savanorių legioną, kuris turėjo kautis Asado pusėje, sulikvidavo FSB. Kuri šiaip niekaip nepastebi masinio Rusijos islamistų verbavimo į prieš Asadą kovojančias pajėgas 😉
Vienžo, įdomūs ten įvykiai klostosi, toje Sirijoje…

9 Responses to “Internacionalizmas, tsakant…”

  1. Siaubas parašė:

    Gerai, kad krizė ir didžiosioms valstybėms trūksta casho, nes kitaip būtų dar vienas Irakas.
    Labiausiai mane glumina tai, kad Rusija yra tokia pati parako statinė kaip Sirija. Jos ekonomika jau lėtina apsisukimus ir tik laiko klausimas, kada pūlinys pratrūks. Vienas dalykas, kai visokie bardakai vyksta „kažkur ten“, kitas – kai jei nuo tavęs už kelių šimtų kilometrų.

    • grumlinas parašė:

      Rusija dėl demografinių problemų pamažu ritasi musulmonizacijos -> islamizacijos kryptimi. Kitasmomentas – nepavykus įveikti savų sukilėlių (Čečėnija) jėga,tiesiog buvo nupirktas vienas jų klanas, kuris dabar dubasina kitus klanus

      • Siaubas parašė:

        Dar kas situaciją blogina, tai Kremliaus skatinimai našistus kurti visokias lokalias skinų grupuotes, kaip slaptus offshootus, nuo pagrindinių Naši filialų. Tam pinigų buvo nepagailėta ir prie to dirbta taip uoliai, kad pusė visų pasaulio skinheadu dabar gyvena Rusijoje. Bet jau gal nuo 2010-2011 metų tos ultradešiniųjų celės atskilo. Jų nuolatinis teroras stumia daugelį Vidutiniųjų Rytų ir Kaukazo emigrantų pas islamistus.
        Gaunasi išties sprogus kokteilis, kai dvi pusės pešasi, o valdžia tai bando arba ignoruoti, arba tiesiog neturi kompetencijos su tuo susitvarkyti. Abejoju, ar putinizmas atlaikytu dar vienas Balotnaja demonstracijas, o jei įvyktų kruvinos masinės riaušės tarp skinų ir emigrantų, Rusija tiesiog susidraskytų į gabalus.
        O gyventi pašonėje su chaoso darkomu kaimynu, kuris turi nepadoriai dideles masinio naikinimo ginklo atsargas, švelniai sakant – neramu.

        • Rytis I parašė:

          Manau atlaikytų. Ne tik Bolotnaja, o žymiai sunkesnius „sukrėtimus“, ba putirežimas ypatingas tuo, jog – yra masės palaikymas, finansinė-jėgine-teisinė struktūra, kaip įrankis – ko nepasakyti apie demokratines santvarkas, amorfines struktūras, kurios geopolitikoje mažai išvis ką sprendžia 🙂

        • grumlinas parašė:

          Nepervertinkime skinų – jie yra politikos užribyje. Ir dar ilgai bus, nes neturi socialinės bazės, o kliedesiai apie pravoslavije-car’-otieičestvo šiais laikais masių nebeuždega 😉

  2. robertas parašė:

    Tieasą sakant, pox kas Asado pusėje patirtį semiasia. Stebint situaciją:
    http://anna-news.info/node/12821
    Svarbu kas prieš.
    Prieš kokius 10 metų buvau gana aktyvus modžachedų šalininkas. Paskutiniu metu tapau savo krašto patriotu. Ir man nebepatinka, kada Islamo broliai Kaukazo reikalus sprendžia Sirijos gyvenvietėse.
    Sirijoje ne vieną miestelį gyna Asado kariuomenė. Jie kovoja dėl savo vietovių, kurias okupavo išorės okupantai (užsienio modžachedai ir šiaip plėšikėliai). Tai visiškai unikalus atvejis Karų istorijoje. Kaip ten sako ? Sveiki atvyke į XXI amžių 😉

    • grumlinas parašė:

      Tiesą pasakius, į Afganistano modžachedus žiūrėjau negatyviai – vistik jie žudė mano bendrapiliečius, kad ir kokie šie bebūtų. Tad Sovietų išėjimas iš Afganistano man išsprendė vidinę dilemą „už ką jūs, kultūros meistrai, tfu, grumlinai?“ Vakarų intervencija Afganistane man iškart atrodė klaida, nežiūrint totaliia negatyvaus požiūrio į talibus – reikėjo juos tiesiog tvatyti kiliminiais bombardavimais, palaistant napalmu, ir tiek. IMHO
      Libijoje Kadafio nuveriumą palaikiau – vistik tai odiozinė neprognozuojama figūra
      O va Asadas jau aiškiai darė mažus žingsnelius link reformų, bet nieko doro nepadarė. Tie, kas taiko į jo vietą – vėlgi turėtų būti dosniai laistomi napalmu, nes jei islamistai gaus bazę Sirijoje – sekanti bus Turkija, o tada iki Europos…

  3. robertas parašė:

    Į temą – tankų vaidmuo miesto mūšyje:
    http://anna-news.info/node/12750

    • robertas parašė:

      Po Grozno šturmo 1994 m. daugelis taktikų aprimo. Mol tankai miestose nepritaikomi.
      Mūsų draugai Sirijojoje tai paneigė – išankstinė priešo vietų laikymosi žvalgyba+pėstininkų priedanga+tankų mobilumas lemia sėkmę tokiose operacijose. Karybinės patirties semiuosi iš:
      http://anna-news.info/