Feed on
Posts
Comments

Apie pretenzijas

Už nugaros Jevronjūz pasakoja apie artėjančią konferenciją Sirijos klausimu. Panašu, kad Europos viešbučių barų nulatinių lankytojų būrelis Sirijos opozicija susiruošė dalyvauti – nustojo viešai spardyti vieni kitus ir net susnargliavo kažką panašaus į vyriausybę tremtyje. Aišku, kupini išankstinių reikalavimų tipo „Asadas turi nedelsiant pasitraukti iš valdžios“. Ta intencija susigeneravo alternatyvinės pasaulio istorijos fragmentas:
2PK pabaiga, RKKA artėja prie Berlyno, amerikonai ir britai sunerimę dėl galimo bolševikų įsiviešpatavimo Europoje, tad siūlo sušaukti Ženevoje taikos konferenciją, kur sudalyvautų ir sąjungininkai, ir naciai. Ok, viskas aišku, kas atstovaus amerikonus, britus ir sovietus, na ir kas atstovaus nacius irgi kaip ir aišku: Aloyzičius pakolkas valdžioje, tai dalyvaus. Ir staiga Aloyzičius pareiškia, jog jis reikalauja, kad Visarionyčius derybose nedalyvautų, bo jo rankos suteptos Gulago kalinių krauju, o js, Aloyzčius tipo, baltas beigi pūkuotas.
Briedas, sakote? Nu-nu, man asmeniškai labai primena dabartinę situaciją, kai islamistų gaujoms bandoma suteikti laisvės kovotojų statusą, tuo pat metu demonizuojant Asadą. IMHO abi pusės ten nusipelno būti užpiltos napalmu ir supleškintos, jei ką 🙁
Anyway – žvelgiant į įvykius Sirijoje, žaidimo pabaiga aiškėja – jeigu Alepas bus pilnai išvalytas nuo sukilėlių iki konferencijos pradžios – Asadas lieka valdžioje, nes nugalėtojų neteisia. Jei ne – galimas variantas, kad jo sąjungininkai (Rusija ir Iranas) nutras paaukoti figūrą, kad išsaugotų režimą. Tad Asado generolai ir jų patarėjai iš Irano dabar turi ką veikti.

Comments are closed.