Feed on
Posts
Comments

Kažkada, kai 1994m. atsikėlėme gyventi į Vilijampolę, tai buvo vienas saugiausių miesto rajonų – „daktarams“ visų mažiausiai reikėjo policijos dėmesio, tai jie ten patvarkė visą smulkmę. Naktį galėjai sau ramiai vaikščioti, jokių vagysčių ar plėšimų. Vėliau, kai „daktarus“ susodino ir smulkmė vėl atsigavo, prasidėjo betvarkė – vagystės iš butų/automobilių, automobilių nuvarymai etc.itd. Nktinis policijos patruliavimas, netgi su šunimis, tapo norma. Prasidėjus emigracijai į ispanijas/anglijas, ten patraukė naujų dirvonų arti ir smulkmė ir kriminogeninė situacija vėl žymiai pagerėjo. Su tuo teko susidurti praėjusį savaitgalį. Paravarau namo penktadienio vakare, pastatau Padangiuxą, įkišu į durų spynelę raktelį (distancio batareikai kaput) užrakinimui, išsikraustau parsivežtas gėrybes ir nueinu namo. Taip, taip – neužrakinęs awto, kuris sau ramiai prastovi nejudintas ir šeštadienį 😉 Sekmadienį apie vidurdienį susiruošiam važiuoti – čiupt-čiupt raktelio – neyra… Išeinu laukan – yep, raktelis durelėse… Emigravo matomai iš mūsų rajono smulkmė, kuri anksčiau būtų aiškiai pasidomėjusi, kas ten viduje. Nu ir dar, aišku, citroenas gi, joks ne awto… 😀
Tfu-tfu-tfu per kairį petį!

10 Responses to “Apie emigracijos naudą”

  1. scania parašė:

    Pasigirk, paerzink panelę Sėkmę… 😉

  2. Taškas parašė:

    anie tik rimtas -fokiškas mašinas jama. O francūziškus gal dar parfumus nugvelbtų ir kitokius butelius.

  3. Skirmantas parašė:

    Mumi kartą važiavom į kaimą ir besodindani pyplius pamiršome įdėti į bagažinę lagaminą (giriuosi, kad neatvirkščiai). Tiesa, tai sužinojome už ~200 km, kai paskambino kaimynas rades vienišą lagaminą kieme. Čia pasigirsiu vėl – specialioje lagamino vietoje buvome užrašę savo kontaktus.

  4. Sveikas parašė:

    vanguoju, kad specialistai savaitgalį t.p. poilsiavo.

  5. Benas parašė:

    Man irgi neseniai panašiai nutiko – palikaus raktelius mašinos spynelėje (viduje). Gyvenu Kalniečių rajone, ne kartą yra tekę mūsų kieme matyti automobilius išdaužtais stiklais ar nuluptais „parktronikais“ ar nuimtais žibintais.