Feed on
Posts
Comments

Apie iPhone 5S

Žvengiau:
Parduodamas nedaug naudotas iPhone 5S. Dokumentų ir pakrovėjo nėra. Pirštas biometriniam atblokavimui pridedamas.

15 Responses to “Apie iPhone 5S”

  1. Rytis I parašė:

    🙂 Turbūt išneštas tiesiai iš gamyklos, su testuojančiu pirštu? Ech, kaip ir visur, visada – vogė, vagia ir vogs. Patiko vieno žmogaus gyvenimo moto, kaip visada kvadratinėmis raidėmis: „Я заметил, что выносить с завода ящик сгущенки трудно только первую неделю. Потом руки привыкают к тяжестям“

    • grumlinas parašė:

      😀 😀 😀

    • Taškas parašė:

      taigi, taigi – pats gensekas Iljičius pasakojo apie savuosius maišus …

      Sena smetoninė istorija, nutikusi AB „Maistas“ – jaunai dailiai geltonkasei, nesenai pradėjusiai dirbti kažkoks niekadėjas, norėdamas pajuokauti, prie palto pririšo dar vieną kasą – tik sosiskų. Toji nepastebėjo ir ėjo po darbo namo. Sargas buvo akylas.
      Mergaitė – gal septyniolikmetė – namie- išsinuomotame skurdžiame kambarėlyje -nusižudė. Iš gėdos. Apvaginta. O buvo Rymo katalikė, iš kaimo, taigi, giliai tikinti.

      Gūdžiais brandaus socializmo metais kauniečiai pasakojo, jog iš Maisto buvo „scheiruojama*“ taip – į kanalizacijos vamzdį įmetamas maišas (jau pasirodė politeleniniai) su dešromis, o jie išgriebiami … Nemune.

      Scheira – grynai kaunietiškas žodis, tai ne vagystė, net ne griekas, nes valstybė – TSRS, pardon SSRS, na – Tar…bų Lietuva- iš jųpaėmė kur kas daugiau. Iš visų. Na, iš daugumos. Vėliau žodis (iš kur toks- gal hebraiškais?) virto – kombinuoti.

      Mano Tėvo jaunystės draugas, LKP narys gal nuo 1932 m., ko gero vienintelis tikras mano sutiktas komunistas, į Tėvo, neslepiančio savo priešiškumo sovietams, pašaipas apie tos valdžios durnumą su nuoskauda, bet linksmai, pasakojo, kaip į jį – didžiausio Kauno batų fabriko direktorių pažįstamų pažįstami kreipiasi dėl darbo – algos man nereikia, tik leidimo į fabriką. O vadinosi fabrikas labai skambiai.
      Kaip ir dabar. Daro batus, tiesą sakant, tikrai gerus. Lyg šiol, kas labai neįprasta.

      Kaimynas Feliksas dažnai išgėręs pasakodavo tokį siaubą- sukombinuotą anglių mašiną iškrovę vyrai susėdo virtuvėje, priklausė po gerą čerką šnapso su gera užkanda- vis tik 3 tonos anglių. Dirbo ilgai, tad ir pasisėdėjo net pusvalandį, kol gaspadinė sušuko :
      – Jonai, tai reikia už anglis sumokėti!
      – Tuoj, o kur mano švarkas?
      – Taigi, ant kėdės- prie lovos, apžlibai ar ką po vakarykščio!!!
      – Yra! tuoj tuoj ,aukseli tu mano – ir atsidaro durys, įeina su triusikais ir maike toks ūsuotas pagiriotas vyras, rankoje nešasi milicininko mėlyną mundurą, iš kišenės išsitraukia piniginę – tai kiek čia tiems vyrams atskaičiuoti?
      Feliksui net čerka iš rankų iškrito. Sako- antpečiai su trimis ar net keturiomis žvaigždutėmis tik sužaižaravo. O ir jo draugeliai išbalę tokie- tiurma, taigi …
      – Du šimtus, girtuokli, taigi vakar dar sakiau.
      Feliksas prisipažino- jie trise, laimingai kailį išnešę visus ir pragėrė. Ilgai ir sąžiningai- iki kapeikėlės. Šiaip griežta jo Feliksienė kažkodėl jam dėl to nieko nesakė. Nu , iki kito karto.

      Bendravardis pusbrolis už mane jaunesnis 10 metų, niekaip neklausė mano patarimų dėl mokslų, šiaip taip baigė 7 + šoperių kursus. Dirbdams KASDIEN sukombinuodavo po BIDONĄ smetonos, t.y. kasdien po 36 litrus grietinės. Aišku, dalindavosi ten, likdavo gal trečdalis jau tik jam, milicijai kažkiek šimtų ar net tūkstančių (, taip, taip tūkstančių!!!) „medinių“ rublių tekdavo pagautam pažerti…
      Man juokdavosi į akis ir už akių – kas iš tavo KPI, KKI, KMI, ŽŪA, o -KNŠ (pats durnius ir papasakojau jam šitą anekdotą.) Juokiasi ir dabar- NT, auto etc…
      Ir aš kartu. Kartais net linksmai. Nu, kaip toji lapė vynuogių nepasiekusi.

      Šiandien 13 -ta ir penktadienis. Todėl ir linksminu, kolegos. 🙁

      • Rytis I parašė:

        🙂 🙂 Šian šiaip gal ir juokauti pavojinga 🙂
        O bet tikrai, tokio žodžio neteko girdėti. Turbūt tikras „kaunietiškas“, „garliavietiškas“ – Mėsos kombnatas, Kalių fabrikas, Drobė, Silva…

      • grumlinas parašė:

        Aha, fainos istorijos

      • Rytis I parašė:

        Vis prisimenu tą „scheirą“, arba „scheirinti“. Mano versija būtų (neturiu jokių duomenų), kad kilmė galėjo visgi būti nuo maskoliško – „херить“, „схерить“. Kas atitinkamai reikštų ale gudrauti ir nušvilpti. Kitokių versijų nesugalvoju…

        • Taškas parašė:

          Gal. Aplamai, kauniečiai lyg nelabai mėgo rusų kalbą, visi rusai ten gyvenantis nori nenori išmoko „prtyčij jazyk“
          Tuo didesnis šokas, kai girdi RUSSKOJE RADIO knaipėse :), niekad nepatikėčiau tais tolimais brandaus socializmo metais, kad taip gali būti.

          Aplamai, chameleonas tas Kaunas- prieš karą, tiksliau – po karo I- ojo- visi beveik kalbėjo lenkiškai. Paskui pasigavo rusišką – kura ne ptica, Polša- ne zagranica.
          Po to – lenkas ne tautybė, o specialybė. Dabar – toks mažiukas, o jau lenkas.
          O paliko jie mus tie przekai, kaip ir lėtapėdžiai estai – toli, toli – veik subinėj. Tai kūno dalis tokia, ne keiksmažodis, jei ka.

          Idiotizmas. Jei einam į Vakarus, Lenkija visada bus arčiau jų. Ir ne vien dėl geografijos.

          • Rytis I parašė:

            O ką jau kalbėt apie Vilnių :(..
            Kad groja „russradijo“ – nieko nuostabaus, na mūsų nuolat „tobulinami“ įstatymai seniai berods reglamentuoja lietuviškos muzikos per radiją retransliavimą bet kur, net knaipėse, ir už tai mokėti tenka konkrečius bei gal dar neuždirbtus pinigus. O russ-radijo – ne mūsų teisinio pavaldumo sfera – reiškias galima ir nemokamai 🙂 Gal klystu, nežinau…

            • Taškas parašė:

              bet nėr to blogo, kur neišeitų į gerą- kartais paklausau to radio vien dėl sąmojingų reklamų

            • Rytis I parašė:

              „nėr to blogo, kur neišeitų į gerą“ – nea, nesutinku, taip gali galvoti ir prostitutė 🙁 Seniai neklausiau tos RR, bet tikrai nemanau, kad pasikeitė.

            • Taškas parašė:

              ir aš – gal net užpernai, kai buvo dar gyvas tas anekdotų žinovas iš T raidės pavarde.

              Bet – pvz. nu, nakoniec vami liubimaja reklama…

  2. scania parašė:

    Štai tose istorijose – verslininkų pradžia. Ne visų, turbūt… Bet ir politikoje tų irgi sočiai 😀

    • Rytis I parašė:

      Pirma karta jau ne nuo žagrės, bet nuo gariūnų?

      • scania parašė:

        Ne, ne iš Gariūnų, bet iš partijos komitetų, pieninių direktorių, gamyklų ir kitokių šiltų vietelių. Tarp kitko, tai komjaunimo vadai sukėsi irgi su jaunatviška energija.

        • Rytis I parašė:

          Aa.. nu tai čia kita kategorija 🙂 Jie greičiau pro skylę kažkada su turiniu ir nelaipiojo, visokiais ten „scheirais“ ar kombinacijomis/spekuliacijomis neužsiiminėjo – jiems viskas ir taip ant stalo buvo padėta… Ir dabar padėta, nors pašvinkę jau, o bet padėta 🙁