Feed on
Posts
Comments

Įdomiai gavosi ten pas juos – Jekaterinburge nugalėjo opozicijos atstovas, ir Kremliaus šalininkai, panašu, suistaikė su tuo; Maskvoje garsusis demagogas didžiarusis šovinistas Navalnas, nors ir gavo pustrečio karo daugiau balsų, nei jam žadėjo optimistinės prognozės, bet vistiek prakišo Kremliaus atstovui, žada nepaklusnumo akcijas. Kai kada man atrodo, kad pagrindinės Rusijos bėdos ne durniai ir keliai, bet nenumaldomas noras maištauti/griauti ir kyšininkavimas/vogimas. Ir abi šias bėdas puikiai įsisavinęs Navalnas 😀

17 Responses to “Apie merų rinkimus Rusijoje”

  1. Taškas parašė:

    Tiesiog įdomumo dėlei – Rusijos Federaciją gerai saugo saugumo tarnyba. Nu, ten ČK, NKVD, KGB – tai tęsinys to:
    -kas saugojo revoliuciją, (pasirodo dabar tai tik perversmas, o sugriovė visą šalį, sunaikino ištisas klases, milijonų milijonus paguldė pilietiniuose karuose, taip tai tik perversmėlis toks bolševikėlių… khe khe khe …
    -saugojo TSRS , pardon SSSR – blogio imperįją, tai ką jie turėjo saugoti – JAV?! Aiškint – taip Bondas 007, tai žvalgas, o mūsų ten visoki Štirlicai/ Pirlicai/ Abeliai/ Filbiai ir kiti šmilgiai – tai tik špijonai?!

    Taigi ir atknisa nesmagius faktelius, pateikia juos tada kada reikia. nu , algas tai gauna tikrai uždirbdami. Moka jiems gi RF, ne USA, ar kokie šeichai.

    • grumlinas parašė:

      IMHO ir pats Navalnas yra FSB projektas – toks savotiškas apsauginis vožtuvas garui nuleisti

      • Taškas parašė:

        tai tik patvirtina – FSB dirba profai- specialistai. Mūsų VSD deja.

  2. scania parašė:

    Nesenai Palėpėje plepėjom, kaip vadai iškyla ant tų žmonių, kurie tiki vadų skelbiamomis idėjomis.
    Ir revoliucionieriai, ir diktatoriai…
    O žmonės vis kuo nors tiki, ir vis kovoja, balsuoja, protestuoja, remia…

    • grumlinas parašė:

      Navalnas yra minios rėksnys, planuojantis nukalti drakoną ir užimti jo vietą, tačiau IMHO be šansų 😉

      • scania parašė:

        Tai nesvarbu, kas jis toks, žmonės juo tiki. Ant savo galvos…
        Pasekėjus (bet kieno, bet kurioj šaly) užjaučiu…

  3. Taškas parašė:

    Pats DURNIAUSIAS klausimas kurį esate ČIA matę;

    Ar tai ta pati daina? Šakės man PERFECT DAY:

    http://www.youtube.com/watch?v=j2JXy1Z9ovs

    http://www.youtube.com/watch?v=xeVV2KD1GqU

    • grumlinas parašė:

      Ne ta pati IMHO 🙂

      • Taškas parašė:

        Jei taip – abi fainos. Bet kažkas yra bendra, ne tik pavadinime.

        Užleidai Muziką, Gaspadoriau ir aš nustokau AUGTI muzikaliniai.

  4. Rytis I parašė:

    Joo, Grumlinas čia griežtai, iš peties 🙂 Turbūt yr tame tiesos, nes, kaip sakoma, – masės visada teisios, o masė Maskvoje (daugiau kaip 90 proc.) nusprendė jog arba „ar aš durnas kad dalyvaučiau šitame cirke?“ ir išvažiavo į daržus, arba jog bezdžionėlė rodoma kas valandą dėžėje yra tikrai vertesnė mero kėdės, nei kažkoks šūkaujantis, pavogęs visą mišką aplink Kirovą, kuris beje gyvena su meiluže (žmona kalėjime) ir baisus nacionalistas, o bei kuriam iškeltos dar X bylos. Nusikaltimai padaryti seniai, bet dabar jie visi stebuklingu būdu išlindo, vienu metu. Vienžo, pasOdinus Navalną bei neutralizavus opoziciją – Rusija atsikvėps laisviau, kyšininkavimas baigsis, niekas nebevOks, o ir negriaus taip sunkiai pastatytos vagių/kyšininkų vertikalės, tiesa, nelabai aišku – kam vagiui ją išvis griauti, juk galėtų sau tyliai daryti savo darbą ir nieks jo net nepastebėtų; dar neaišku – jei Kremlius rėmė Sobianiną, o FSB Navalną – ar tai reiškia, kad Putinas jau ne tas kuris visada lieka čekistu ir gal net jis pats Kremlių nori sugriauti? Vienu žodžiu, klausimų yra, bet šiaip rinkimai buvo linksmi, o kad nekurie rėksniais buvo – tai juk pašnabždom aikštėj niekaip neišeina, nors tu ką 😉 Linksmi, nors nepalaikau maskoliško optimizmo apie „pačius sąžiningiausius ikšiol įvykusius“ rinkimus.
    P.S. beje, galbūt kažkur čia ir laksto tie du juodi varnai (iš sekančio posto) 🙂

    • grumlinas parašė:

      xe-xe-xe 😉
      Šiaip per CNN/EuroNews (nebeatsimeu per kurį) rodė interviu su rusų politologu. Toks žhydelis tipiškas 😉 Jis labai aiškiai įvardino Navalną kaip masių lyderį/demagogą, kas visiems seniai žinoma, tačiau pabrėžė, kad Kremlius turės priimti sprendimą, ką su juo daryti:
      1) bandyti įskiepyti į sistemą, ką nors pasiūlant (+nepasodinant tiurmon)
      2) bandyti išmesti lauk (+pasodinant tiurmon)
      O kaslink jo bylų – kai snukis pūkais aplipęs – neaiškink, koks esi vegetaras 😉
      P.S. Šiaip naiviai tikintiems, kad Navalnas yra geriau už putinmedevus siūlyčiau pasidomėti jo elgesiu per Rusijos-Gruzijos 2008-08-08 karą – labai padeda prasklaidyti iliuzijas apie jo demokratišką prigimtį

      • Rytis I parašė:

        Nu jo, reiks pasidomėti, turbūt būsiu praleidęs apie jo vaidmenį karinės operacijos metu 🙂

      • Rytis I parašė:

        Taigi, pasiskaičiau, ką buvau praleidęs – Navalno postą 2008-8-8. Joo, pakankamai kategoriškai gruzinų atžvilgiu, o dar ir išvadino „graužikais“, tiesa, kiek vėliau už ką ir atsiprašinėjo. Šiaip ten buvo kritinis momentas, nieks nežinojo kas bus toliau: jo pažįstamas žurnalistas tupėjo Chinvalio rūsyje, vyko artšaudymas iš gruzinų pusės, Rusija tylėjo. Sunku pasakyt, ar tai galėjo nors kaip būt derinama su Putino ir rusų generolų planais. Greičiau tai kiek isteriški blogerio reikalavimai apie Gruzijos izoliaciją bei visakeriopą pagalbą PO pajėgoms, beje, vengiant karinės intervencijos:
        „..Конечно ни о каких дополнительных русских сухопутных войсках в ЮО речи сейчас идти не может..“
        Į šituos ir panašius kaltinimus berods jis atsakė, kuom juos uždavęs MK vyr. redaktorius berods liko patenkintas (atsakymas į atsakymus ten žemiau)
        http://echo.msk.ru/blog/navalny/1120392-echo/

        • grumlinas parašė:

          Jo epitetas gruzinams „грызуны“ paplito tarp didžiarusių šovinistų negrįžtamai, ir būtent jo, kaip top-blogerio, autoritetas tuo metu suformavo neapykantą gruzinams vidutinio ruso sąmonėje.
          Kitas dalykas – nu netikiu aš jo nekaltumu tose bylose, nors tu ką! Ir visi jo demaskavimai tėra skirti savo paties balto-beigi-pūkuoto imyžo kūrimui. Plius, galimai, papildomas uždarbis iš suinteresuotų jo skelbiamais „demaskavimais“ asmenų pusės.
          Vienžo, IMHO – projektas „Navalny“…

          • Rytis I parašė:

            Dėl didžiarusiškumo tai taip – turbūt 9/10-osios jų yra šito viruso nešiotojai ir tereikia kiek palankesnių socialinių sąlygų, kad tai jau taptų epidemija..