Feed on
Posts
Comments

Stebiu EuroNews ir CNN neramumus Turkijoje, kilusius dėl kažkokio parko, kurį turėjo iškirsti, kad pastatyti prekybcentrį. Bet įvairūs žmogai neleido, tad įsikišo riauškų policija, kuri nepagailėjo bananų ir dujų.
Kažkaip viskas iki skausmo pažįstama – taip prasidėjo visos livoriucijos tame regione 😉 Tik niekaip negaliu suprasti, kuo neįtiko Vakarams premjeras Erdoganas – juk jis taip nuoširdžiai padeda kovoti prieš Sirijos prezidentą Asadą, kad valdžią Sirijoje galėtų užgrobti islamistai? O gal jo mintys apie islamiškai progresyvią Turkiją vistik neypač tinkamos? Ir gal vistik jo nelanksti pozicija Sirijos atžvilgiu irgi netinkama? Na ir įtempti santykiai su Izraeliu? Anyway – nekantriai laukiu, kad dermokratinis pasaulis pasmerks Erdogano režimo žewrumus 😉

10 Responses to “Apie įvykius Turkijoje”

  1. PauliusAnd parašė:

    Kchem… O ten tą parką iškirst kartais ne dėl grandiozinio tilto per Bosforą statybos ketinta. Anyway, nuo kada vakarai siekia, kad valdžią Sirijoje užgrobtų islamistai?

    • grumlinas parašė:

      Na, kiek per durnadėžę girdėti – prekybcentris ten turėjo būti. Jau kažkokios firmos garsiai skelbia, kad jei tas prekybcentris bus pastatytas – jos ten neprekiaus
      Šiaip tai IMHO būtų tikęs bet koks pretekstas neramumams pradėti, nes kai briuseliuose jau vyksta demonstracijos, reikalaujančios Erdogano atsistatydinimo, – nu tai tikrai čia ne saviveikla 😉
      Kaslink islamistų pasodinimo valdžion Sirijoje – Jevropos viešbučiuose tūnanti „opozicija“ realios įtakos įvykiams Sirijoje neturi (prisiminkim JTO taikdarių pagrobimus ar garsųjį kanibalizmo atvejį – „opozicija“ net nepirstelėjo paskelbti, kad su tokiais dalykais ji kovoja), su Asado režimu mūšio lauke kovoja iš visų pakampių sutempti alachakbarai (vietiniai kovotojai jau išmušti), tad Vakarai OBJEKTYVIAI remia islamistus. Ir kas nugalės mūšio lauke – tas ir valdys Siriją.
      Šiaip Asado režimas IMHO daro gerą darbą, naikindamas islamistus – Jevropa taip laimi antiteroristinę kovą. Paradoksalu, ania? 😉

  2. gunas parašė:

    O gal vistik Turkijoje yra pakankamai daug žmonių kuriems Erdogano posūkis stačiu kampu į islamizaciją ne prie dūšios?

    • scania parašė:

      …turi būti ne „pakankamai“ o подавляющее большинство. Nes tie garsiau rėkia, labiau gąsdina, fanatiškesni ir turi daugiau paramos. Tokių vienas ketvirtadalis atstoja likusius tris.

    • Vaizdas-ir-Garsas parašė:

      Antrinu p. gunui. Ne vieną ir ne du turkus užbeldė Erdoganas su savo sektantais: agresyviai konsoliduoja savo įtaką, susodino pagrindinius kariuomenės šulus, aršesnius sekuliaristus ir t.t. Ponai, kurie protestuotojus mato kaip „purvinų vakarų“ įtaką ar ponai, kurie save laiko artimųjų rytų eskpertais — išgerkite kefyro ir nusiraminkite. Dalį Istanbulo gyventojų paprasčiausiai nebeapsikenčia valdančiųjų sektantų buldozerio.

      • grumlinas parašė:

        Matai, kai Briuselyje ar Paryžiuje vyksta demonstracijos, reikalaujančios Erdogano atsistatydinimo – reiktų bent biškį susimąstyti, kas už jų slypi. O Erdoganas yra teisėtai ir demokratiškai išrinktas jei ką – tokia tuomet buvo turkų valia. Ir kariškiai (bent jau pakolkas) puikiai suvokia, kad jų veiksmai pakolkas būtų ne Turkijos gelbėjimas, o elementraus karinis perversmas
        O šiaip tai ten pakolkas viskas dūmuose paskendę

        • Vaizdas-ir-Garsas parašė:

          Tamsta, jei sektantų išspardymas iš valdžios (demokratinės, nedemokratinės – koks skirtumas) sutampa su kad ir kokiais žemais niekaip nenusibaigiančių imperialistų interesais — ką jau padarysi.

          Ką supranta ir ko nesupranta Turkijos kariuomenė, kurios visi įtakingiausi veikėjai ne taip seniai buvo susodinti, aš nežinau. Tačiau žinau, kad Erdogano šaika, o ne pats MP yra galios (ir nepasitenkinimo) šaltinis šalyje — pakankamai skaitlinga sekta, kurioje persipina centrinė, vietinė valdžia ir, svarbiausia, verslas. Ar yra palaikančių režimą Turkijoje? Be abejo, kažkas juk gauna šios valdžios patronažą.

          Tačiau yra kita reikalo pusė — paprasti turkai supranta, jog savoje šalyje niekaip neprasimuš, jei nepriklausys saviems „jedinorosams“. Rytinė šalies dalis giliame giliame užpakalyje ir vietiniai bėga į turtingą vakarinę pakrantę, palikdami nusibaigiančią provinciją imigrantams arabams.

          Dabartinė situacija, žinoma, kilo dėl absurdiško reikalo šalies mastu. Bet Istanbulo gyventojams jau gana ir kai jie tai pareiškė, pasirodo ir kiti šalyje turi tuos pačius sentimentus.

          • grumlinas parašė:

            Situacija, kaip rašiau, pakolkas miglota – Erdoganas atitinka Vakarų interesus Sirijos klausimu, ir Vakarams dzyn, ką jis ten su tais protestuotojais daro – neteko išgirsto jo veiksmų įvertinimo valstybiniu mastu, o mass-media ir visokie bendražmogiai pakolkas pagados nedaro.
            O kad Turkijai reikia šviežio oro po bene 10 metų šliaužiančios islamizacijos – faktas

    • grumlinas parašė:

      Jų yra, tačiau jau trečia Erdogano pergalė rinkimuose parodė, kad vistiek yrA kiek nepakankamai;)