Feed on
Posts
Comments

Apie Siriją

Už nugaros CNN mekena apie Sirijos kariuomenės pradėtą puolimą, kuriuo siekiama išvalyti Al Qusayr miestą nuo jį prieš kelis mėnesius užgrobusių islamistų. Ir panašu, kad išvalys. Aišku, pagrindinė tema, skirta graudinti vakariečiams – civilių likimas. Šiaip Sirijos valdžia apibėrė miestą lapeliais, siūlančiais palikti miestą prieš jo šturmą, nu bet jei mieste liks tik islamistai, kuriuos išdubasins – kur Asado režimo žewrumai prieš savo šalies žmones? Islamistai įpratę prisidengti civiliais gyventojais, o po to tai rodyti pasauliui kaip valstybės kovą prieš savo piliečius. Na ir aišku kaukiama apie tai, kad Asadui padeda Libano šiitų organziacija Hezbollah (šiaip tai teroristinė kontora, turinti vienintelį aiškų tikslą – sunaikinti Izraelį), visiškai pamiršus, kad Sirijoje prieš valdžią kovoja toli gražu ne vien vietiniai sukilėliai, o daugausia iš visų pasaulio pakampių sulėkę islamistiniai samdiniai, bo vietiniai sukilėliai tikrai neturi realių šansų, likę vienas prieš vieną su valstybine kariuomene 😉 Na, bet čia jau tipiškas vakarietiškas dviveidiškumas, tsakant.
Tas pats CNN, kvykdamas apie Hezbollah, kažkaip visiškai pamiršo neseną kanibalizmo istoriją, kuri privertė netgi tokią šališką organizaciją kaip Human Rights Watch (kad ir su išlygomis) pasmerkti islamistinius banditus. Šiaip tas pats HMR aiškiai parašė, kodėl gi Hezbollah kovoja Asado pusėje:
By comparing frames of the mutilation video to other videos showing what appears to be the same man participating in the shelling that indiscriminately hit Lebanese Shi’a villages and talking about killed Hezbollah fighters, Human Rights Watch believes the person in the video to be Commander Abu Sakkar. Journalists and other commanders have said that Abu Sakkar is the nom de guerre of a former commander from the mainstream al-Farouq Brigade from the Baba Amr district of Homs, in Syria.
T.y., bachūriukai apšaudo Libaną ir žudo Hezbollah narius. Nemanau, kad Hezbollah tai labai patiktų, tad nenuostabu, kad ta organizacija talkina Sirijos kariuomenei pasienio rajonuose naikinant tokius islamistus. Čia, sakyčiau, labai blogas dalykas – glaudus Sirijos ir Hezbollah bedradarbiavimas, padauginus iš Izraelio raketinio antpuolio, ateityje gali sukelti ilgalaikes negatyvias implikacijas Izraeliui.

11 Responses to “Apie Siriją”

  1. scania parašė:

    Kelintą kartą skaitant apie tą kanibalą vis kyla prisiminimai apie vaikystės inėnus. Tada suvalgyt priešo širdį buvo ne pasibjaurėtina.
    Viskas priklauso nuo pateikimo?

    • grumlinas parašė:

      Ne, tiesiog tuomet mes nesuvokėme tokių papročių barbariškumo

      • scania parašė:

        neeee, tada barbariškas poelgis mums, nesubrendusioms smegeninėms, buvo nupaišytas kaipo ritualinis-didvyriškas.
        Jei tada būtų kas indėnus kanibalais vadinę tokiu tonu, kaip dabar tą sukilėlį – būtume indėnus nurašę iš didvyrių 😀
        Plunksna, tušinukas ar klava – masinio naikinimo ginklas; nori – širdį valgo didvyriai iš pagarbos nukautam priešui (juodas jumoras), nori – banditas kanibalas…
        O smegenai, bendru statistiniu vidurkiu, visiškai neatsparūs jokiai įtakai… 😉

        • grumlinas parašė:

          na man tas indėniškas širdies valgymas niekad nebuvo kažkas TOKIO – kažkaip praslysdavo pro šalį

          • scania parašė:

            Na, tikrai nebuvo nei TOKIO, nei tokio… 😀
            Tiesiog įraše apie dviveidiškumą radau dar dviveidiškumo 😉

            • grumlinas parašė:

              Vietinės reikšmės Kolumbas-atradėjas 😉

            • scania parašė:

              … tik amerikės neradau… 😀

            • grumlinas parašė:

              …bo vietinės reikšmės 😉

            • Taškas parašė:

              Ten iš tikro, ačiūDie, kitas pasaulis. Gal pas mus neateis ( na, taip greit.)
              Nesenai turkų ministras interviu klausė, ar mums patiktų, jei į Lietuvą atvyktų koks 10 tūkstančių sirų. Be kita ko pasakė ir taip:
              „Turkijos europietiška tapatybė gali padėti išspręsti šį civilizacijų susidūrimą ir sukurti civilizacijų aljansą“

              P.S. O indėnai iš vaikystės knygų tik skalpuodavo, ne širdis išraudavo, ne inkai/majai gi jie 🙂

  2. Rytis I parašė:

    Įdomi detalė: sukilėliai rusiškais RPG-29 „Vampyras“ kariauja prieš rusiškus tankus. Visgi per kokias rankas jis patenka į Siriją?
    http://www.youtube.com/watch?v=QedlW4AHQMs