Feed on
Posts
Comments

1) Sirijoje prie Aleppo panaudotas cheminis ginklas. Kas panaudojo – pilnai neaišku, tačiau kam tai naudinga? Amerikiečiai nekart minėjo, kad jei tai įvyks – jie gali įvesti savo kariuomenę. Turint omenyje apverktiną islamistų padėtį – pats laikas juos gelbėti, tad ta ataka jiems kažkaip labai laiku nutiko… Juolab, kad paskirtas kažkoks tipo (anksčiau visai negirdėtas) opozicinis premjeras (žinomos opozicinės figūros aiškiai nepasirašė sutikimo būti pajacais), kurio atsiradimo ilgai reikalavo Vakarai.
2) Kipro parlamentas – mažas, bet išdidus – nubalsavo prieš pagalbos iš ES priėmimą ES sąlygomis. Na ką gi – sveiki sulaukę Kipro finansinio pasaulio pabaigos, o perspektyvoje – galimai ir euro-zonos pabaigos. Ir net jeigu euras išliks keliose stipriausiose valstybėse – bankų laukia sunkūs laikai, nes ponia Merkel nužudė žmonių pasitikėjimą bankais – jei valstybė imasi reketininko vaidmens, tai pinigus saugiausia laikyti po čiužiniu, pirkti brangenybes, nekilnojamą turtą etc.itd., o ne laikyti juos ten, kur juos gali pasiekti godi valstybės ranka, gelbstinti pačių bankininkų kailius.
3) Po neseniai apskelbtos pilnos ir galutinės prancūzų pergalės prieš islamistus Malyje, prancūzų bei afroafrikiečių kariai ir toliau vaikosi nugalėtus islamistus po dykumą. Ir nepanašu, kad šviečiasi bent kokia nors mažiausia karinė pergalė – tiesiog nelabai yra ką nugalėti taip, kad pasimatytų rezultatas. O užtikrinus ginklų tiekimą Sirijos islamistams, Malio islamistai išvis turėtų atsigauti. Kažkokia baisi neviltis apima, matant tokį Vakarų bejėgiškumą prieš tokį nesugaunamą priešą.

9 Responses to “Apie Siriją, Kiprą ir Malį”

  1. Taškas parašė:

    Kipras: 0,8 mln. gyventojų, 11 vyriausybės narių, 80 parlamentarų, iš jų „prieš“ balsavo 36, dar 19 – visa prezidentinės partijos frakcija- susilaikė, taigi tik 25 „už“.

    Panašu, jog ten jie masiškai kuoktelėjo. Čia gi ne tango, žingsnis priekin, du atgal…Bankai vis tiek gi turės nutraukti „bankines atostogas“ ir atsidaryti.

    • grumlinas parašė:

      Kipras man panašus į eurozonos bombos detonatorių 🙁

      • Taškas parašė:

        Va, pasirodo, dar vienas blynas apie parlamentą:

        „Parlamente 56 vietos yra skirtos graikų ir 24 vietos – turkų bendruomenių atstovams. 1974 m. prasidėjus konfliktui, turkai nebesiunčia savo atstovų, todėl šios vietos iki šiol lieka laisvos.“

        Jeigu tai tiesa, tai „už“ balsavo tik 1?

        80-24= 56 tiek veikiančių parlamento narių
        36+19= 55 36 prieš + 19 susilaikė

        • grumlinas parašė:

          Balsuoti už tokį pasiūlymą reiškia politinę savižudybę

          • Taškas parašė:

            Gal ne. Čia tas atvejis, kai iš dviejų blogybių pasirinktos … abi.

            Geriau blogas sprendimas negu jokio. O čia dar baisiau- kaip čiuožykloj tango.

  2. troy parašė:

    Gelbės motina Rusija. Ir Kiprą, ir dar arabus progai pasitaikius.

  3. Maumaz parašė:

    „US ambassador to Syria: No evidence to back reports chemical weapons used“