Feed on
Posts
Comments

Apie Siriją

Šiek tiek stebėjau naujojo JAV valstybės sekretoriaus Kerio dėstomas mintis apie Sirijos įvykius. Na ką gi, įdomu:
1) Jei ponia Klintonienė gana pozityviai žiūrėjo į Sirijos prezidento Asado bandymus vykdyti reformas ir, be abejo, tikėjosi režimo korozijos po kiek laiko, tai dabar, kai Asadas pasirodė kietesnis, nei tikėtasi, Keris pereina prie tiesioginių grąsinimų. Na, iki intervencijos dar toli, tačiau frazė (ne citata, bet esmė), kad PAKOLKAS JAV neginkluos Sirijos sukilėlių, sukelia minčių. Tiesą pasakius, tik Afganistane tas triukas su antisovietinių sukilėlių ginklavimu praėjo, o visur kitur teko vykdyti karines intervencijas, kad valdžią perduoti savo marionetėms. Tik va karinės intervencijos JAV pakolkas ilgalaikių pozityvių rezultatų nedavė, tik padidino antiamerikoniškas nuotaikas okupuotų šalių viduje, o tai jau nelkošernas dalykas, žvelgiant iš Vakarų ateities perspektyvos taško.
2) Keris pažadėjo sukilėliams visokių materialinių gėrybių, tokių nelikvidinis maistas iš amerikiečių firmų sandėlių, ryšio priemonės ir neletalinė ginkluotė (šalmai, šarvai). Pinigų neduos, nes ką-ką, o pinigus Sirijos opozicionieriai jau tikrai panaudotų 😉 Šiaip man įdomu, kada tie šalmai-šarvai pasirodys Malyje ir kitose karštose islamistinėse vietose? Nes tas Vakarų lipimas ant to pačio islamistinio grėblio jau prašosi gailestingumo šūvio, kad Vakarai nebesikankintų – prancūzai Malyje kaip sykis turi reikalą su iš Libijos karinių sandėlių pagrobta ginkluote apsiginklavusiais islamistais. O Libijoje, kaip žinome, sukilėlių kova be tiesioginės Vakarų intervencijos būtų pasibaigusi labai greitai. Taip kad dar mėnuo-kitas – ir prancūzai galės „dėkoti“ amerikonams.
3) Susidaro įspūdis, kad Asadas pamažu, bet laimi konfliktą. Būtų antrasis islamistų pralaimėjimas. Kodėl antrasis? Nes pirmasis buvo Bachreine, kur šiitų daugumos maištas prieš valdančiąją sunitų daugumą buvo kruvinai numalšintas, įvedant Saudo Arabijos kariuomenę. Tik va Vakarai tada net nepyptelėjo apie pamintas žmonių teises etc.itd. – nekošerna savo sąjungininkus sauditus barti. Juolab, kad Bachreine gyvenantys šiitai prijaučia Iranui, kas savaime yra pirminė nuodėmė akyse tų, kurie iki šiol tebekovoja prieš mitinę Irano branduolinio ginklo programą.


Na ką, perkam popkorną, stebim įvykius.

6 Responses to “Apie Siriją”

  1. Taškas parašė:

    Vienžo – kaip „Hare Xristmas“ – jokios logikos.

    • grumlinas parašė:

      Logikas yra: „Verčiam diktatorius, paskui kaip nors!“

      • Taškas parašė:

        Bus dar daugiau pabėgėlių, dalis Europon. O ten jau ir taip tolerastryda dėl eglučių, Kalėdų, netgi pakeičia raidę esminiame Vakarų kultūros žodyje Christmas…
        Jankiai kelintą kartą ant to pačio grėblio lipa, juk supranta neblogiau už mus- gi savo kailiu žino, kas yra partizaninis karas ir vis tiek.

        (Anti + Logika + Absurdas + Ne kožnam pabažnam )x 3,14= 🙁

  2. prowler parašė:

    Vat specialiai uzejau paziet kai perskaiciau lietrytyje apie naujienas Sirijoje-bus ar nebus postas pas dede:)Akurat.
    Beje jankiams ne tik Afgane sekesi su sukileliais-prisimink Angolos UNITA,Nikaragvos “Contras“.

    • grumlinas parašė:

      Akurat 😉 Nors aš komsomolkės neskaitau 😉
      Šiaip Angoloje nugalėjo MPLA, tik vėliau UNITA po ilgo pilietinio karo įsisliejo į politinį procesą. Analogiškai Nikaragvoje – controms nelaimėjus karo, o sandinistams jų neįveikus, tiek contras, tiek sandinistai buvo priversti rasti politinį konsensusą