Feed on
Posts
Comments

Apie Siriją

Per tuos visus vėsaitinius blogodrebėjimus Lietuvoje kažkaip neparašiau nieko apie padėtį Sirijoje, kur situacija pakolkas neaiški: jei spręsti iš JevroNjūz ir SėEnEn, alachakbarai didvyriškai kaunasi prieš diktatoriaus kariuomenę, pabėgėliai toliau plūsta iš šalies.
Su pabėgėliais padėtis tikrai tragiška – vsitik ~700.000 – tai beveik ketvirtis Lietuvos, jei ką. Ir jų padėtis tikrai nekokia, kiek galima spręsti iš video.
Su alachakbarais neaišku – vis dar rodo mūšius Damaske, tačiau kažkaip be entuziazmo ir jau gana retokai. Tarp kitko, pastebėjau savotišką sutapimą – kai tik pradedama daugiau kalbėti apie pabėgėlius, tuoj paaiškėja, kad alachakbarams nesiseka. Gal dabar vėl panašus atvejis? Nes prasidėjusi intensyvi politinė veikla rodo, kad mąstančioji opozicijos dalis suvokė, kad Asado jėga neįveiksi, reikia su juo iš pradžių rasti kompromisą, o paskui bus matyt – gal duos pakankamai šiltų vietelių, net versti nebesinorės, nes nuvertus, reiktų būti atsakingiems už krašto atstatymą, o kuris opozicionierius nori būti atsakingas už kūrimą, o ne griovimą?
Anyway, net jei dalis opozicijos (ta, kuri kilusi iš Sirijos) susiderės su valdžia ir susipaliaubins, liks radikalieji islamistai, sulėkę iš visų pakampių, kurie turbūt kausis iki galo. Nebent jiems pavyks išsiderėti saugią kelionę iki Malio, kur jie galės atsigriebti ant Afrikos šalių karių, greitu laiku pakeisiančių prancūzus.

Comments are closed.