Feed on
Posts
Comments

…apsilankydami pas energetikos ūkio ministrę Birutę Vėsaitę? Šitas klausimas dabar kelia nerimą kokiems trims (ar gal net penkiems) iš Lietuvos blogerių, kurie nebuvo pakviesti į susitikimą ir tik taip mAno išlikę… ėėė… eee… vienžo, tyri ir nepažeisti. Nes su valdžia kolaboruoti negalima jokiu būdu. Jau tada gal geriau jiems būtų nuo tilto žemyn galva tiesiog Nerin, kad nematyti tokios kitų blogerių gėdos, a?
Na bet tiek to, kadangi toks nuomonės susidarymas iš poros kreivų publikacijų Delfyje ir 15min gana aiškiai parodo pasipiktinusiųjų mėgstamiausias ir patikimiausias informavimo priemones, tai esmi priverstas vistik surašyti, kaip tas vyksmas matėsi MAN.

1) Kadangi mano pažiūros nėra socialdemokratinės, o gal greičiau atvirkščiai, tai važiavau tikrai ne paremti. Tiesą pasakius, visiškai nesidomiu Lietuvos politika – nes negalima domėtis tuo, ko nėra. Vyksta klanų kova už įtakos sferų ir su tuo susijusių gėrybių perskirstymą ir tiek. Taip kad man asmeniškai sniego žmogaus buvimas kur kas labiau įrodomas dalykas, nei Lietuvos politika. Taigi, su ponia Birute įkliuvau juodai, nes apie jos egzistavimą tesužinojau tik iš vieno gero žmogaus nuorodos į jos tinklalapį, kuriame ir buvop tas pakvietimas blogeriams susitikti. Jau rašiau, kad tas blogerių sąrašas pats savaime vertingas dalykas, kadangi jame surinkti tikrai skaitytini tinklaraščiai, ir čia ponios Birutės komanda atliko tikrai gerą darbą. Tiesą pasakius, tai buvo vienintelis geras darbas, ruošiantis susitikimui, nes pats susitikimas buvo absoliut-total-chaotiškas, ir jei taip bus tvarkomas Lietuvos ūkis – piesiec jam 🙁 Vienžo, namų darbus ministrės komanda sufeilino.
2) Nežinau, kokio lygio parapsichologai dirba Dviračio Žyniose, bet momentą, kad ponia Birutė pradės skaityti ilgą ir nuobodžią lekciją apie savo pasiekimus, pagavo tobulai 😉 Taip ir buvo. Čia užskaityčiau didelį juodą minusą, nes manęs asmeniškai visiškai nedomina politikierių bla-bla-bla apie tai, kaip jie rūpinasi tauta. Kur kas man svarbiau ir prasmingiau būtų buvęs trumpas ir aiškus multimedijinis pristatymas su planu, kada ir ką pasieksime. Deja… 🙁
3) Ponia Birutė labai lengvai permetama nuo ūkio bėgių ant energetikos bėgių. Taip lengvai, kad net nesmagu. Kolega Nerius dukart ją grąžino nuo šilumos ūkio į ūkio ūkį, kolega Aurelijus kartą, net ir aš vieną kartą. Vienžo, ji aiškiai sėdi ne savo vežime ir visiškai nekontroliuoja savo elgesio sau nepalankioje auditorijoje, kur turėtų būti maksimaliai susikoncentravusi ir kalbėti apie tai, kuo užsiima, o ne apie tai, kas jai įdomu ir įprasta. Blogai, jei galvoti apie dalykinį įspūdį, nes susitikimas buvo paskirtas kalbėti ne apie pomėgius, o (bent jau šiek tiek) apie reikalus.
4) Susitikimas vyko gana chaotiškai, socdemams per rinkiminę agitaciją įprasto ir mielo turgaus stiliuje. Išklausyti ką nors nepertraukiant poniai Birutei buvo per sunku, o tai daro slegiantį įspūdį. Sutinku, kad kai tau sako nevisai malonius dalykus, sunku nutylėti, tačiau oponento pertraukinėjimas yra dar blogiau.
5) Kolega Aurelijus, taip „išgarbintas“ kolegų Rokiškio ir Skirmanto Delfyje už ponios Birutės atakavimą, tiesiog atkakliai bandė išsiaiškinti, ar turi ministerija konkrečius planus su fiksuotomis datomis, kada tikslai būti pasiekti ir atitinkamu atgaliniu paskaičiavimu, kad turi būti užbaigtas vienas ar kitas to tikslo pasiekimo etapas. Išvada – ministerija aiškių ir konkrečių planų neturi, panašu į tai, kad ji plauks pasroviui, lopydama skyles. SergėkDie Lietuvos ūkį!
6) Susitikimo chaotiškumą parodo ir tai, kad dalyvių susipažinimas įvyko tik jam persivertus per pusiaują. Šiaip man asmeniškai tai ir buvo pagrindinis to susitikimo tikslas, nes gyvai pamačiau (ir pasilabinau su) keletą žmonių, kuriuos kaip ir pažįstu iš internetų, tačiau iki šiol nebuvau su jais išsivirtualizavęs. Iš viso susitikimo labiausiai žvengas suėmė, kai prisistatė kolega Artūras Komjaunuolis – ponia Birutė buvo ištikta stuporo ir nelabai suprato, ar čia bajeris, ar čia rimtai. Kas parodo, kad pakviestųjų sąrašo ji atidžiai neskaitė. Bo jei būtų skaičiusi – kultūrinio šoko nebūtų. Riebus minusas.
7) Kolegos Neriaus prezentacija palietė du dalykus:
primo: kaip elgtis internete, jei nori ten jaustis komfortabiliai. man iš esmės nieko naujo, nes aš taip ir elgiuosi, ponios Birutės komandai visa tai reikėtų įsisąvinti ir naudoti.
secundo: ko iš ministerijos norėtų commonsense.lt ir kas būtų naudinga gerinant Lietuvos įvaizdį potencialių investuotojų akyse. arba jį galutinai sužlugdant, kai skaičiai parodys liūdną tiesą, jei ministrijos veikla bus tokia pat chaotiška, kaip ir susitikimas.
8) Mano asmeninis indėlis, apart kai kurių trumpų komentarų, susivedė į porą notacijų:
primo: pagrindinę darbo vietų masę generuoja smulkusis ir vidutinis verslas. Lietuvoje jis beveik užmuštas, ir ministerija turėtų koncentruotis būtent galimybių ir prielaidų tam verslui vystytis kūrime. Ypač prekyboje, nes didieji tinklai tiek išnaikino smulkiuosius prekybininkus, tiek rūrija tiekėjus.
secundo: atskaičiau trumpą lekciją, kad internetuose negalioja pareigos ar titulai, o tik tai, ką tu ten pateiki ir kaip bendrauji. atrodo, kad suprato.
9) Lietuvos internetas dabar virte verda diskusija, ar tikrai blogeriams reikėjo eiti pas ponią Birutę ir taip paaukoti savo nekaltybę. Tiesą pasakius, tų kelių labiausiai putojančių nuomonė man monopenisuali, nes jie ten elementariai nebuvo, o aš laikausi principo – Nepakvietė/norėjai eiti dėl vienų ar kitų priežasčių, todėl nebuvai/nematei – patylėk. Tas liečia ir topinius blogerius, ir ne tokius topinius, kurių rašinėliai šia tema man graudžiai juokingi, nes remiasi delfiais ir 15min, apie kuriuos mano nuomonė… ėėė… eee… yra niekinė – tipo VBS. Nes manęs nedomina rašinėliai žmonių, kurie užsiima kritikavimu, o ne kritika. Paiinkšti-patrysčioti, kaip blogai ant Lietuvos piesiec-kapiec ir aš neprastai galėčiau, bet nematau prasmės, jei neturiu ir minčių, kaip tą piesiec-kapiec padėtį pagerinti. Nes Lietuva išsirinko tokią valdžią, kokią išsirinko, ir su ta valdžia jai gyventi kelis metus. Škias, iki tol buvusi valdžia nesugebėjo įtikinti žmonių, kad ji geresnė. Ta intencija ponia Birutė kelis kartus bandė paritinti bačkas ant Kubiliaus vyriausybės, kol man nervas neišlaikė ir gana aštrokai pasakiau, kad kaltės vertimas ant prieš tai buvusių (bent jau man) tikrai nedaro gero įspūdžio ir tik parodo tų kaltę verčiančių baimę nesugebėti padėtį ištaisyti konkrečiais darbais. Iš jos žvilgsnio supratau, kad ministerijoje darbo tikrai negaučiau 😉
Šiaip, medžiaga pamąstymui tiems trims ar keturiems, kas piktinasi blogerių nuėjimu: nuėjome – blogai, nes tipo nusilenkėme blogiui; būtume nenuėję – IMHO delfiai būtų pavarę žinią tipo „tokie drąsūs internetuose, blogeriai išsigando akistatos su ministre“. Psio, ir taip blogai, ir taip ch*vai. Ir šiaip susidaro įspūdis, kad iš blogerių buvo laukiama arba totalaus boikoto ponios Birutės atžvilgiu, arba totalaus aptaškymo purvais. Nu neina nei tas, nei tas – totalaus boikoto idėja yra sužlugdyta jos hiper-populiarumo (kad ir neigiama prasme) visose mas-medijose beigi ineternetuose, o ir taškymas purvais iš konserv-talibų pusės jai nė motais. Šiuo požiūriu ji man yra tobula Andriaus Užkalnio kopija – kiek ant jo varo delfiniai/lietrydiniai – jis deda storą didelį ignorą ir toliau varo savo mintis. Analogiškai ir ponia Birutė – apie ją skamba visur. Ir būtent jos aršiausių kritikuotojų dėka, kurie galėtų jai uždėti totalų boikotą 😉
10) Iš viso šito susitikimo, kaip matote, pozityvo lyg ir nedaug, bet aš po jo, angliškai neatsisveikinęs su chebra, nėriau į susitikimą su Gediminu K, su kuriuo labai smagiai prie herbatos pabendravome beveik valandą apie ūkį, gyvenimą ir bites 🙂 Na o paskui laukė ilgas kelias per kop…, tfu, awtobanu namo į Kowno.


Tai mano viso ko apibendrinimas:
1) Susitikau/išsivirtualizavau su keletu blogerių ir pabendravau su Gediminu K. Vienareikšmis totalus pliusas 🙂
2) Pamačiau mūsų valdžios… ėėė… eee… spindesio nepamačiau, tik skurdą. Idėjinį. Ir pajutau beviltiškumo jausmą, matant neorganizuotumą elementaraus susitikimo metu. Ir dėl šito vertėjo važiuoti į susitikimą. Nes ir neigiama patirtis yra patirtis. Ir kai kada netgi vertingesnė už pozityvią, nes dar kartą suvoki, KODĖL tu esi vienoje barikadų pusėje, o jie – kitoje. Irgi dar vienas pliusas.

Vienžo, kad ir kaip keistai nuskambėtų – susitikimas užskaitomas 🙂

48 Responses to “Ar prarado blogeriai nekaltybę,…”

  1. Adas parašė:

    Nu blemba, betgi faktai tokie:
    http://www.ukmin.lt/web/lt/naujienos/pranesimai_spaudai/ukio_ministres_patareja_rysiams_su_visuomene_paskirta_jurate_antanaitytevoldemariene_
    Suprantu, kad commonsensininkai yra verslininkai visur ir visad, bet dabar gi galima pamanyti, kad visi kiti vakar buvo sukviesti kaip statistai jų žaidime. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Šiuo atžvilgiu toks užnugarinis įvykis man asmeniškai nemalonus, bet mano asmeninių įspūdžių nekeičia 😉

      • Adas parašė:

        Šitai aišku, dėkui už įspūdžius iš savos varpinės. 🙂

  2. pričkus parašė:

    Nelabai adekvatūs ratilai nuo pat ryto apie visa tai! Toks jausmas, kad visuomenė tikėjosi mažų mažiausiai jos atsistatydinimo, o daugiausia – visos Vyriausybės kritimo. O dabar – ai da vėsaitė, ai da maladiec…

  3. Taškas parašė:

    Ne tik ciekawai Zosiai indomu gal:

    a) kiek ten susirinko tų praradusių – tuzinas, du, virš dviejų?

    b) monopenisuali (nuomonė) – kas tai yr?

    • grumlinas parašė:

      a) berods, du trečdaliai kviestųjų tikrai buvo
      b) kvadratinėmis raidėmis – однохуйственно

      • Taškas parašė:

        taip ir galvojau 🙂

        Beje, tarp beprotybės ir genialumo kartais vienas žingsnis – tad, ta Ūkioenego, pardon – Energūkio ministerija gal būtų visai tinkama.

  4. VyneTu parašė:

    Ačiū, Grumlinui.

  5. Ele parašė:

    Padariau ir aš įrašą savo bloge. Nenorėjau, bet reikia. Susitikimo pobūdis (prisistatymai, klausimų/atsakymų sesija, o ir pradžios laikas ne vakare po darbo) tobulintinas, bet gi gal ministrė nepratus bendrauti su tokio tipo media. Iš principo, man susitikimas buvo naudingas, nes susipažinau su blogeriais asmeniškai ir dabar dar turiu medžiagos sau- kaip apsirodo, Ūkio ministerija kuruoja turizmą.

  6. MariukasM parašė:

    Na jo, vaizdelis nekoks, galima sakyti niūrus. Gerai, kad žiema ir dar atlydys, kontrastas nedidelis 🙂
    Sveikinu prisilietus prie valančiųjų 😀

  7. scania parašė:

    Atsakau: ne, neprarado 😀 Ir net negalėjo prarasti niekaip niekaip jokiu va tokiu būdu 🙂
    Blogerio nekaltybė kitokia – kol anas rašo iš meilės, viskas gut, o kaip pradeda rašyti profesionaliai, už pinigus – tada taip, jokia ten nekaltybė, o gryn prekyba kūnu 😉

    • grumlinas parašė:

      Panašu į tai, kad pradėsiu skirstyti blogerius į dvi kategorijas: blogerius-blogerius (rašančius kad ir glūpstvas, bet nuo savęs) ir blogerius-verslininkus (trečia seniausia profesija tipo)

      • scania parašė:

        Na, pats skirstymas senas kaip pasaulis, tik vis užmirštamas 😀
        Kaip ir dainorėliai už pinigus – tai ne įsimylėjėlio serenada, prostitutės meilė – tai ne mamos kotletai, o profesionalios virėjos kotletai – tai tau ne žmonos meilė 😀
        Visame kame pinigų prisilietimas viską … … … Bet profesionaliai! 😀 😆 :mrgreen:

  8. Giedrė parašė:

    O ne… Bet tai šituo blogo įrašu Birutei „buvo padaryta reklama“ ir „įmuštas įvartis sau į vartus“, jau nekalbant apie tai, kad „visą tai aprašė delfistai“ ir dėl to Birutė „išdūrė visus blogerius kaip vaikus“. Žodžiu, totalus pravalas. Siūlau visiems slėptis kokiame trečiame Google puslapyje, kur, tikėkimės, bent jau kol nurims aistros niekas nesuras. 😀
    O jei rimtai, tai tie, kas visaip ten pyksta, nes Birutei kažkas kažkokią ten reklamą padarė, patys daro jai pačią didžiausią paslaugą eskaluodami šią temą delfių komentaruose ir soc. tinkluose beigi aprašinėdami ją savo bloguose, nors gyvai nebuvo ir nematė kas ir kaip.
    Beje, blogeriai turbūt pasirinkti atsitiktinai. Nors užmušk, nepamenu, kad būčiau ką nors rašiusi savo bloge apie politiką apskritai, jau nekalbant apie Ūkio ministeriją ir Birutę. Pasižvalgiau po kitų kolegų tinklaraščius – ten irgi ne kažkiek tos politikos.

    • grumlinas parašė:

      Pritarčiau tam, kad kai kurių nebuvusių įvykyje blogerių erotinės fantazijos tema kas-ką-padarė poniai Birutei tikrai suteikėkur kas daugiau reklamos, nei įvykis buvo vertas. Kaip jau rašiau – būtent juokimosi iš jos dėka ji nenueina iš top’ų

      • Giedrė parašė:

        Būtent. Jeigu ne tos sąmokslo teorijos, dalies įrašų net ir susitikime buvusių blogerių bloguose nebūtų atsiradę. Bet dabar žmonės jaučiasi tarsi priversti aiškintis, kuo skiriasi renginyje nedalyvavusių žiniasklaidos atstovų rašiniai nuo realybės. Mano nuomone, Leo ir jūs, Grumlinai, viską labai tiksliai aprašėte, tad kartotis nebėra prasmės. Elė irgi savo šmaikščiu įrašu prisidėjo prie pilno vaizdo sudarymo.
        P.S. Mumi labai malonu buvo su jumi susipažinti.
        P.P.S. O katinukas jau apsiprato?

        • grumlinas parašė:

          P.S. ir man malionu 🙂
          P.P.S. apsiprato ir naglėja kasdien 😉 tik tuiri kažkokią problemą su sveikata, labai blogi kraujo tyrimai. bet čia dar žiūrėsim, nes iš išorės viskas čiki

    • grumlinas parašė:

      a propos, dėl patekimo į sarašą – kadanfi iš už to išlindo komonsensų aukys, tai situacija aiški – jie parinko tikrai gerus neagresyvius blogus, suformuodami optimalią komandą ir viskas būtų buvę čiki. Tačiau ponia Birutė su savo charakteriu ir neapgalvotu sprendimu jiems pakišo kiaulę, nepalaukusi bent mėnesio, prieš paskirdama ponią Jūratę savo atstove, nes išryškėjo tiesioginė koreliacija tarp įvykių, ir nuo šiol komonsensai bus žinomai kaip… ėėė… eee… gerai, lai tebūnie blogeriai-verslininkai be skrupulų

      • Giedrė parašė:

        Nu jo… Su tuo skubotu paskyrimu Birutė, tsakant, padarė tikrą meškos paslaugą tai pačiai Jūratei. Būtų vėliau paskyrusi, niekas taip nebūtų sureagavę, nes visi paprasčiausiai būtų pamiršę meet’ą.
        P.S. Beje, visi pripažino, kad pažintys su kitais blogeriais buvo vertingiausia dalis.
        P.P.S. Gal inkstuose smėliukas katukui kaupiasi? Mano a.a. katukas (patinėlis) tokių bėdų turėjo. Sprendimas tokiu atveju – spec. maistas, arba operacija.

        • grumlinas parašė:

          Kyla įtarimas dėl rimtesnių ligų, tačiau pakartotinai tirsime tik po mėnesinio karantino pas mumi

  9. […] A.Tapino teorija apie dvi priešingas komandas. Ir, žinoma, svečiuose prapiltas varžybas. Leo Lenox gan aiškiai išdėsto nuomonę apie patį susitikimą. Rokiškis atsakinėja į klausimus. Baltasis vaiduoklis aiškina, kaip jam atrodo iš šalies. A.Katkevičius savo užrašus paviešina. Čia, beje, turbūt išsamiausias aprašymas. Grumlinas svarsto, ar tinklaraštininkus pamylėjo. […]

  10. […] Grumlinas. Pasirodė įdomu? Pasidalinkite:FacebookGoogle +1TwitterPatinka:LikeBe the first to like this.   Komentarų: 1 […]

  11. […] gana chaotiškai, socdemams per rinkiminę agitaciją įprasto ir mielo turgaus stiliuje.” [grumlinas.lt] Prenumeruok topzone.lt RSS #leftcontainerBox { border:1px solid #808080;float:left; […]

  12. pričkus parašė:

    Dėl pamylėjimo tinka blondinės pasakojimas, kai ji ėjo gatve, pamatė gulinčius pinigus, radau, galvoja, pasilenkė paimti, opa, ne, uždirbau…

    • grumlinas parašė:

      Tiesą pasakius, jei ne konservų ruporai su savo erotinėmis fantazijomis apie tai, kas ką paturėjo – fig ponia Birutė būtų susigaudžiusi, kad ir ji gali skaitytis susitikimo nugalėtoja. Nors – tai buvo susitikimas, o ne varžybos, ką atkakliai propaguoja delfių prisiskaitę ruporai, nemokamai darantys reklamą socdemams 😉
      Aišku, viską sugadino vieno iš komonsensų nekorektiškas elgesys, po kurio man teko į savo žmonių katalogizavimą įvesto sąvoką „blogeris-biznierius“

  13. Rytis I parašė:

    „..ir jei taip bus tvarkomas Lietuvos ūkis..“
    Savaime suprantama, ūkio ministerija nepanaši į krištolo saloną, bet panašu, kad pavyko įgrūsti laabai didelį dramblį.. Reiks daug reguliuotojų (komandos).

  14. […] vaikai, pradėjo teisintis, kad ten nieko tokio, o tuo labiau minėtų orgijų, tikrai nebuvo ir niekas jokios nekaltybės ten neprarado. Kiti, kurie ten sudalyvavo tik šiaip iš smalsumo, liko naiviai nesupratę, kokio velnio dabar […]

  15. Andrius Užkalnis parašė:

    Tas su „patylėk“ tai man niekad nesigauna.

    „Žinote, man nebūtina pasidaryti lyties keitimo operacijos, kad galėčiau apie tai parašyti. Man nereikia įstoti į „Drąsos kelio“ partiją, kad turėčiau apie ją savo nuomonę.“

    http://protokolai.com/2013/02/07/kaip-ministre-b-vesaite-ivaizdi-susitvarke/

    • grumlinas parašė:

      Aha, o man smalsumas nuotykių prišaukia 😉
      Šiaip tai, šįryt važiuodamas į karštaimylimądarbelį išmąsčiau, kad jei ne A.Tapino ir iš paskos rovusių entuziastų noras būti „vperedi planety vsei“ su mūsų apspjaudymu – iš dalyvių blogų įrašų būtų buvę galima sulipinti neblogą anti-birutinį materiolą, po kurio ir voldemarienei nebūtų buvę lengva atprausti ponią ministrę. Bet gavosi taip kaip gavosi, kitąkart nusvilę uodegas blogeriai gal atsakingiau interviu dalins
      Kitas dalykas, į kurį atkreipiau dėmesį – jei toks šūdniekis sukelia tokias bangas blogosferoje, tai:
      1) koks joje temų trūkumas ir
      2) kuo blogosfera skiriasi nuo durnadėžės, kuri minta tik skandalais?

      • Ele parašė:

        Man tai juokingiausia skaityti ten nebuvyusių atsiliepmus (kad ir to paties A. Užkalnio). Skaitai ir širdis dainuoja, kiek pavydo ir pagiežos.

        • Andrius Užkalnis parašė:

          Tai smagu, kad net nebuvęs, galiu prajuokinti.

          Įsivaizduokit, kaip būtų, jei būčiau buvęs.

        • grumlinas parašė:

          Sakyč, AU labai politkorektiškai parašė šįkart. ajooo, taigi ir jis nestokoja gerumo, nes „daugelis yra asmeniniai bičiuliai ar šiaip pažįstami“, tai negi savus suspradyris negyvai kelio dulkėse? 😉

    • MariukasM parašė:

      Vat man irgi neišėjo patylėti, nes tas visas erzelis pradėjo užgulinėti ausis 😀

  16. Rytis I parašė:

    Turbūt sunku buvo įsivaizduoti, kad bus toks anšlagas.. Juolab, kad ant balto žirgo paradui vadovaus pats Aurelijus 🙂