Feed on
Posts
Comments

Kas tai galėtų būti? Be abejo, Google Earth 😉
Neturite šios programos? Rekomenduoju parsipūsti ir instaliuotis – kai kada tai puikus žaisliukas „pasiskraidymui“ virš Žemės, kai kada – operatyvios informacijos šaltinis (neperseniausiai per pusdienį suplanavau preliminarias darbų apimtis 50 Europos miestų duomenų bazėms sudaryti).
Jeigu prisireikė skubiai pasižiūrėti, kaip atrodytų (maždaug) optimalus maršrutas iš punkto A į punktą B – tai padaroma greitai ir paprastai.

Pirmas pavzdėlis: iš namų į darbą
1. Padedame markerius (Placeholder) ant pradinio („kiemas“) ir galutinio („darbas“) kelionės punktų
2. Nurodome pradinį („From here“) ir galutinį („To here“) kelionės taškus
3. Programa daro tykšt-brūkšt – ir pateikiamas (jos žiniomis ir nuomone) optimaliausias kelionės maršrutas

Antras pavzdėlis: iš Kauno į Zakopanę
1. Parenkame tabuliatorių „Directions“, laukelyje „From“ nurodome išeities punktą Kaunas, laukelyje „To“ nurodome galutinį punktą Zakopane
2. Nuspaudžiame paieškos mygtuką (padidinamasis stiklas), programa daro tykšt-brūkšt – ir pateikiamas (jos žiniomis ir nuomone) optimaliausias kelionės maršrutas

Perspėjimas Turėkite omenyje, jog vektoriniai duomenys, pagal kuriuos planuojamas maršrutas, ir rastriniai duomenys (kosminė nuotrauka) nėra tobulai suderinti, tad informacija gal daugiau preliminarinė nei tiksli. Tačiau bendrai susiplanuoti kelionę – informacijos tikrai per akis.

Comments are closed.