Feed on
Posts
Comments

Nenustoju stebėtis Turkijos valdžia, kuri šaltakraujiškai pasiuntė savo du pilotus į mirtį, kad tik gautų pretekstą pradėti karinę intervenciją į Siriją. Kai paaiškėjo, kad JTO Saugumo Taryba tikrai neleis pakartoti Sirijoje Kosovo ir Libijos scenarijaus, komunistuojantis naujasis Prancūzijos prezidentas jau ėmė kvykčioti apie galimus karinius veiksmus prieš Asado režimą be jokių tarptautinių leidimų, bet, matomai, jam buvo liepta patylėti, nes tarptautiniuose santykiuose nėra nieko baisiau, kaip iniciatyvus neišmanėlis. Šiaip panašu, kad Holandui neduoda ramybės pajaco Sarkozi laurai, sutvatyjant Libiją. O gal išvis Prancūzijai, užtikrintai riedant link finansinės katastrofos krašto, kažkoks imperiškumo priepuolis prasidėjo?
Na bet dabar reikalo ėmėsi Turkija ir panašu, kad galima laukti karinių veiksmų, nes Sirijos sukilėliams, nežiūrint milžiniškos pagalbos iš Saudo Arabijos ir Libijos savanorių, švakai sekasi. Įtariu, kad intervencija Sirijoje bus taip trokštamas Turkijos bilietas į Jevrosojūzą, nes labai jau ilgai tas stojimas trunka.
Linksmiausia, kad Vakaruose jau kalbama, jog ne mažiau kaip trečdalis žuvusių Sirijoje (o kai kuriose vietovėse netgi pusė) – valstybinių pajėgų kariai, taip kad mažų baltų pūkuotų nekaltai žudomų Asado priešininkų mitas žlugo. Nes toks žuvusiųjų santykis greičiau rodo intensyvius abipusius mūšius, kur civiliai tėra tik atsitiktinės aukos.
Nejaučiu simpatijos Asado režimui, tačiau dar labiau nejaučiu simpatijos valdžion ateinantiems islamiškiesiems ekstremistams. Jei man dermokratijos lyderiai sugebėtų paaiškinti, kokio galo taip „per jėgą“ islamizuojamas arabiškasis pasaulis – gal ir suvokčiau. Nes dabar matau, kad Vakarai tvarkingai eina link kapo duobės, ir tik laiko klausimas, kad islamistai paleis mums kulką į pakaušį. Nes Libijoje, Irake, Afganistane Vakarai jau pralošė.

25 Responses to “Turkijos valdžios piruetai”

  1. RascalLT parašė:

    Tamsta ziuri i ivykius kaip i baigtini dalyka. Vakarai manau zvelgia i tokius dalykus daug ilgesniu, gal net kokiu 50 metu horizontu: reikia kad tarp arabu butu cikliskas jegu perdalinimas, kad niekas nesijaustu pernelyg saugus, bet tuo pat metu formuotusu vidurine klase, zmones turintys ka prarasti. O jie jau nenores testi dabartinio cikliskumo.

    • grumlinas parašė:

      Bijau, kad iš po visų livoriucijų vidutinės klasės neliks, o islamistų radikalizavimasis Vakarams gali tų 50 metų nebepalikti. Pakolkas matosi, kad žmogaus teisės Vakarams tėra pretekstas versti diktatorius, bet šių vietą užėmę islamistai dar kur kas mažiau linkę laikytis mūsų suvokimo apie žmogaus teises

  2. prowler parašė:

    Jezau,koks pesimizmas.Turku i ES nieks taip pigiai nepriims-turi jie kurdus,pabegeliu ir taip per krastus,kam ju dar?Be to visos didvalstybes turku atzvilgiu gan skeptiskos.
    Nemanau,kad tas atvejis ir “casus belli“-kam turkams tas karas?Ka jie konkreciai islos?
    Vakarai jau “puva“geras simtas metu,bet niekaip ju nieks nunuvercia,net “perpuvusiu“
    Mano nuomone “fantomas“ vykde zvalgybine misija arba paklydo,ir buvo numustas.

    • grumlinas parašė:

      Nu pesimistas aš, nes matau tik Vakarų regresą, nežiūrint atskirų progreso protrūkių…

      • prowler parašė:

        Taip,Vakarai dabar kaip karstines purtomi,bet kiti,konkreciau Islamo pasaulis nieko neturi pasiulyti nei materialia nei intelektualia forma,tik pigios zaliavos ir frustruoti fanatikai.

        • grumlinas parašė:

          Kadangi Vakarai sąmoningai pasirinko savižudybę, tai jų kaip ir negaila. Tiesiog norisi, kad jie numirtų po manęs 😉

          • prowler parašė:

            Ka ivardini kaip “samoningai pasirinkta savizudybe“?

            • scania parašė:

              Tai kai kelias į niekur (t.y. į istorijos šiukšlyną) įvardijamas progresu ir visaip kaip skatinamas 😀

            • grumlinas parašė:

              Visų pirma neteisingai suvokiamas multikultūrizmas, paskui per prievartą diegiama tolerastija, na ir galų gale globalizmas

  3. Taškas parašė:

    Reiktų Tiutčevo perfrazuotoms eilėms pratęsimo. Kokio nors su žodžiui Европу tinkančiu rimu.
    Dažnai galvoju, kad būtent ta жопа ir galvoja Vakarų politikos strategai planuodami ir finansuodami tas spalvotąsias ir kitokias revoliucijas… Ir vis ant tokio paties grėblio užlipdami.

    Bet negali gi būt taip, na, negi aš ir dar keli taip galvojantys protingi, o anie visai durni?
    Gal čia koks ėjimas, apskaičiuotas ateitim ir taip tolima, kad mes net nematom? Plius – daro vienur, o taiko visai kitur?
    Na, pvz. – suislamizuoja Aigiptą, stumtelį jį Iranui, o tai vien tam , kad taip lengviau į tą uždarą valstybę iš vidaus įlisti ir išsprogdinti . Na, ta prasme, kad ten (Iranan) įlisti auksinio milijardo atstovams tiesiog neįmanoma. Egiptiečiui daug paprasčiau. O Egipte nupirkti galima viską 🙂 ir visus, beveik…

    • grumlinas parašė:

      Bijau, kad tokie pasjansai nesusidėlios – Egiptas (arabai-sunitai) ir Iranas (persai-šiitai) mažokai tarp savęs bendro teturi. Kur kas mažiau, nei Lietuva ir Rusija IMHO

  4. prowler parašė:

    Tolerastija ir multi-kulti?Manding madingas apsedimas,kaip kazkada komunizmai,eugenika,rasismas,sovinizmas ir pan.Nuosedu aisku paliks,bet turetu preiti be ypatingu komplikaciju-atrodo krize praverte praregeti ir issikuopti-Merkel ir Kameronas gana atvirai pasake,kad multikulturalizmas zlugo ir reikia ieskoti nauju formu.

    • grumlinas parašė:

      Deja, tolerastija perdaug paveikė vakarėnų smegenus (aišku, kiek ten jų tebuvo), tad klasikinių vertybių degradavimo proceso nebesustabdysi. Nors iš tikrųjų tai DZYN – lai gyvena tie, kam tolerastija priimtina, jos rojuje 😉

  5. prowler parašė:

    Tolerastijos viesojoj erdvej perdaug sakyciau,todel taip ir atrodo,nacionalizmas saliu vis dar esminis pagrindas Europoje.Be to mes Naujoji Europa,nelabai mums tas gresia-50 metu prasedeje komunizme gerai ismokom viena kalbet,antra galvot,trecia daryt.Taigi imuniteta turim.

    • grumlinas parašė:

      Parduos mumi mūsų pačių politikieriai už jevrobapkes… 🙁
      Pasižiūrėk, kaip įstatymai tampa vis labiau impotentiškis

  6. prowler parašė:

    Cia buciau linkes tau pritarti del svelnejanciu istatymu,ypac kriminaliniu nusikaltimu.Bet del kitko lieku optimistas;)