Feed on
Posts
Comments

1945 – atnaujinta Lietuvos mokslų akademijos veikla, pirmininku paskirtas akademikas Juozas Matulis


Kažkaip kukliai nutylima, kad įkurta ta akademija buvo kaip LTSR organas 1941 metais, o ir ilgus metus veikė TSRS MA sistemoje. Na, bet kaip sakoma: „Nesvarbu, kad vaikas benkartas gimė, svarbu, koks žmogus išaugo“ 😉
Lygiai tą patį apie savo kontorą galiu pasakyti – įkurta 1950m. Visarionovičiaus parėdymu kolchozų kūrimui aprūpinti kartografibne medžiaga, ilgus metus buvo sąjunginio pavaldumo įstaiga (bet ne п/я), bet kai atėjo metas – mes neabejojome, į kurią pusę stoti ir kurią pusę pasiųsti…

6 Responses to “Vasario 13 istorinis įvykis ir trumpas komentaras”

  1. liuka parašė:

    MA l.greit atsikrate nariu ,kuriu nuopelnas buvo „Saules atvezimas“ .ju vieta uzeme gryze is sibiro profesoriai ir atejus momemtui buvo pakelta Veliava ir duota zinia tautai.

    • grumlinas parašė:

      nzn, nzn… man tavo optimizmą… 😉

      • liuka parašė:

        prisiminkim is kur prasidejo Lietuvos persitvarkymo Sajudis.
        neuzmerkiu akiu pries fakta kad MA buvo Zimanu ir Aksamtu mokslinio komunizmo-ateizmo kuopa.bet tai su mokslais juk nesusije.juk dabartine Fiziku-lazeriu ir puslaidinkiu mokykla pasaulinio lygio mokyklos pamatai gludi MA .

  2. lokyz parašė:

    Šiaip jau MA yra prancūsų pramanas, dar Salvadoras Dali iš jos šaipėsi į inauguraciją atėjes su bagete po pažastim ir kokią tai pobaisę paskaitą apie sūrį atskaitė. Krizeno visi akademikai.
    Obetatčiau MA Lietuvoj sukūrė sovietai, ir tai buvo kontrolės ir valdymo priemonė.