Feed on
Posts
Comments

Lietuvos URM pranešimas: 2012-01-23
Artėjant Egipto revoliucijos metinėms sausio 25 d. ir artimiausiomis savaitėmis po šios datos ypač padidėjus demonstracijų ir neramumų galimybei Kaire bei kituose didžiuosiuose Egipto miestuose (Aleksandrijoje, Ismailijoje) rekomenduojame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į šiuos miestus, o čia jau esančius Lietuvos piliečius elgtis itin budriai, griežtai vengti masinių susibūrimo vietų, laikytis nustatytų apribojimų, visada turėti su savimi asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.
Gerokai padažnėjus protestų ir kelių blokados atvejų Egipto pietuose (ypač kelyje į Luksorą) rekomenduojame atsisakyti turistinių kelionių į Egipto pietuose esančius miestus ir turistinius objektus.
Esant specialiam režimui pasienyje su Gazos ruožu, dėl bendros įtampos ir pasitaikančių išpuolių Sinajaus pusiasalio šiaurinėje dalyje pasienyje su Izraeliu, rekomenduojame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į pasienio zonas su Gazos ruožu ir Sinajaus pusiasalio šiaurinę dalį.

nes prasideda babuiniškos dainos ir žaidimai

Na, ir dėsninga (greitai tikrai prasidėsianti) pabaiga: Egiptas braukiamas iš turizmo žemėlapių

Ką noriu pasakyti? Džiaugiuosi dėl dviejų dalykų: kad iš ten laiku pernai metų vasarį ištraukėme dukrą; ir kad spėjome per dar palyginti ramius laikus nemažai pamatyti.
Šiaip sau, pamąstymui – turbūt reiks kada atkurti per serverių keitimą nulūžusius mūsų pirmosios kelionės po Egiptą įspūdžius.

Comments are closed.