Feed on
Posts
Comments

Nerūkau ir nepritariu rūkymui. Tsakant, pagal lozungą „Rūkyt – ne šikt, galima apsieiti“. Tačiau nemanau, kad kažkas turi teisę spręsti, kam rūkyti , o kam – ne. Todėl nepalaikau sveikuoliško fašizmo apraiškų, kai kova su rūkymu įgyja debiliškas formas. Tame tarpe – tabako reklamos draudimas. Kas dar prisimena per TV rodytas Marlboro reklamas – pasakys, jog tai buvo tikrai aukštos kokybės videoklipai, kuriuos su malonumu žiūrėjo ir nerūkantys. Deja, sveikuoliškumo impotencija ir čia prasiėjo серпом по яйцам.
Tad rugpjūčio galerija – kažkiek senosios tabako gaminių reklamos, iškastos iš mano HDD podėlių. Labai įdomu pamatyti, kaip pakito mūsų mąstymas. Nušiurpina vaikų ar gydytojų panaudojimas reklamoje, tačiau gaila to senojo griežtojo grafikos meno, kurį dabar pakeitė nufotožopintos nuotraukos.

UPD. Nesikankinkite su baisiais komentarais – vistiek tik po savaitės teatsakysiu 😛

21 Responses to “Mėnesio galerija – tabakas”

  1. DNR parašė:

    Aš taip pat manau, kad žmogus turi teisę pats apsispręsti, rūkyti jam ar ne. Tačiau rūkantieji dažnai verčia aplinkinius uostyti dūmus ir taip pažeidžia nerūkančiųjų teises. Pavyzdžiui, į daugelį prekybos centrų neįkvėpus dūmų jau neįmanoma įeiti (nors yra padarytos vietos rūkantiems, prie įėjimų iškabinti užrašai, prašantys nerūkyti). Jie rūko net prie ligoninių langų (nors tai griežtai draudžiama). Net namie atidarytus langus turiu nuolatos uždarinėti, nes apačioje pakaitomis rūko du kaimynai ir tuomet kambariuose smirda taip, lyg pats rūkyčiau. Darbe – tas pats.
    O reklamos įdomios ir kartu graudžios. Tuomet daugelis žmonių dar nežinojo neigiamo tabako poveikio, rūkyti net buvo madinga (ypač prie to prisidėjo tuometiniai holivudo filmai). Džiaugiuosi, kad pastaruoju metu rūkymo įvaizdis gerokai krito. Linkiu visiems rūkantiems negailestingai mesti šį visiškai niekuo nereikalingą ir pinigus bei sveikatą deginantį užsiėmimą (tai, beje, nėra taip jau sudėtinga). Visiems bus geriau.

    • grumlinas parašė:

      Kaip rašiau – mane knisa moralizuojantys. Rūkyti/nerūkyti – kiekvieno valia. Kaip ir laikytis tam tikrų bendro gerbūvipo taisyklių. Bet nevirškinu eskimų, kurie rašo taisykles, kaip elgtis per vasaros karščius.

  2. Voldemaras parašė:

    Mano tėvas rūkė visą gyvenimą, mirė sulaukęs 82…
    Aš rūkyti mečiau pirmoje(!) klasėje, pažiūrėsim ar pragyvensiu daugiau ?

  3. linuxr parašė:

    Mano tėvas rūkė, ir mirė sulaukęs 58 metų baisiose kančiose nuo plaučių vėžio. Aš nerūkau, pažiūrėsiu, ar gyvensiu ilgiau?

  4. DNR parašė:

    Mano senelis taip pat gana jaunas mirė nuo plaučių vėžio. Visą gyvenimą rūkė..

  5. scania parašė:

    Turėčiau į šią dabartinę tamstos akciją atsakyti „atostogų vaizdais“ po to, kai grįšit iš atostogų? 😉
    Juokauju – man tiesiog gražu, joks šišas neima 😀
    P.S. Mano rūkantis ir geriantis senelis gyveno ilgiau ir sirgo mažiau, nei negeriantis ir nerūkantis. Tėvas amžinątilsį plaučių vėžį galėjo gauti ir nuo traktorių – tie dūmydavo ne tik kaminais… Mano gyvenimiška patirtis akivaizdžiai negali susieti rūkymo ir vėžio.
    O tai, kad nerūkantys ir negeriantys yra mažiau sukalbami – tai čia jooo… Kas, kad protingesni 😀

  6. DNR parašė:

    Dėl nerūkančiųjų ir negeriančiųjų – teisybė. Supratę, kad galima gyventi be rūkalų ir alkoholio, dažnai jie pradeda mokyti, gėdinti kitus „nesusipratėlius“. Pamiršę, kad dar visai neseniai jie patys išgerdavo, ar parūkydavo. Žinoma, šiems toks mokymas nepatinka, todėl jie su tokiais „nušvitusiais“ dažnai nutraukia santykius ir vadina bepročiais 🙂

  7. Njaa parašė:

    Nerūkantys – irgi žmonės.
    Dėl vegetarų jau nesu įsitikinus…

  8. DNR parašė:

    O kuo jau taip vegetarai užkliuvo? 🙂

    • Njaa parašė:

      Nemėgstu žmonių, kurie savo asmenybės problemas aiškina tuo, jog aplinkiniai mėsėdžiai. Tik tuo. 😉

      • DNR parašė:

        Geras. Nesu susidūręs su tokiu aiškinimu. Gal galima patikslinimą arba pavyzdį?

        • scania parašė:

          Na jau, pavyzdžio – juk ir taip aišku: vegetarų mėsėdžiai nesupranta, nes: vegetarai sveikesni, geresni, gudresni ir todėl mėsėdžiai visaip kaip jiems pavydi. Ir, negana to, mėsėdžiai dar ir agresyvūs – bet ne dėl vegetarų elgesio, o dėl mėsos valgymo 😀

  9. DNR parašė:

    Aš tai manau, kad rūkymo, alkoholio ar mėsos atsisakymas čia ne prie ko. Bėda, kad kai kurie žmonės labai mėgsta projektuoti pasaulį pagal save: „taip, kaip aš elgiuosi – gerai, kaip nesielgiu – blogai“. Todėl manau, kad visiems praverstų mokytis tolerancijos ir empatijos. Na nebent siekiame gyventi atsiskyrę ir burbėdami ant visų.

    • Njaa parašė:

      Malonu bendrauti su tokiu savikritišku žmogum 🙂

  10. DNR parašė:

    Malonu, tik kur čia ta savikritika? 🙂

  11. Siesta parašė:

    rūkyt rūkysiu, bet gert tikrai nemesiu.
    🙂