Feed on
Posts
Comments

KGB veikla Lietuvoje

IMHO pradėtas naujas įdomus projektas.
Iš ten:
Sovietiniam režimui pavojingiausius Lietuvos gyventojus Mobilizacijos poskyris įrašydavo į specialią įskaitą. 1981 m. į tokią įskaitą buvo įrašyti 265, 1983 m. – 257, 1988 m. – 273 asmenys, daugiausia pogrindžio spaudos leidėjai, pogrindinių organizacijų nariai, buvę partizanai. Paskelbus ypatingąją padėtį, šie asmenys pagal iš anksto Mobilizacijos poskyrio parengtus planus turėjo būti suimti. Kiekvienam asmeniui sulaikyti buvo sudaryta operatyvinė grupė, skirta transporto priemonė, parengti sulaikomo asmens buto ar namo, kartais ir kitų pastatų, kur galėtų būti sulaikomas asmuo, planai. Pavyzdžiui, numatant suimti kunigą Joną Kaunecką buvo parengti jo buto bei Telšių katedros ir vyskupijos kurijos planai. Žemaitijoje ir Šiaurės Lietuvoje gyvenusius ypač pavojingus asmenis buvo numatyta kariniais ir MVD konvojais pristatyti į Šiaulių tardymo izoliatorių, kituose Lietuvos regionuose suimtuosius – į Vilniaus Lukiškių kalėjimo tardymo izoliatorių. Po to suimtieji iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus turėjo būti etapais pervežti į Alytaus pataisos darbų koloniją ir ten įkalinti, o iš Vilniaus turėjo atsidurti Pravieniškių pataisos darbų kolonijoje.

6 Responses to “KGB veikla Lietuvoje”

  1. Leo Lenox parašė:

    Labai įdomu. Nieko prieš, jei perspausdinsiu savo urve?

  2. Taškas parašė:

    Pardon – ne į temą, bet ar nebus su šitu projektu, kaip su Naisių vasaros gandrais – dingo be paaiškinimų ta tikrai įdomi tiesioginė transliacija.
    Pikčiausia – jokių paaiškinimų. O gal tik man dingo? 🙂

    • scania parašė:

      Aha, o dar buvo projektas „mano seimas“, kur rodė, kas už ką balsavo…
      Tas lietinternetas erzina savo prastais įpročiais. Prasčiausias iš tų įpročių – geras mintis numarinti, prastas mintis – apmokestinti 😀 😆

    • grumlinas parašė:

      Nzn, kaip čia bus toliau. Tiesiog tai yra dabar ir tai yra įdomu, tad naudokimės