Feed on
Posts
Comments

Ben Ladenas negyvas

Šiąnakt oficialiai patvirtinta, kad Osama Ben Ladenas buvo nušautas Pakistane per JAV spec-pajėgų operaciją.
Nekantriai laukiu bendražmogių ir kitokių kairiųjų pasipktinusių klyksmų apie pažeistas teroristų teises 😉


Osama bin Laden, hunted as the mastermind behind the worst terrorist attack on U.S. soil, has been killed, President Obama announced tonight.
The president called the killing of bin Laden the „most significant achievement to date“ in the effort to defeat al Qaeda.
Bin Laden was located at a compound in Abbottabad, Pakistan, which was monitored and when the time was determined to be right, the president said, he authorized a „targeted operation.“
„A small team of Americans carried out the operation,“ Obama said. „After a firefight, they killed Osama bin Laden and took custody of his body.“
DNA testing confirmed that it was bin Laden, sources told ABC News.
Sources said the attack was carried out by Joint Special Operations Command forces working with the CIA.
A Pakistani intelligence official tells ABC News that this was a joint U.S.-Pakistani operation and that last night at 1:30am local time, two American helicopters swooped into Abbottabad, a town about 100 miles from Islamabad.
One of the helicopters was shot down, according to this Pakistani official.
Vice President Biden briefed Republican congressional leaders this evening on the operation, which had been kept secret until shortly before the president’s announcement tonight.
Former President George W. Bush said in a statement tonight that Obama called him to inform him of the news of bin Laden’s death.
Bush called the operation a „momentous achievement“ that „marks a victory for America, for people who seek peace around the world, and for all those who lost loved ones on September 11, 2001.
„I congratulated him and the men and women of our military and intelligence communities who devoted their lives to this mission. They have our everlasting gratitude,“ the former president said in a statement. „The fight against terror goes on, but tonight America has sent an unmistakable message: No matter how long it takes, justice will be done.“
Outside the White House, a crowd of about 200 people has gathered with American flags. They are singing the Star Spangled banner and chanting „USA USA“

37 Responses to “Ben Ladenas negyvas”

  1. Vytautas parašė:

    Kadfiui turbūt iškart depresija.

  2. Ūžesiai ausyse parašė:

    Jau maniau apie to žmogaus be paso nemirtingumą (tariamą) jo priešai ims dainas kurt. Bet neprireikė. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Na dabar jis bus martyras (kankinys) tipo

      • Leo Lenox parašė:

        Žinoma 🙂 Kaip AMB tapo. Siuntu visą rytą ta tema…

        • grumlinas parašė:

          Ajooo… Amžinasis Kovotojas už Nepriklausomą Lietuvą, Katedros Gražintojas, Signatarų Signataras, Ekonomikų Stebukladarys, Didysis Statytojas ir šiaip kandidatas į palaimintuosiuys… Tfuble…

  3. Gunas parašė:

    Klausimas, kiek pastaraisiais metais Bin Ladenas realiai vadovavo Alkaidai, o kiek buvo jos simboliu. Manau, kad visgi paskutiniu metu jis buvo labiau simbolis, o vadovauja kiti… Aišku, tai pasiekimas, tačiau situacija iš esmės niekuo nepasikeitė. Na, ok, propagandai ir moralinei dvasiai tai gerai, be abejo…

    • grumlinas parašė:

      O ir šiaip mūsų supratimas apie Al-Kaidą turbūt nėra tapatus tikrovei – tie patys al-kaidininkai Libijoje kovoja prieš Kadafį ir, ko gero, vieninteliai sėkmingai, nes kiti sukilėliai tai net į mėgėjų kategoriją netinka

  4. Taškas parašė:

    ….krito naftos ir sidabro kainos. Nu, keista ta biržų reakcija.

  5. Vilmantas parašė:

    O as manau, kad butent taip pasikeliami reitingai. Nukauni (is tikro – nuzudai) zmogu, tampi geras (kalbant apie USA) ir gali toliau sekmingai „nukauti“ dar kokia valstybe, nes esi geras ir gali zudyt.

    • grumlinas parašė:

      Gėris įveikė blogį ir jį negyvai užspardė… 😉

      • Vilmantas parašė:

        Aisku nera itin patikimi, bet yra ir filmu apie terorizmo konspiracines teorijas ir pacia rugsejo 11 – su visai kita nuomonem. Tad nesu linkes tiket vien tik tuo, ka sako viena puse 🙂 (komentaras sveplas nes is telefono)

        • grumlinas parašė:

          Yra tų teorijų, yra aibė jomis tikinčių žmonių, why not, juk holyvūdas ne tokio briedo prikuria 😉

          Kaslink BenLadeno, tai jis turėjo būti pavyzdys, kaip nederėjo ruošti terorieto kovai prieš TSRS, nes galų gale jis atsisuko prieš JAV. Deja, pavyzdys niekinis, nes neseniai Afganistane iš amerikonų instruktorių ruošiamų afganų spec-pajėgų karių vienas ištvatyjo visą amerikonų instruktorių komandą.

        • Leo Lenox parašė:

          Uoj, baikit. Visos tos konspiracijos yra niekai. Paneigtos pafakčiui. Įveskit 911 conspirasy debunk internete ir pasiieškokit ilgesnio straipsniuko. Blogą pradėjęs galvojau apie tai rašyti, bet mečiau, nes viskas jau parašyta – daug išsamiau, nei aš galėčiau. Apie konspiracijos teorijas galiu pasakyti tik tiek: neužtenka gebėti klausti „kodėl“. Reikia mokėti suformuluoti visą klausimą.

          • proffanas parašė:

            Linksmiau bus, jei lig šiol buvę indiferentiškais (sakykime, labai nuosaikūs) musulmonai, į tą Bin Ladiną žiūrėję tik kaip į kažkokią nei labai trukdančią, nei labai padedančią gyventi iškabą, jos netekę, dabar dėl to labai susirūpins… Ir visoje istorijoje mane neramina tik šis aspektas, o ne kokio Bušo trydaliojimai apie galingąją Ameriką, kuri vieną žmogų pasaulyje medžiojo visą dešimtmetį, ir ne sekanti Obamos kadencija.

            • grumlinas parašė:

              Labiausiai myžčios į kelnes ir rūpinsis Jevrosojūzo tolerastiniai bendražmogiai, bo reikėjo Osamą paimti gyvą, aprengti baltais drabužėliais ir nuteisti lygtinai porą mėnesių ligoninėje myžpuodžius plauti. Va čia tai būtų baisi bausmė…
              Kad amerikonams klius per inkstus už šitą operaciją – be abejo, aišku. Tačiau tai tam tikras perspėjimas ir kitiems panašiems veikėjams, kad juos pasieks ilga MacDonaldo ranka ir sukiš šiknon visą kompleksą.
              Plius pulkininkui Mumu minčių pamąstymui turėtų kilti 😀

  6. liuka parašė:

    zydomasonu triumfas…………….

  7. proffanas parašė:

    Nežinau, ar Kadafis stradalins dėl kažkokio Ladino. Jis gi воробей стрелянный; ir jau senai. Blogiausia, kas gali nutikti- kad vienas neveiksnus blogio simbolis (vėlgi Osama, o ne Kadafis) pavirs daugybe mažyčių, pūkuotų, bet labai aštriadančių blogiukų. Vieną (Osamos) organizaciją, tegu ir labai išplitusią, dar buvo įmanoma kontroliuoti. Kaip parodė Čečėnija, o dabar ir Minskas, atskirų, tarpusavy ryšio beveik nepalaikančių brigadėlių nesikontroliuosi. Kaip ten sakė Šaitanyčius; и наступит величайший, всемирный облом 😉

    • Leo Lenox parašė:

      Minsko į tą pačią kategoriją nemesčiau taip drąsiai…

    • grumlinas parašė:

      Manyčiau, Minske mes turime bandymą konsoliduoti narodą apie narodo lyderį, o ne terorą.
      Kaslink Al-Kaidos – kiek suvokiu, realiai ji ir taip buvo ne kažkokia centralizuota-struktūrizuota organizacija, o atskirų blogiukų bendruomenė. taip kad Al-Kaidos veikloje pakitimų IMHO nebus

      • proffanas parašė:

        Al-Kaidos veikloje pakitimų gal nebus, o gal jų kaip tik atsiras dėl stiprėsiančios decentralizacijos?… Nežinau, o ir spėlioti niekada nemėgau. IMHO, blogiausias įmanomas variantas- daug mažų alkaidų. Su silpnesne baze ir nebepajėgių imtis nieko panašaus į pvz. Pentagono ar PPC ataką, bet sugebėsiančių sėti ne mažesnę paniką. Minską, beje, pateikiau ne tiek kaip teroro pavyzdį, o ką gali iškrėsti vos keli žmogeliai, kurie mano turį tam motyvų.

        • grumlinas parašė:

          Matysim visaliaudinę al-kaidizaciją 😉
          O Minskas? IMHO, jei valstybė teisingai organizuoja teroristus, valstybė iš to turi tik naudą 😉

  8. Giedrė parašė:

    Obama pranešime totaly pasipūtėliškai girdisi.. greičiausiai galvą kaip trofėjų baltuose rūmuose pasikabintų. Juk nejaugi jie tiki kad al-Qaeda tik ant šito vargšo petukų suręsta buvo..

    • grumlinas parašė:

      Ben Ladenas IMHO paskutiniu metu buvo tik Al-Kaidos prekinis ženklas, tad lokalios al-kaidukės kaip veikė, taip veiks. Pvz, Libijoje, Jemene ar Egipte

      • Giedrė parašė:

        keisti už pačią al-Qaedą yra amerikonai… kokio velnio jie ieškomiausią žmogų istorijoje laidojo pagal atatinkamus papročius… kai nušovė kaip paskutinį šunį. čia tipo simbolis – mes nors ir žudom, bet visada pasakom savo vardą, dėl garbės ir orumo.

  9. Paulius parašė:

    „Labiausiai myžčios į kelnes ir rūpinsis Jevrosojūzo tolerastiniai bendražmogiai, bo reikėjo Osamą paimti gyvą, aprengti baltais drabužėliais ir nuteisti lygtinai porą mėnesių ligoninėje myžpuodžius plauti. Va čia tai būtų baisi bausmė…“

    Nepykit, bet aš kažko nesuprantu – o kur kiekvieno teisė į kažkokį teisingą teismą ir pan.? Palyginimas aišku kvailas, bet tai tas pats, kaip pvz., kokia islamo šalelė nukeptų OBAMA (Osama, Obama, čia juk panašu) ir džiaugtusį, kad nukepė didžiausią islamo pasaulio priešą.

    Man visa tai kvepia barbarizmu…

    • grumlinas parašė:

      Osama nėra valstybės vadovas ar bent karinis nusikaltėlis, kad jam būtų taikomas koks nors teisminis procesas – traiškant utėles, joms teismo procesai nėra rengiami. Yra viena esminė priežastis, dėl kurios Osamos utilizacija kur kas geriau už žaidimą teismais:
      Pakilus islamistinio ir tolerastinio kvyksmo bangai, Osama būtų nuteistas pasėdėti savaitę-kitą, o paskui, kai islamistai paimtų įkaitais kokią vokiečių ar prancūzų ambasadą, išvis būtų paleistas. O čia – nebėra Osamos – nebėra problemos. Ir pasaulis lengviau kvėpuoja.

      • Taškas parašė:

        Turėjo amerikonai paimti pavyzdį iš rusų – „nukautas inirtingai besipriešinantis“ ir jokių komentarų.

        • grumlinas parašė:

          Tai kad JAV kažkoks labai oficlialus asmuo ir taip pranešė, kad buvo planuojamas sunaikinimas, o ne paėmimas nelaisvėn

  10. kūkalis parašė:

    “Labiausiai myžčios į kelnes ir rūpinsis Jevrosojūzo tolerastiniai bendražmogiai, bo reikėjo Osamą paimti gyvą, aprengti baltais drabužėliais ir nuteisti lygtinai porą mėnesių ligoninėje myžpuodžius plauti. Va čia tai būtų baisi bausmė…”

    taip, tai būtų baisi bausmė, jei ją sugebėtų įvykdyti iki galo

    dabar gi amerikonai pasielgė senobiškai – susekė ir nušavo, kad ir su moderniomis strielbomis

    o va Osamos pertolerastinimas plauti myžpuodžius, apsupus tuntu psichologų ir daktarų, kurie jam plautų smegenis – būtų baisesnis pažeminimas, ir tikrai plauti – iki gyvos galvos, geriausia į Rokiškį uždarius (skyrus didžiulį jevropinį finansavimą šiai ligoninei), o ne savaitėlę kitą…

    tik kaip pastebėta – taip galutinai pertolerastinti Osamą – nusitolerastavusieji per silpni…

    • grumlinas parašė:

      Nzn, IMHO tai tokius osamas tai tik utilizuoti į muilą – gyvas būdamas jis tebekeltų didžiulį pavojų, nes jo šalininkai visokeriopai stengtųsi jį išlaisvinti