Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 66 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1996 – In Lebanon, at least 106 civilians are killed when the Israel Defense Forces shell the UN compound at Quana where more than 800 civilians had taken refuge.

Tiesiog kai kada verta pamąstyti, kaip turėtų vadintis valstybė, kuri apšaudo iš sunkiųjų pabūklų JTO stovyklą, perpildytą civilių. Nežiūrint to, kad už kelių šimtų metrų nuo tos stovyklos teroristai paleido raketas.

2 Responses to “Balandžio 18 prieš NN metų”

  1. troy parašė:

    Bet teroristų galvos, iš civilių stovyklos leisti raketas…

    • grumlinas parašė:

      Raketas Hezbolos niekšeliai leido ne iš civilių stovyklos o keli šimtai metrų nuo jos – stovykloje gi buvo Fidžio bataljono kariai, kurių 4 buvo sužeisti.
      According to a U.N. report, on April 18, Hezbollah fighters fired two or three Katyusha rockets and between five and eight mortars at Israeli soldiers near the Red Line (the northern limits of the „security zone“) from positions about 220 meters southwest and 350 meters southeast of the United Nations compound.
      Plius Izraelis buvo pakėlęs stebėjimui nepilotuojamus lėktuvus, tad tikrai galėjo koreguoti ugnį, bet aiškiai sąmoningai to nepadarė – suprantu, kai prašauna pora-trejetas sviedinių, kurie galėjo nukauti kokius 20 žmonių, bet tikrai ne tiek.
      Blogiausia yra būtent tai, kad Izraelis tokiu būdu tampa visiška Hezbolos kopija – tvatyti priešininko civilius nesukant galvos dėl pasekmių. Tad nereikia stebėtis, kad Europoje kuo toliau, tuo labiau Izraelio pozicijos silpsta – tokiais metodais šalininkų neįgyjama. Pavyzdėlis yra „Laisvės flotilė“, kuri šiaip objektyviai buvo gryna provokacija prieš Izraelį – bet visuomenės nuomonė buvo vienareikšmiškai negatyvi Izraelio atžvilgiu. Tokiais mažais žingsniukais radikalusis islamas kasasi po Izraelio pamatais.