Feed on
Posts
Comments

Prancūzijoje, Moulins miestelyje yra Maison Mantin pilaitė. Regis, nieko ypatingo, neogotika ir tiek. Tačiau šis namas, priklausęs ekscentriškam turtuoliui Louis Mantin, po pastarojo mirties pagal testamentą buvo užrakintas ir neliestas 100 metų. Netgi vokiečių okupacinė kariuomenė gerbė šį apribojimą. Luiso noras buvo parodyti turtingo XIXa. pabaigos buržua buitį ateities kartoms. Aptriušęs per tiek laiko, pastatas kelis metus po jo atidarymo buvo kruopščiai restauruojams ir pagaliau atidarė duris lankytojams.

National Geographic reportažas

Dar vienas fotoreportažas

12 Responses to “Namas, užkonservuotas 100 metų”

  1. MariukasM parašė:

    Pas turtuolius, kaip sakoma, savos keistenybės. Bet, vienok, ši tikrai su cinkeliu. Tačiau dar labiau stebina kitų pagarba žmogaus išreikštai valiai.

    • grumlinas parašė:

      Kai pagalvoji, juk visų tų muziejų-pilių interjerai tai iš tikrųjų nėra išlikę originalūs, o sunešta/supirkta. O čia – viskas taip kaip buvo – laiko mašina tiesiog

  2. Natalija parašė:

    Ak, tie prancūzai…Nuostabu!

  3. Taškas parašė:

    Vargu ar tinka:
    “Geresnio paminklo didvyriams nebus – kaip vykdymas jų idealo“
    „Saldus buržuazijos spindesys“

    Originalas buvo tasai ponas Maisonas Mantinas. Nors ir bevaikis, nevedęs, bet vis tiek gi turėjo kokių tai paveldėtojų. O padarė dovaną mažam miesteliui. Ir sau – paminklą.

    Kažką panašaus maždaug tuo pat metų darė kitas keistuolis – tik kitaip – banke atidaręs terminuotą šimtmetinį indėlį banke… Įdėjo, berods vieną franką, o paliko … daug, gal net milijoną.

  4. Voldemaras parašė:

    Yra ir daugiau alia keistuolių- prancūzas Maurice Dufresne. Žmogelis NE turtuolis, iš daugiavaikės šeimos, iš jaunų dienų rinko technikos paveldo eksponatus. Šiandien to rinkinio gali pavydėti bet koks solidus technikos muziejus. Prašom aplankyti:
    http://lecruchon2.free.fr/Musee_Maurice-Dufresne.htm

  5. Njaa parašė:

    Oho. O H O !

  6. Voldemaras parašė:

    Kas mane nustebino šioje kolekcijoje – tai l.daug kelių tiesimo technikos( garinės).
    Jo kolekcijoje yra net Sherman tankas iš WWII. O senovinių ginklų(šautuvų, muškietų, pistoletų, revolverių) tai ištisos dvi salės. O pats muziejus įrengtas sename
    malūne, kur elektrą gamina jų reikmėms didžiulis senovinis el. generatorius. Ir dar:
    kolekcijoje yra Bleriot monoplanas, originalas Nr.23. Toks pat , kaip perskridęs
    Lamanšą! Taigi, toks gyveno ŽMOGUS – Maurice Dufresne…